Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 23.05.19
Esseen kirjoittaja: Riku Kylä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen, 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

En ollut aikaisemmin perehtynyt oikeastaan ollenkaan Tiimiakatemian johtaviin ajatuksiin, kunnes Johannes Partanen tuli kuukaudeksi valmentajaksemme ja alkoi kysellä tietämystämme niistä. Kävi ilmi, että kyseessä on hyvinkin olennainen osa Tiimiakatemian toimintaa, eikä melkein kukaan tiimiläisistäni ollut koskaan vilkaissutkaan niitä. Eipä ihme, sillä niiden painaminen oli lopetettu ja ne olivat vain verkossa eikä kukaan ollut kertonut meille niiden olemassa olosta.

Avasinpa sitten Googlen ja aloin lukea johtavista ajatuksista. Missio on aika ylitse liitävä kauniine ajatuksineen ja hienoine tavoitteineen. Ei herätä minussa tunteita. Mutta arvot sen sijaan antavat jo tarttumapintaa.

Arvoista ensimmäinen, luottamukselliset ihmissuhteet ja pitkäaikaiset kumppanuudet, on ollut pohjana koko ajalle mitä olen toiminut yrittäjänä. En ole tarvinnut minkäänlaista markkinointia itselleni, kun olen omannut tarpeeksi lämpimät ja laajat verkostot, jotka ovat suositelleet minua aina tarpeen tullen. Monet asiakkaat ovatkin yhdestä suosittelusta päätyneet pitkäaikaisiksi ja siten pystyin elättämään itseni pelkällä valokuvauksella ennen opiskelemaan lähtöäni.

Tiimiyrittäjyyttä en ymmärrä arvona, mutta ymmärrän sen, että yhdessä tekeminen ja uudet kokeilut ovat tärkeitä akatemialla. Toivoisin, että Dynan jokainen osakas ymmärtäisi sen, että kokeileminen ja yrittäminen vaatii epäonnistumisia, eikä aina voi pelata varman päälle. Vain hulluilla kokeiluilla voi saada isoja tuloksia aikaan. Hyvä esimerkki tähän löytyy startup -piireistä, joissa sinua ei edes oteta vakavasti, jos et ole epäonnistunut vähintään kolmea kertaa.

Matkustaminen on arvostettava arvo ja vaatii pidempää mietintää, että kuinka se edistää meitä oppijoina. Idean tässä tajuan aina matkustaessani. Idea piilee siinä, että maisemanvaihdos vapauttaa ajatukset siitä laatikosta, jossa ne pyörivät Tiimiakatemialla ja Jyväskylässä pyöriessä. Itselle matkustaminen on auttanut aina kirkastamaan omaa visiotani siitä mitä haluan tehdä ja millainen ihminen haluan olla. Akatemian jälkeen haluan matkustaa ja valokuvata, samalla oppien jatkuvasti uutta. Ei pitäisi olla liikaa pyydetty?

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!