Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtaminen next levelille

Kirjoitettu 11.12.15
Esseen kirjoittaja: Niko Eskelinen
Kirjapisteet: 6
Kirja: Johtajan ajatuksissa - Tee oikeita asioita: Näkemyksiä ja motivaatiota 366 päivälle , Jazzia johtamiseen
Kirjan kirjoittaja: Peter F. Drucker & Joseph A. Maciariello, Patrick Furu
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ensi vuonna tulee se aika, jolloin mun täytyy nostaa johtamisen taitoni uudelle, seuraavalle tasolle. Ne on nyt hetken aikaa ollut samalla tasolla ja seuraavaksi niitä täytyy alkaa kehittämään eteenpäin. Osaan johtaa niin pieniä kuin suuriakin ryhmiä, olen hyvä ihmisten kanssa, osaan pitää langat käsissäni ja kaikin puolin olen omasta mielestäni hyvä johtaja. Tietysti mulla on myös paljon puutteita ja kehitettävää löytyy todella paljon. Siksi mä tosissani haluan Tulevaisuuden Johtaja –koulutusohjelman apuvalmentajaksi, koska se antaa mulle haastetta ja motivaatiota kehittää ja laajentaa mun taitoja sekä tulee auttamaan mua muissa johtamishaasteissa, kuten WayOut:n johtamisessa.

 

Milloin olet valmis johtamaan muita? Silloin kun olet erinomainen johtamaan itseäsi. Tämä osa-alue mulla on kunnossa! Se on mintissä! Nyt syksyn aikana se hieman repeili, koska olin ottanut liika hommia tehtäväksi samanaikaisesti. Yleisellä tasolla kuitenkin vaadin itseltäni paljon ja asetan riman aina korkealle, pyrin painamaan hommia aina 100% panostuksella ja vien ne maaliin asti. Viimeisen vuoden aikana tekeminen on muodostunut tehokkaaksi ja tuottaa tulosta. Ennen saattoi mennä kokonainen päivä, jolloin olevinaan teki jotain, mutta todellisuudessa ei sitten tehnytkään. Nyt teen oikeita asioita oikealla otteella.

Kehityksen kohteena itsensä johtamisessa on se, että miten siirrän tätä tekemisen paloa muihin ja autan heitä nousemaan samalla tasolle kuin minä ja vielä ohitse? Tätä uskon pääseväni harjoittamaan koulutusohjelmassa ja saamaan osallistujat tiristämään kaiken itsestään irti.

 

Myös yksi parantamisen rumpuun joutava asia on kalenterin tarkentaminen. Liian usein se tulee buukattua aivan täyteen ja välillä vähän päällekkäin. Se on onneksi helposti korjattavissa, kunnon priorisoinnilla ja organisoinnilla.

 

Johtajan viisi perustehtävää

 

  1. Johtajat asettavat ennen kaikkea tavoitteita

Itseni kohdalla tavoitteiden siirtäminen omasta päästä paperille, jotta ne muistuttavat olemasta olostaan joka päivä ja ovat näin helpommin saavutettavissa. Muita johtaessa saada tavoitteet selkeästi viestittyä eteenpäin, onnistua ihmisten motivoinnissa ja innostumisessa siten, että he haluavat päästä tavoitteisiin ja tekevät töitä sen eteen.

 

  1. Johtajat organisoivat

Opin organisoimaan toimintaa siten, että delegoin tehtäviä muille, luotan heidän taitoihin ja suoriutumiskykyyn. Näin pystyn itse keskittymään kokonaiskuvaan ja mulle jää aikaa johtamiseen ja boostaamiseen.

 

  1. Johtajat motivoivat ja viestivät

Tää motivointi puoli on mulla hallussa! Viestinnässä on kyllä sitäkin enemmän kehitettävää.. Se on se tärkein juttu ja aina niin helposti epäonnistuu. Tää tulee olemaan yksi muun suurimmista kehityskohteista. Opettelen viestimään niin selkeästi ja läpinäkyvästi kuin vain mahdollista.

