Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 19.11.13
Esseen kirjoittaja: Maiju Schreck
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian Johtavia ajatuksia lukiessani pystyin samaistumaan moneen asiaan. ”Bisnesmaailmassa” ihmissuhteet ja verkostoituminen ovat yksi tärkeimmistä asioista. Minulle verkostoituminen on aina ollut helppoa ja tykkään tehdä niin sanotusti kaikkea turhaa kaiken pakollisen lisäksi. Lukioaikoina olin kaikessa oppilaskunnanhallituksessa, tutor-toiminnassa mukana sekä kaikissa mahdollisissa kansainvälisissä toiminnoissa esimerkiksi kansainvälisissä oppilasvaihdoissa mukana. Uusien ihmisten tapaaminen ja yhdessä tekeminen ovat intohimoni. Tiimiakatemiassa tehdään erilaisia projekteja oman tiimin kanssa. Tiimi tukee ja tekee päätöksiä yhdessä. Tällainen työtapa sopii minulle täydellisesti. Tuon omia mielipiteitäni ja ideoitani mielelläni julki, mutta muita kuuntelemalla opin itse eniten ja saan parhaimmat ideat tällöin.

Innostun helposti muiden hyvistä ideoista ja tuen 100% tiimikavereitani ja autan heitä viemään asioita eteenpäin kaikin mahdollisin keinoin. Keskustelun ja ideoinnin lisäksi tietysti itse tekeminen merkitsee. Kukaan ei pärjää yksin tässä maailmassa, ainakaan yrittäjänä. Yrittäjänä tai tiiminjohtajana delegointi on yksi tärkeimmistä taidoista. Itse haluan sitä vielä harjoittaa. On niin helppo hukuttaa itsensä töihin kun innostuu jostain kunnolla. Hyvä delegoija ei itse ole vastuussa mistään muusta kuin että kaikki hommat toimii ja paketti pysyy kasassa, että jokaisella on joku oma vastuu alue ja kukin pystyy hoitamaan sen. Jokaisen on tunnettava itsensä tärkeäksi osaksi ryhmää, niin motivaatio pysyy kaikilla korkealla. Ja tiiminjohtajan on pidettävä siitä huolta.

Itsensä kehittäminen ja oppimisen into ei saa koskaan sammua. On pyydettävä itseltään aina enemmän, jotain pystyy tekemään paremmin, mutta muistaa myös palkita itsensä ja kanssatoimijat hyvin onnistuneen projektin jälkeen. Olisi ihana päästä joskus kansainväliseen projektiin kiinni ja päästä vaikuttamaan johonkin suureen asiaan ja nähdä konkreettisesti työn jäljen. Sitten joskus kun olen viisaampi, tehnyt virheitä ja oppinut niistä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!