Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 14.12.18
Esseen kirjoittaja: Jori Heikkinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat Ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Ulla Luukas
Kategoriat: 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemialla kaikki oppiminen perustuu teoriatiedon soveltamiseen käytäntöön. Kaikki toiminta tapahtuu tiimeissä, vahva verkosto ympärillä. Tämä filosofia poikkeaa perinteisestä oppimismallista reilusti, sillä motivaatio ja halu oppia kumpuavat opiskelijasta itsestään. Kukaan ei käske meitä tekemään juuri tiettyä asiaa, vaan kaikki lähtee yksilöstä ja tiimistä. Tietysti Tiimiakatemiakin joutuu seuraamaan formaalia opintosuunnitelmaa liiketalouden alalla, mutta sen soveltaminen on huomattavasti käytännönläheisempää kuin AMKissa yleensä.

Tekeminen on tärkeintä. Itsensä johtaminen vapaassa ”kaaoksessa” herättää monissa, myös itsessäni, ahdistusta ja tuntuu äärimmäisen vaikealta. Tämä ahdistus saa ihmisen ajattelemaan. Mitä voisi tehdä toisin, jotta ahdistusta ei tuntisi. Se pakottaa muuttumaan. Ennen kuin asiat voivat olla nykyhetkeä paremmin, täytyy jonkin muuttua. Ahdistusta ja pelkoa vastaan ei jouduta Tiimiakatemialla yksin, vaan turvaverkkona on oma tiimi. Tämän tarkoitus on luoda turvallinen alusta kokeilla tehdä, ja Tiimiakatemian arvot tukevat epäonnistumisen pelosta pääsyä. Joskus tulee virheitä ja epäonnistumisia, mutta ne kuuluvat asiaan ja ne ovat isoimpia oppimisen paikkoja.

Verkostoitumista ei varmaan missään muussa ”koulussa” tehdä niin paljon kuin Tiimiakatemialla. Kaikki projektit pyritään tekemään oikeille yrityksille, mikä pakottaa ihmisiä ottamaan niihin yhteyttä ja tekemään oikeita asioita saaden oikeaa rahaa vastineeksi. Verkostojen tärkeys tulevaisuuden kannalta on kiistaton, sillä ne ovat yleensä tehokkain tapa työllistyä, olipa sitten työntekijä tai yrittäjä.

Mielestäni Tiimiakatemian missio luoda rohkeita tiimiyrittäjiä toteutuu, mutta rohkeiden kokeilujen määrä tuntuu olevan laskussa. Vaikka epäonnistumisista ”palkitaan”, ei ilmapiiri tällä hetkellä ehkä ole niin suopea näille epäonnistumisille. Tämä voi toki johtua myös siitä että yhteisöä seuraa tällä hetkellä vielä liian läheltä, ja aika kultaa muistot.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!