 

  1. Johtajan tehtävänä on mittaaminen

Mittaan asioita paljon mielessäni, mutta niiden siirtäminen visuaaliseksi ja esittäminen/viestiminen muille vaatii kehitystä. Tämä vaatii vain ankaraa harjoittelua ja rutiiniksi muuttamista.

 

  1. Johtajat huolehtivat ihmisten kehittämisestä, he itse mukaan lukien

 

Tämä minua kiehtoo ja tästä haluan oppia lisää! Miten kehittää ja motivoida ihmisiä huipputuloksiin, kuinka olla hyvä valmentavassa johtamisessa?

 

En osaa mihinkään näihin kohtaan vielä vastata tarkasti, mutta tiedän, että vastaukset tulevat esiin matkan varrella. Tykkään nauttia vauhdista ja sen syleilystä, sillä sen matkan aikanahan ne opit sieltä kivikosta poimitaan!

 

 

Jazzjohtajuuden neljä peruselementtiä

 

  1. Yhteinen kieli
  2. Aktiivinen kuuntelu
  3. Toisten tukeminen
  4. Vastuunkantaminen

 

 

Tämän mallin pohjana toimii osaaminen, mutta myös se kuinka suurella sydämellä on mukana.

 

Yhteinen kieli luo pohjan kommunikoinnille ja nopealle päätöksenteolle. Kun organisaatiolla on yhteinen kieli millä pelata, on yhteen puhaltaminen huomattavasti helpompaa eikä väärinkäsityksiä tule niin paljoa. Nimionissa selvästi vallitsee vahva sarkasmin kieli, josta saamme suurimmaksi osaksi positiivista energiaa ja iloa, mutta välillä se myös lannistaa toimintaa. Meidän pitäisi osata säädellä sen käyttöä ja käyttää sitä oikeissa tilanteissa. Toinen asia yhteisessä kielessämme on suoraan puhuminen ja asioiden tuominen oikealla tavalla esille. Vaikeista asioista yleensä hiljennytään, jauhetaan jossain nurkkapöydässä kahden kesken ja sitten treeneissä pyöritellään silmiä tai turhaudutaan. Aletaan olemaan sen verran pitkällä, että voidaan jo sanoa suoraan loukkaantumatta.

 

Aktiivista kuuntelua ei voi koskaan olla liikaa! Oikeasti pitää kuunnella ja tämän jälkeen esittää kysymyksiä ja luoda yhteenvetoja. Tässä ihailen meidän Visaa. Visa osaa katsoa asioita eri näkökulmasta kuin itse ja yleensä kysyykin hyviä kysymyksiä ja esittää yhteenvetoja. Ehkä jos olisin välillä itse hiljaa ja lopettaisin pelleilyn, niin keskittyisin kuuntelemiseen kunnolla ja pohtisin asioita eri näkökulmista.

Tykkään tukea toisia ja haluan tukea ihmisiä muutenkin kuin vain kuuntelemalla. Haluan tuoda oman panostukseni jollain tavalla heidän tekemiseensä, jotta he pääsevät lähemmäs tavoitteitaan ja unelmiaan. Siksi olen syksyn aikana pyrkinyt jopa ihan itselleni tuntemattomille ihmisille akatemian sisällä jakamaan jotain oppejani tai lähtenyt hetkeksi kulkemaan heidän polkuaan ja antamaan tarvittavaa lisä energiaa.

 

Vastuuni kannan aina loppuun asti. Jos kaadutaan, niin sitten kaadutaan. Ja otan helposti vastuuta, se on minulle luontaista. Välillä jopa liiankin innokkaasti nappaan kaikkia mahdollisia asioita. Tomi sen tänään treeneissä hyvin kiteytti ”Välillä näyttää siltä, että äijä napsii oikealla kädellä hommia niin paljon kun kerkee ja 25 vasemmalla kädellä niitä sitten hoitelee”. Liiallisesti vastuunottamisesta kärsii oma suorituskyky ja johtaminen. Vastuuta täytyy myös osata jakaa tasaisesti, koska silloin yleensä myös lopputulos on parempi kun siihen on vaikuttanut useampi ihminen, tiiminä.

 

Aina pitää muistaa: Täydellä sydämellä aina mukana, oli tilanne mikä tahansa!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!