Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtamisen taito

Kirjoitettu 09.12.18
Esseen kirjoittaja: Riku Pulkkinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Dettmann ja johtamisen taito
Kirjan kirjoittaja: Saska Saarikoski
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuka on Henrik Dettmann? Henrik on Suomen koripallomaajoukkueen valmentaja, jota kutsutaan myös nimellä Susijengi. Suomen koripallo on päässyt hyvin nousuun lähivuosina, joka on osaksi Henrikin valmennuksen ansiota, joka on johtanut suomen hieman parempaan menestykseen ja myös Lauri Markkasen pääsy NBA:n pelikentille on tehnyt osansa. Suuri osa viime aikaisesta menestyksestä on ollut susijengin päävalmentajaan Henrik Dettmanin ansiota. Dettmann on saanut joukkueen pelaamaan tiiminä ja saanut jokaisen pelaajan vaikuttamaan omilla vahvuusalueillaan pelikentillä. Dettmann on aina saanut joukkueen pelaamaan paljon paremmin, kuin miltä se on teoriassa näyttänyt.  Kirja tuntui itsellä hyvältä valinnalta, koska koripalloa on tullut seurattua ja sitä itsekin olen pelannut 6 vuoden ajan. Kuitenkin itse Dettmannista en tiennyt hirveän paljon, joten oli mielenkiintoista kuulla hänestä enemmän.

 

Henrik Dettmann starttaa valmentamissaan joukkueissa siitä, että jokainen pelaaja saadaan sijoitettua hänelle parhaalle paikalleen, eli sinne missä on hänen vahvuutensa. Jokainen pelaaja pääsee pelaamaan hänelle luontaisella paikalla ja käyttämään taitojaan parhaiten hyödyksi. Mikä on sitten vahvuus? Vahvuuksiamme ovat ne ominaisuudet, jotka saavat meistä parhaan esille ja muistuttavat meitä siitä, kuka olemme aidoimmillamme, eli mikä meillä tulee luonnostaan. Jos mietimme organisaatiota tästä näkökulmasta, kannattaisi siis sijoittaa myyntitehtäviin henkilö, joka on taitava puhumaan ja se onnistuu luontaisesti. Henkilö taas kuka hallitsee talousasioita kannattaa hänet sijoittaa hoitamaan yrityksen kassavirtaa. Tällöin kumpikin henkilö pääsee käyttämään vahvuuksiaan hyväkseen, organisaatio toimii ja tulos on positiivista. Tiimiakatemiassa on kuitenkin loistavaa että, pääsee tekemään monialaisesti töitä ja ei aina tarvitse tehdä samoja töitä tai niitä, mitkä tuntuvat luontaiselta. Epämukavuusalueelle on tärkeää mennä, jotta kehittyy henkisesti ja oppii ottamaan uusia haasteita vastaan. Riski piilee siinä, jos keskittyy vain yhden asian kehittämiseen, niin tekee itsestään ehkä alan ammattilaisen, mutta turhan yksiulotteisen henkilön sekä saattaa juurtua omiin rutiineihin Dettmann mainitsi kirjassakin, että ne pelaajat menestyy ketkä ovat valmiina oppimaan uutta.

 

Dettmannin mukaan hyvä yhteishenki luodaan päivittäisillä pienillä jutuilla esimerkkinä se, että käydään yhdessä lounaalla päivittäin. Myös aito läsnäolo sekä fiilisten jakaminen ovat hyvän tiimihengen perusta.  Totuushan on että, mitä paremmin tuntee ihmisen, sitä avoimempi on hänelle. Dynan jakaantuessa eri projekteihin olisi tärkeää edes niinä pieninä hetkinä, kun näemme toisiamme akatemialla että, pystymme olemaan tilanteissa aidosti läsnä emmekä vain kiirehtiä paikasta toiseen.

 

Henrik Dettmannin kirjassa on selkeä asia mitä johtajien pitäisi sisäistää elämäänsä.  Intohimo omaa työtä kohtaan on äärimmäisen tärkeää, pitää innostua työstään joka päivä uudestaan ja uudestaan vaikka olisi kyse vain yksittäisestä harjoituksesta.  Aina voi oppia uutta Dettmann ei häpeillyt kertoa katsovansa mallia monilta muilta valmentajilta sekä kysymällä monien muiden alan valmentajien neuvoja ja käyttävän heidän metodejaan. Dettmannin jatkuva oppimisen halu on ollut avain siihen, että hänestä on tullut yksi kaikkien aikojen valmentaja suomalaisessa urheilussa.

 

Menestykseen ei ole olemassa oikoteitä taikka aidan alimenemisiä. Menestykseen tarvitaan paljon puhdasta työtä. Itsekin uskon, että menestyksekkään uran tekemiseen ei välttämättä vaadita erityisen paljon lahjakkuutta toki siitä voi olla jonkun verran apua, mutta epämukavuusalueelle meneminen, oppimisen halua ja kova työ sekä itsensä haastaminen ovat mielestäni ne avaimet, joilla saa hyvän uran luotua.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!