Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 07.11.13
Esseen kirjoittaja: Anna Rönkkä
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miten omat arvoni kohtaavat Tiimiakatemian johtavat ajatukset?

1. Ihmissuhteet, kumppanuuksien rakentaminen ja ylläpitäminen
2. Tiimiyrittäjyys
3. Jatkuvat kokeilut ja jatkuvat uuden synnyttäminen
4. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys
5. Matkustaminen/kansainvälisyys

Ihmissuhteet ovat ihmisen tärkein tukiverkosto. Hyvät välit perheeseen ja muuhun lähipiiriin luovat tukevan pohjan myös työelämälle. Kun takana on vahva tukiverkosto, myös uudet haasteet ja työelämä ovat helpompi kohdata. Vaikka minun lähipiirini on lähestulkoon kokonaan Viitasaarella, he tukevat minua sieltä käsin valinnoissani ja tulevissa haasteissani. Tiedän heidän olevan apunani, jos sitä tarvitsen. Palautteen saaminen eri tahoilta kasvattaa eri tavalla. Esimerkiksi perheelta saatu hyvä palaute ja kannustus auttaa jaksamaan ja yrittämään kovemmin. Rakentava ja negatiivinen palaute taas saattaa mennä lähipiiriltä kuultuna ohi korvien, eikä sitä ota kovin tosissaan, vaikka se totta olisikin. Viralliselta taholta saadun palautteen käsittelee aina vakavammin. Konkreettisesta palautteesta oppii paremmin, mitä pitäisi tehdä toisin ja mitä teen jo hyvin. Tiimin kesken palautteen vastaanottaminen ja sen antaminen on tulee varmasti olemaan hyödyllistä puolin ja toisin. Voimme suoraan soveltaa palautteita käytäntöön.

Uusien ihmisten kanssa työskennellessä oppii paljon uutta ja ihmisistä ja heidän työtavoistaan voi ottaa vaikutteita omaan työhön. Olen aina tykännyt tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa, ja usein saanut yllättyä mihin kaikkeen se voi johtaa. Ihmisillä on paljon ennakkoluuloja asioista, niin on minullakin. Mutta miksi tyytyä vanhaan, ehkä hyväksikin koettuun tapaan, kun voi luoda uusia toimintatapoja ja siten päästä entistäkin parempiin tuloksiin? Odotan innolla uusia kokeiluja ja rohkeidenkin lähestymistapojen kokeilemista.

Olen viimeiset puolitoista vuotta tehnyt asiakaspalvelutöitä. Olen tottunut tekemään paljon töitä, joten ajatuskin pelkillä luennoilla istumisesta tuntuu kaukaiselta. Jo ensimmäisten päivien aikana akatemialla olen tullut siihen tulokseen, että Tiimiakatemia on minulle oikea paikka. Tiimiyrityksen mukanaan tuoma vastuu hivenen pelottaa, mutta samalla se tekee työstä todellista. Tämä ei tule olemaan pelkkää leikkiä, vaan ihan oikeaa bisnestä. Tekemällä oppii, mutta myös virheistä oppii. Ainakin itselläni on opettelua siinä, ettei virheistä lannistuta, vaan niistä otetaan opiksi, mitä tehdään eri tavalla seuraavalla kerralla.

En ole ollut oikeastaan ikinä kovin paljon mukana kansainvälisessä toiminnassa. Tulevaisuudessa kansainvälisyys tulee olemaan entistäkin suuremmassa roolissa työelämässä, joten on hienoa että jo opiskeluaikana saa kokemusta ja pohjaa kansainväliselle toiminnalle. Myös Tiimiakatemian tuomat mahdolliset matkat ulkomaille tulevat olemaan mieluista ja kehittävää vaihtelua. Matkailu avartaa ja yllättävistäkin paikoista ja asioista oppii uutta. Innolla odotan mitä tämä matka Tiimiakatemialla tuo tullessaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!