Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 04.03.19
Esseen kirjoittaja: Vili Partanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1.1. Oppimisen suuntaviivoja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Aina silloin tällöin akatemialla kuulee puhuttavan johtavista ajatuksista ja kuinka ne määrittävät toimintaamme. Tiimiakatemian johtavat ajatukset. Mitä ne ovat? Ne eivät ole ainakaan ihan yksiselitteinen juttu, sen tiedän. Johtavia ajatuksia voisi kuvailla yhteiseksi innostuksen lähteeksi, joka kumpuaa sisältä. Ne ohjaavat meitä ja muistuttavat siitä mihin olemme menossa. Johtavien ajatusten perustana keskinäinen luottamus, itsekuri ja ylpeys aikaansaannoksistamme. Tarkoituksenamme on luoda oma yhteinen punainen lanka, seurata sitä ja löytää sen ympärille ihmisiä, jotka haluavat saman tavoitteen. Haluamme luoda oman tulevaisuutemme, emmekä vain ottaa sitä mikä on tarjolla. Johtavat ajatukset on ne jotka vievät meitä määrätietoisesti kohti tavoitteitamme, mutta se on itsestämme kiinni, haluammeko seurata niitä.

Kuinka seuraan johtavia ajatuksia?

  1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita

Rohkeus ottaa ensimmäinen askel on yleensä se vaikein, siinä on kysymys ensisysäisystä, joka saa aikaan lumipalloefektin. Kenelläkään ei ole valmiita vastauksia, mutta lähemmäs pääsee kun uskaltaa tehdä aloitteen.

  1. Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa.

Tiimiakatemian arkeen kuuluu kaaos, joka on välttämätöntä. Eikä sitä tule pelästyä, vaan täytyy oppia sietämään sitä epätietoisuutta. Ja luottaa prosessiin.

  1. Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä

Tärkeää on sen ymmärtäminen, että virheen tekeminen on aina oppimisen paikka, ja niistä tulisi ottaa kaikki irti. Virheitä ei tule pelätä ja niitä tulee tehdä oppiakseen, mutta työn huolellisuudesta ei silti kannata tinkiä.

  1. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen.

Tämä on omasta mielestäni tärkeä. Kaikessa tekemisessä tulisi jatkuvasti etsiä tietä eteenpäin, eikä jäädä miettimään mikä junnaamaan omiin epäonnistumisiin. Epäonnistumiset ja niihin johtaneet syyt on hyvä käsitellä, mutta jatkuva katse eteenpäin ja uusien tapojen löytäminen on huomattavasti tehokkaampaa.

  1. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle.

Itsensä haastaminen tekemällä parhaansa on paras tapa kehittyä eteenpäin. Koskaan ei tiedä missä omat rajat menee jos niitä ei selvitä. Eikä ne rajat tule koskaan muuttumaan, jos niitä ei kolistele.

  1. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä.

Tämä on lähes sama ohje kuin nro. 4. Se kertoo oikeanlaisesta mindsetistä haastaa ongelmat. Mikään ei ole liian suuri ongelma, etteikö sitä voisi ylittää omalla asenteella. Välillä oma asenne on se suurin ongelma.

  1. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi.

Miksi olisit joku muu kuin voit olla oma itsesi? Et voi olla parempi muuna kuin omana itsenäsi, se kannattaa pitää mielessä.

  1. Hymyile, nauti ja heittäydy.

Mikään ei ole niin vakavaa, etteikö voisi vähän hymyillä. Tee niitä asioita jotka tekee sinut iloiseksi. Täysillä pitää tehdä, mutta tulisi myös pysähtyä nauttimaan työstään, eikä vain ajatella sitä suorittamisena.

  1. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen.

Vaikka välillä onnistuisikin, tulee silti muistaa, että aina voi parantaa. Mihinkään ei tule olla tyytyväinen, vaan täytyy aina säilyttää sama asenne millä ennekin on oman menestyksensä luonut.

  1. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä akatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudestaan.

Olemme akatemialla toistemme vertaisia ja kaikki samassa tilanteessa. Tämä tulee muistaa ja osata hyödyntää yhteisön voima aina kun tarvitsee.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!