Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 03.12.13
Esseen kirjoittaja: Henri Niemi
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Henri Niemi

H3494

HYK13S1

 

 

Miten minun arvoni kohtaavat Tiimiakatemian johtavat ajatukset?

 

 

 

Tiimiakatemian johtavat ajatukset sekä ohjeet tiimiyrittäjille olivat mielestäni käytännöllisiä sekä järkeviä. Monet ohjeista olen itsekin työelämässä ollessani todennut hyödyllisiksi, esimerkiksi virheistä oppiminen ja omana itsenään pysyminen ovat tärkeitä asioita kehittymisen ja menestymisen kannalta työssä kuin työssä. Kuitenkin osa kohdista soveltuu enemmän juuri tiimiyrittäjille ja yrittäjille yleensä, paremmin kuin jonkun muun alaisuudessa työskentelevälle henkilölle. Koska pystyn samaistumaan ja olemaan samaa mieltä lähes jokaisesta lukemani tekstin kohdasta, olen entistä innokkaampi kokeilemaan onneani tiimiyrittäjänä.

Kaaoksen hallitseminen, ratkaisujen etsiminen ongelmien keskeltä sekä uusien ja erilaisten ideoiden keksiminen saattaa olla haastellista, mutta myös onnistuessaan palkitsevaa. Uskon myös, että aiemmin mainitsemani virheistä oppiminen sekä oman itsensä ja omien vahvuuksiensa tuominen tuleviin haasteisiin auttaa varmasti selviytymään eteempäin ja oppimaan.

 

Ihmissuhteiden rakentamisen ja niiden ylläpidon koen tärkeäksi niin elämässä yleensä, kuin työelämässäkin. Olen samaa mieltä siitä, että tiimiyrittänä esimerkiksi hyvät asiakassuhteet ovat yksi tärkeimmistä asioista menestymisen kannalta. Tiimiyrittäjyys puolestaan on hyvä tapa valmentaa itseään ja kehittyä työn tekijänä sekä uusien ideoiden keksijänä. Myös hyvät suhteet tiimikavereihin auttavat yrityksen eteempäin viemisessä. Hyviä ystäviä auttaa ja neuvoo ongelmatilanteissa mielellään ja siksi hyvä tiimi on avuksi myös yksilölle. On mielestäni tärkeää löytää oikeat ”markkinaraot” ja keksiä jotain mitä kukaan muu ei ole aiemmin keksinyt. Jatkuva uuden keksiminen voi toisaalta olla haastavaa, sillä maailmaan mahtuu paljon erilaisia yrityksiä ja ideoita. Uskon tämän haasteen kuitenkin olevan mielenkiintoinen. Työelämässä ollessani olen todennut itsekin sen, että tekemällä oppii parhaiten. Siksi olen samaa mieltä käytännönläheisen koulutuksen hyödyllisyydestä.

 

Viimeinen tiimiakatemian arvo eli ”matkustaminen / kansainvälisyys” on minulle itselleni hieman vieraampaa. Olen matkustellut elämässäni jonkin verran, mutta itselläni ei ole minkäänlaista kokemusta työn tekemisestä ulkomailla eikä asiakassuhteiden luomisesta ulkomaille. Olen silti samaa mieltä siitä, että ulkomailla vierailu voi avartaa maailmankuvaa myös yrittäjänä ja eri kulttuureista saa varmasti hyviä vinkkejä siitä, mitä esimerkiksi Suomessa voitaisiin tehdä toisin ja mitä täällä ei ole aiemmin tehty. Tämä, niin kuin kaikki muutkin Tiimiakatemian arvot, ovat varmasti noudattamisen arvoisia mikäli tahtoo oppia ja menestyä jatkossa.

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!