Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 18.11.13
Esseen kirjoittaja: Mikko Tammilehto
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuten Johtavat ajatukset – tekstissä jo mainitaan, henkilökohtaiset suhteet asiakkaisiin, työtovereihin sekä perheeseen ovat erittäin tärkeitä menestyksekkään liiketoiminnan kannalta. Teemme yhdessä töitä pitääksemme asiakkaat lähellä sekä tyytyväisenä, jotka vuorostaan tekevät asioita meidän hyväksemme. Yhtenäinen luottamus on tärkeää menestyksen kannalta. Omassa tiimissä meidän täytyy olla luovia ja saada uusia ideoita sekä tuotetta markkinoille. Suora ja rehellinen palaute on aina hyvää, oli se sitten positiivista tai negatiivista. Se kehittää parhaiten sekä työnteossa että ihmisenä ja tuo suurimmat ongelmat esille, josta on sitten taas helppo korjata asiat kuntoon. Yhdessä tehdään ja menestytään sekä yhdessä myös välillä kestetään keljummatkin tilanteet.

 

Olen sitä mieltä, että tuloksia syntyy pakosti kun kaikki tiimin jäsenet ottavat mieleensä saman tavoitteen ja tekevät sen eteen töitä. Tiimi tarkoittaakin juuri sitä, että tehdään jotain asiaa yhdessä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi, autetaan, kannustetaan ja motivoidaan kavereita, jotta into tekemiseen säilyy. Innostuksen myötä tuloksia syntyy ja kun tavoite on saavutettu, on mukavaa nauttia työn hedelmistä hyvää työtä tehneen joukkueen kanssa. Onnistumiset ja saavutukset kasvattavat tiimihenkeä ja itseluottamusta ennestään, jolloin motivaatio päästä vieläkin parempiin tuloksiin on entistä korkeammalla. Tiimin kanssa tehdessä töitä oppii muilta tiimin jäseniltä paljon ja muut oppivat sinulta myös. Jokainen jäsen on tärkeä omalla tavallaan.

 

Rohkea ja ennakkoluuloton uusien asioiden kokeileminen voi tuottaa huomattavaakin menestystä sekä mullistaa omaa, että toisten ihmisten ajatusmaailmaa ja mielikuvitusta. Jos itse keksii omasta mielestä hyvän idean, ei sitä kannata pelätä tuoda esille tiimin keskuudessa. Muut voivat antaa hyviä uusia näkökantoja sekä omia lisäideoita alkuperäisen idean parantamiseksi.

 

Olen aina ollut sen tyyppinen ihminen kuka oppii parhaiten tekemällä asioita itse. Olen myös aina tullut kaikkien kanssa toimeen oikein hyvin ja siksi omat arvoni Tiimiakatemian kanssa kohtaavat käytännönläheisyydessä täydellisesti. Teoriaa voi osata kuinka paljon tahansa, mutta kun asiat siirretään käytäntöön, muuttuu kaikki yllättävän nopeasti erilaiseksi mitä oli alussa kuvitellut.

 

Kansainvälisyys on tulevaisuuden valttikortti. Mitä laajemmin verkostoituu, sitä varmemmin tulevaisuudessa pärjää. Tiimiakatemiassa onkin erittäin loistavat mahdollisuudet kansainvälistyä juuri hyvän kansainvälisen verkoston ansiosta. On todella hienoa että muissakin maissa on samanlainen mahdollisuus opiskella kuin meillä täällä Jyväskylässä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!