Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat Ajatukset

Kirjoitettu 06.07.17
Esseen kirjoittaja: Ville Vuolle
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset 2017
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 2.5. Yhteisöllisyyden klassikot, 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian johtavat ajatukset

 

Johtavat ajatukset on kasattu tiimiyrittäjien ja valmentajien yhteisistä näkemyksistä tiimiakatemian tämänhetkisestä tilasta, sekä tulevaisuuden suunnasta oppimisyhteisönä. Tehtävä on lähtökohtaisesti yhtä mahdoton toteuttaa käytännössä kuin se kuulostaa kirjoitettunakin.  Tästä syystä kukaan tiimiyrittäjä ei Johtavia ajatuksia lukiessaan ajattelekaan mielessään ”tämä on täysin arvojeni mukaista ja painotan näitä yhteisön ohjenuoria tasaisesti opintojeni edistämiseksi”.

 

Ajatellaan Johtavia ajatuksia siis jalostettuna versiona yhteisön strategisesta työkalusta. Montako tavoitetta tutkitusti yhdellä kokonaisuudella (yritys, yhteisö, jne.) voi olla, jotta päästään kunnianhimoisiin ja optimaalisiin tuloksiin? Moni tutkimus vastaa tämän numeron olevan kolme. Kolme tavoitetta, jotta niitä voidaan edistää tehokkaasti mittaamalla ja seuraamalla. Tässä Johtavat ajatukset voisi onnistua paremmin. Kukaan tuntemani tiimiyrittäjä ei ole tuntunut ottavan tätä hiottua läpyskää kovinkaan vakavasti. Yksi ongelma on omasta mielestäni se, ettei lähtötilannetta eikä jälkiseurantaa mitata millään mittarilla yhteisössä.

 

Tietysti näin on helppo huudella virheitä kuuluen tähän samaan yhteisöön, sekä samalla ollen osa joukkoa, joka voisi muutoksen Johtaviin ajatuksiin tehdä. Voisiko toimistolla olla esimerkiksi seinä, johon omasta valmennettavasta tiimistä hyvin perillä olevat valmentajat voisivat merkata tiimikohtaisesti kunkin vuositeeman mukaisen edistymisen esimerkiksi ”täpittämällä”? Näin saataisiin edes jonkinlaista dataa teemojen onnistumisista ja ehkäpä ihmiset ottaisivat ne hieman vakavammin yksilöinäkin. ”Tiimiyrittäjyyden ja yhteisöllisen tekemisen vuonna 2016 tiimienväliset projektit kasvoivat 150%!”.

 

Valmentajien toiminen tässä erotuomarin roolissa siksi, että tiimiyrittäjien – mukaan lukien itseni – itsepetoksen kynnys tällaisissa saattaa alkaa olla matala tilastojen näennäisen parantamisen vuoksi, eikä saatu data olisi välttämättä kovin validia.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!