Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 11.03.13
Esseen kirjoittaja: Sonja Hyökyvaara
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Miten omat arvoni ja Tiimiakatemian arvot kohtaavat?

 

Olen aina ajatellut tuntevani itseni hyvin, mutta kun oikein ajan kanssa rupeaa pohtimaan niin huomaa, että se ei olekkaan niin helppoa. Itse pidän ihmissuhteita elintärkeinä ja tiedän että ne ovat liiketoiminnassakin tärkeässä roolissa. Hyvä suhde asiakkaisiin on välttämätön, sillä muuten yhteistyöstä ei tule yhtään mitään eikä kumpikaan halua tehdä vaikean ihmisen kanssa töitä. Yksiä tärkeimpiä arvojani ovat luottamus ja kunniotus. Kunniota lähimmäisiäsi ja kohtele heitä hyvin. Jos omissa henkilökohtaisissa ihmissuhteissa on jotain kränää, ne on pakko selvittää pikemmiten tai se tekee hallaa omalle henkiselle hyvinvoinnilleni. Palautteen anto on tärkeää, tykkään itse antaa palautetta ja toivon aina että myös muut osaavat ottaa palautetta vastaan ja antavat sitä. Palautetta saamalla kehittyy.

 

Uskon, että kasvamme tiimiyrittäjyyteen jatkuvien treenien ja yhdessä tekemisen kautta. Mitä enemmän olemme yhdessä ja teemme töitä yhdessä sitä kovempi tiimi meistä tulee. Kun tunnemme toisemme paremmin on työntekokin helpompaa ja hauskempaa. Yrittäjyydessä on parasta luoda itse oma työpaikka ja jopa mahdollisuus työllistää muita. Tiimiyrittäjinä luomme tiiminä itsellemme työpaikan. How cool is that?! Ymmärrämme vastuumme ja autamme toisianne!!

 

Olen ollut aina ujo rikkomaan rajoja enkä ole paljoa tehnyt villejä tai rohkeita tempauksia. Tiimiakatemia on paikka, jossa rikotaan rajoja ja kokeillaan rohkeasti uutta. Odotan innolla ja uskon että minusta on siihen. Jännitystä elämään. Nyt on aika tarttua tilaisuuksiin.

 

Tekemällä oppii, niin se vaan menee. Ja teot puhuvat puolestaan. Tiimiakatemilla luoteaan paljon kirjoja ja yleensä projekteihin liittyviä, jotta teoriatietoa sovellettaisiin heti käytäntöön. Fiksua. Itse en ole ollut ikinä mikään lukutuokka joten käytännönläheisyys kuullostaa hyvältä.

 

Kaikki on kansainvälistymässä, myös Tiimiakatemia. Itse en pidä kansaivälistymistä suurimpana arvona, mutta uskon että se on tärkeää nykyajan maailmassa. Haluaisin toki oppia kunnolla englannin kielen ja tehdä bisneksiä laajemmallakin alueella, mutta hieman vieraalta se vielä kuullostaa. Olen aika isänmaallinen ja viihdyn Suomessa. Olemme perheen kanssa matkustelleet paljon ja pidän matkustamisesta, se on todella antoisaa. Eri kulttuurit ovat todella kiehtovia ja vielä on niin paljon nähtävää. Lausahdus ’on mentävä kauas nähdäkseen lähelle’ pitää paikkansa.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!