Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat Ajatukset

Kirjoitettu 11.12.17
Esseen kirjoittaja: Samuli Välimäki
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ajatuksia Tiimiakatemiasta

Luettuani useamman kirjan, olen alkanut ymmärtää, mitä tällä Tiimiakatemialla oikein haetaan ja mikä Tiimiakatemia oikeastaan on. Ja kyllä, mielestäni Tiimiakatemialla olemme edelläkävijöitä. Käymme läpi useita asioita, joita lukemissani kirjoissa mainitaan. Olen muutenkin saanut laajennettua ajatusmaailmaani kirjoja lukemalla ja olen asettanut itselleni uusia tulevaisuuden tavoitteita, jotka ovat vielä kunnianhimoisempia mitä olin aikaisemmin ajatellut. Johtavia ajatuksia.

 

Pidän siis erittäin hienona asiana opiskelua Tiimiakatemialla, enkä voisi enää kuvitella opiskelevani ”normaalisti”. Minun mielestäni Tiimiakatemian pitäisi olla sitä normaalia opiskelua. Opiskelu täällä rikastuttaa ajatusmaailmaani ja minulle annetaan vapaus kokeilla erilaisia asioita. Lähtökohtaisesti kaikki ovat kiinni sinusta itsestäsi. Tiimiakatemialla teet töitä itsellesi ja itseäsi sekä tulevaisuuttasi varten. Jos et ole tarpeeksi kypsä ymmärtämään edellä mainittua, Tiimiakatemia ei ehkä ole sinun paikkasi.

 

Kirjoja luettuani minua on alkanut yhä enemmän jollain tavalla harmittamaan ihmiset, jotka valittavat ”oravanpyörä elämästä” ja vihaavat työtään. Toki jokaisella on omat mieltymyksensä, mutta, jos et ole tyytyväinen nykyiseen elämääsi ja työhösi, miksi et tee asialle jotain? Laiskuus, pelko, who knows?

 

Lähdin vakituisesta työstäni opiskelemaan Tiimiakatemialle, sillä olin jo muutaman vuoden jälkeen kypsä olemaan ns. rivimyyjänä jonkun muun alaisena. En kokenut saavani siitä tarpeeksi irti ja mielestäni minussa on paljon enemmän potentiaalia, kuin pystyin aikaisemmissa töissäni hyödyntämään. Haluan pystyä vaikuttamaan asioihin sekä menestyä elämässä. En aio elää loppu elämääni vain kuukauden viimeistä päivää varten, enkä odottaa täysin kohtuuttomaan 65–ikävuoden eläkeikään. Jos olisin työskennellyt eläkeikään asti silloisessa työssäni, olisi haaveeni menestyä murskaantuneet. Karu totuus iskee päin kasvoja siinä vaiheessa, kun huomaat käyttäneesi yli ¾–osaa elämästäsi niskalimassa p*skalla palkalla tekemään työhösi rajoitetuilla menestymismahdollisuuksilla. Työhön, johon sinua v*tuttaa herätä lähes joka aamu. Minulla on kuitenkin ollut jokaisessa työpaikassani erittäin mukavat kollegat, jotka ovat helpottaneet sosiaalisena ihmisenä työn tekemistä huomattavasti.

 

Tiimiakatemian avulla aion rakentaa jotain itselleni, tuleville kollegoilleni ja työntekijöilleni. Paikan, johon ketään ei v*tuta herätä aamulla.

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!