Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtamisviestintä

Kirjoitettu 01.03.15
Esseen kirjoittaja: Anna Rönkkä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Johtamisviestintä
Kirjan kirjoittaja: Jari Salminen
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.5. Projektien johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Johtaminen on sitä, että joku pyrkii vaikuttamaan muihin, jotta he toimisivat organisaation tavoitteiden toteuttamiseksi.”

Ymmärrän tämän omassa toiminnassani niin, että esimerkiksi Laivurin projektipäällikkönä minulla on projektin ”narut” käsissäni: agendat, aikataulut ja tavoitteet. Jotta työt tulee tehdyksi, ohjaan niitä muulle projektiryhmälle heidän vastuualueidensa mukaan. Ravintolan perustamisessa kaikki asiat liittyvät toisiinsa; yhtä asiaa et voi tehdä ilman toista. Tämän huomaa etenkin byrokraattisissa asioissa: anniskeluluvissa, panimosopimuksissa ja elintarvikeasioissa. Työt täytyy tehdä loogisessa järjestyksessä, jotta turhaa työtä ei tule tehtyä. Samalla kun joku hoitaa kiireellisempiä asioita, toinen hoitaa helposti unohtuvia, ei niin kiireellisiä asioita valmiiksi, ettei kesällä tarvitse kiireessä hoitaa niitä puolihuolimattomasti.

Viestintä on aina kaksipuoleinen tapahtuma. Viestintää voi harjoittaa kirjallisesti, sanallisesti tai sanattomasti. Jos kuitenkaan toinen osapuoli ei ota vastuuta viestin vastaanottamisesta, mitään muutoksia tai tekoja ei tapahdu. Tästä syystä jokaisen organisaation tulisikin luoda omat tavat ja väylät viestiä niin, että kaikki organisaation jäsenet ovat viestinnässä mukana. Kirjassa olikin hyvä esimerkki siitä, kuinka viestinnällisissä ongelmissa takerrutaan usein väärään asiaan:

”Tieto ei kulje.” vrt. ”Tietoa ei kuljeteta.”

 

 ”Viestintä on johtamisen aliarvostetuin osa-alue.”

Tämän kirjan luettuani koen enemmän vastuuta viestiä Laivurista enemmän muulle Intolle. Laivuri on tällä hetkellä tiimimme isoin projekti, eikä meillä ole lähestulkoon ollenkaan viestintää muulle tiimille tekemisistämme. Pitäisikö meidän tuoda projektia tiimille enemmän treeneissä vai jotenkin muuten? Esimerkiksi tiimimme pojat keksivät laittaa Facebookiin joka viikko viikkokirjeen eräästä projektistaan kertoakseen tiimille mitä he tekevät milläkin viikolla. Pitäisikö meidänkin kehittää vastaavanlainen viestintätyyli Laivurin ja Inton välille? Sen kuitenkin ymmärrän nyt, että johtamisviestintä meidän tapauksessamme on 18 henkilön välistä, ei vain 5 henkilön välillä toimivaa viestintää.

Kirjassa painotetaan paljon sitä, että johtamisviestintään pitäisi jokaisessa organisaatiossa kehittää toimintasuunnitelma ja tavoitteet kuten kaikilla muillakin osa-alueilla tehdään. Tästä meillä on kokemus viime syksyltä rakentaessamme Joulumessuja aika suurella projektiryhmällä asiakkaalle. Viestintä asiakkaan kanssa meni huonosti, joten siitä hetkestä lähtien ainakin itse olen asiakkaiden kanssa varmistanut väylät ja keinot viestiä tulevaisuudessa väärinkäsitysten välttämiseksi. Myös Jypin projektiryhmän kesken olemme havainneet viestinnällisiä ongelmia, joihin meidän täytyy keksiä ratkaisut. Kaksi tiimiä eli yli 20 henkilöä yhdessä projektissa on todella paljon, joten viestintäänkin täytyy laittaa enemmän paukkuja kuin pienempiin projekteihin. Muissakin projekteissa olen nykyään pyrkinyt sopimaan viestintäkanavat ennen projektin aloittamista. Olen myös huomannut, että projektiryhmäläisiä voi ja pitää vaatia vastaamaan/kuittaamaan viesteihin, muuten asiat jäävät usein vain roikkumaan eikä muutoksia tapahdu.

Tästä lähtien pyrin kehittämään omaa viestintääni kannustavammaksi ja asennettani tsemppaavammaksi. Kiittäminen ja kannustaminen ovat tärkeitä motivaattoreita tiimityössä. Minun täytyy myös oppia pitämään viestini ytimekkäinä ja oppia karsimaan turhat viestit pois, ettei viestini vastaanottajan tarvitse karsia ja seuloa tärkeää informaatiota turhan seasta. Lyhyt, ytimekäs ja selkeä viesti, se helpottaa vastaanottajaakin sisäistämään sanomani.

 

Anna Rönkkä

Ideaosuuskunta Into

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!