Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 04.11.13
Esseen kirjoittaja: Annu Karkama
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Annu Karkama
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

MITEN MINUN ARVONI KOHTAAVAT

TIIMIAKATEMIAN JOHTAVAT AJATUKSET

 

Tiimiakatemian johtavat ajatukset antavat selkeän, vahvan ja innostavan pohjan kulkea kohti omia tavoitteitaan, niin koulussa kuin siviilielämässäkin. Ohjeita, arvoja ja ajatuksia lukiessa voi hyvin samaistua niihin – ainakin toiveissaan. Siinä missä akatemian arvot kulkevat hyvinkin käsikkäin omieni kanssa, on osa niistä kuitenkin vasta ajatuksen tasolla, ei käytännössä.

Tiedän että seuraavat 3,5 vuotta tulevat olemaan muutoksen aikoja. Opin näkemään asioita aivan uudella tavalla, muuttamaan toimintamallejani ja pyrkimään täysillä kohti akatemian tarjoamia mahdollisuuksia niin työelämässä kuin henkisessä kasvussa ja kehityksessä. Haluan kehittää ennakkoluulottomuuttani, yksilön arvostamista, erilaisuuden hyväksymistä, ryhmätaitoja, muiden kuuntelemista, rohkeutta sekä uskoa omiin kykyihini. Toki nämä mainitut asiat ovat jo näennäisesti hallinnassa, mutta on helppo puhua kun kaikki on hyvin. Projektien edetessä ilmaantuu mahdollisesti erimielisyyksiä ja suuriakin näkemyseroja asioista, niinä hetkinä omien toimintamallien kehittäminen joutuu koville. On aina helpointa tarttua tuttuun ja turvalliseksi koettuun malliin – siitä toivon pystyväni ravistelemaan irti ja näkemään asiat avoimemmin.
Akatemia painottaa tekemisissään rohkeuteen – rohkeuteen ylittää itsensä, kokeilla uutta, rikkoa rajoja. Hienoja ja kannustavia tavoitteita, mutta myös jotenkin pelottavia. Mitä se vaatii minulta, pystynkö, osaanko, jaksanko? Ajatuksia lukiessa tulee tunne, että kaikki on mahdollista. Kaikki todellakin on mahdollista, kun vaan keskittyy oikeisiin asioihin ja hyvään tekemisen meininkiin. Mistä sitten ammentaa tätä jatkuva jaksamista? Voimaa on pystyttävä hakemaan omasta tiimistä, siitä porukasta, joiden kanssa luotte yhteistä hyvää. On tärkeää panostaa oman tiimin jäseniin, olla tukena ja saada tukea. Suhteiden ylläpitäminen myös oman tiimin ulkopuolelle on tärkeää, oli kyseessä sitten toinen tiimi tai omat läheiset. Varsinkin omaan lähipiiriinsä panostaminen on olennaista oman jaksamisen kannalta.

 

Kaikin puolin akatemian johtavat ajatukset ovat tavoiteltavia ja ihailtavia päämääriä. Jos näitä oppeja pääsee toteuttamaan käytännössä arkipäivän toimintoihin, voi niillä saavuttaa suuria asioita.

Tulen opiskelemaan mielelläni innostavassa ilmapiirissä, tiedostaen että oppivaisen asemassa -joka voi joskus olla hyvinkin raastavaa – on kuitenkin turvallista lähteä kokeilemaan, toteuttamaan, kehittämään ja kehittymään. Toivon omasta puolestani, että pystyn antamaan kanssaihmisille akatemialla oman panokseni täysillä ja että pystymme yhdessä rakentamaan ja jatkamaan jo hyväksihavaittua tiimihenkeä.

”Kun teet mitä rakastat, et tee elämässäsi päivääkään töitä”

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!