Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 29.03.17
Esseen kirjoittaja: Neea-Eveliina Mäkinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Valkut
Kategoriat: 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtavat ajatukset ovat ajatuksia talon sisältä, ajatuksia siitä, miten tulisi toimia ja olla, jotta päästäisiin yhteiseen tavoitteeseen.  Ne käsittävät Tiimiakatemian arvot, mission, vision ja päämäärän.

 

Tiimiakatemian arvot:

 

  1. Ihmissuhteet, kumppanuuksien rakentaminen ja ylläpitäminen
  2. Tiimiyrittäjyys
  3. Jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen
  4. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys
  5. Kansainvälisyys

 

Mielestäni Tiimiakatemian arvot ovat paikalle sopivat. Tiimiakatemialle bisnes-mallilla oppiminen on toiminut ja rullaa edelleen. Kuitenkin on selkeästi huomattavissa ero siihen, millainen akatemian meno oli ennen. Tai ainakin tarinoista päätellen ero on iso. Meitä ajetaan väkisin ajattelemaan enemmän opintopisteitä, pakollisia kursseja ja Rajakatua. Tiedän, että ”pakotusta” on tullut ennenkin, mutten usko, että ihan tässä mittakaavassa. Kuulemieni mukaan, ennen Tiiimiakatemialla oltiin vielä enemmän bisnes orientoituneita ja uusia kokeiluja oli enemmän. En tiedä, kuinka totta tämä on, mutta mielestäni tämän hetkinen meno on hieman vaisua. Paha sanoa, mistä tämä johtuu. Onko uusi erä vain hieman ideattomampi tai arempi yrittämään? Arvojen mukaan tulisi kuitenkin tehdä jatkuvia kokeiluja ja uuden synnyttämistä.

Miksi minä en synnytä jatkuvasti uutta? Sanoisin, että se johtuu siitä, ettei ole pakko ja/tai aikaa. Periytettävät lypsylehmäprojektit luovat turvallista pohjaa muulle säätämiselle, mutteivat takaa investointirahaa suurempiin kokeiluihin. Ja jos rahaa tarvitaan akuutisti, ei ole aikaa ruveta miettimään, milläs luovalla keinolla sitä tehdään, vaan silloin sorrutaan paskanakkeihin. Tämä on turvallinen oravanpyörä, joka syö tarvetta olla luova tai keksiä uusia asioita. En sano, etteikö uusia juttuja syntyisi, mutta niille ei ole pakkoa. Uskon tämän olevan syynä suurimmalle osalle tämän hetken ”uudensynnyttämispulasta”. Parhaimpana ratkaisuna olisi, lypsylehmien vähentäminen tai paskanakkien poisto. Tämän aikaansaaminen ei vain todennäköisesti ole kovin helppoa ja/tai mieluisaa.

 

Missio, visio ja päämäärä

Missio on synnyttää rohkeita tiimiyrittäjiä. Tiimiakatemiassa opimme tiimiyrittäjiksi oman tiimiyrityksen ja asiakkaidemme avulla. Tämä toteutuu mielestäni mallikkaasti. Tai jos se ei yksilötasolla kaikkien kohdalla toteudu, on saanut elää aikamoinen pussi päässä. Tiimiakatemia antaa loistavat avaimet toimia yrittäjänä ja oppia, mitä se vaatii. Osuuskunta on turvallinen alusta liiketoiminnan aloittamiselle ja Tiimiakatemia yhteisönä tukee ja auttaa kehityksessä.

Tiimiakatemian pitkäaikainen visio (19.11.2037) on olla omalla alallaan maailman johtava huippuyksikkö. Tämä on mielestäni mahtipontinen, mutta saavutettavissa oleva visio. Tiimiakatemia laajenee koko ajan kauemmas ja kauemmas maailmalle ja sillä on jalansijaa jo melkein kaikilla mantereilla. Itse olen ainakin tässä visiossa kiinni ja teen parhaani parantaakseni näkyvyyttä ja yhteistyötä näiden maiden välillä. Tiimiakatemian visio vuodelle 2018 on olla Glocally Blasting 4.0 Transpreneur. Tämä ei todellakaan kaikille aukene ja onkin saanut paljon palautetta siitä. Sillä kuitenkin haetaan sitä, että asioita tehtäisiin kaukana ja lähellä ja että ne saavat olla hyvin linkissä. 4.0:lla viitataan keksijöiden aikaan ja se opastaa olemaan luovampi ja keksimään reippaasti kaikkea uutta. Mielestäni tämäkin visio on mainio ja tukee pidemmän aikavälin visiota. On vain harmi, että monet meinaavat unohtavaa muiden maiden potentiaalin ja keskittyvät lähinnä tuohon lähellä tapahtuvaan osioon. Tiimiakatemia on iso yhteisö, jossa on paljon potentiaalia. Se tulisi saada mahdollisimman hyvin valjastettua helppoon käyttöön, jotta kynnys tehdä kansainvälisesti, olisi matala. Tämä kuitenkin vaatii, jokaisen tiimiyrittäjän panosta.

 

Neea Mäkinen

neea@osuuskuntawire.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!