Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 11.12.13
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Teksti kirjoitettu 29.8.2013, Tiimiakatemian ensimmäisellä viikolla.

Kuulin tiimiakatemiasta ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun olin vielä Muuramen lukiossa. Tiimiakatemiaa käytiin silloin esittelemässä lukiollamme. Ensimmäiset ajatukseni olivat: ”tämä on pakko kokea” Eniten tähän opin ahjoon hakemiseen vaikutti minulla kiinnostukseni yrittäjyyttä kohtaan, bonuksena vielä tiedossa oleva maailmanympärimatka. En jäänyt miettimään, hain ja pääsin Tiimiakatemialle. Ikävä kyllä jouduin opintojen alkua lykkäämään kahdella vuodella, mutta nyt pääsen vihdoin aloittamaan, ehkä hieman enemmän kokemusta keränneenä kuin kaksi vuotta sitten.

Tiimiakatemian johtavat ajatukset tuntuivat heti alkuun itselleni sopivilta. Olen aina ollut sosiaalinen ihminen ja pitänyt erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta. Pidän tärkeänä asiana ihmissuhteiden luomista ja ylläpitoa, haluan myös kehittyä paremmaksi näissä molemmissa. En pysty kehittämään itseäni ellei minulla ole ihmisiä ympärilläni antamassa toiminnastani palautetta, joko hyvää tai huonoa, kunhan se on rakentavaa.

TA:n arvoissa puhutaan tiimiyrittäjyyteen kasvamisesta. Itselleni ei ole vielä aivan kirkastunut, miten tämä tapahtuu, mutta olen kuitenkin motivoitunut ottamaan asiasta selvää. Tulemme varmasti tekemään paljon asioita yhdessä tulevan kolmen ja puolen vuoden aikana, minulle se on tärkeää, koska olen huomannut että porukalla asiat tapahtuvat nopeammin, paremmin ja helpommin.

Uuden luominen ja kokeileminen on mielenkiintoista, ihan kaikkea en ole tähän mennessä lähtenyt suinpäin kokeilemaan, mutta aion olla avoin ja tarttua tilaisuuteen. En usko menestykseen ilman riskejä ja uuden kokeilemista. Siksi täytyykin muistaa, ettei jää vain toimimaan liian kaavamaisesti ja samoilla vanhoilla tavoilla. Aina voi löytyä parempia ratkaisuja asioiden hoitamiseen.

Tekemällä oppii -niinhän moni sanoo. Tämä pitää paikkansa myös minun kohdallani, teoriatiedon ymmärtää ja muistaa todella vasta sen jälkeen kun sitä on päässyt soveltamaan käytännössä. Pidän Tiimiakatemiaa hienona mahdollisuutena päästä harjoittelemaan yritystoimintaa monipuolisesti oikeiden asiakkaiden kanssa. Vastuun ottaminen ja kaverin tukeminen joka tilanteessa ovat tärkeitä asioita minulle. Odotan innolla sitä palkitsevaa tunnetta, kun voi nähdä itse ja yhdessä tiimin kanssa saaneensa tuloksia aikaan.

Kansainvälisyys on minulle tärkeää, on hienoa kun voi oppia erilaisilta kulttuureilta ympäri maailmaa. Toimimalla yhteistyössä mahdollisimman monesta kulttuurista tulevan ihmisen kanssa saa paremman käsityksen maailman menosta. Tämä on yksi avain menestykseen, yhteistyön avulla me opimme muilta ja muut oppivat meiltä. Se on mielestäni hieno ajatus ja toivon, että voin matkustella paljon Tiimiakatemian aikana ja tavata monenlaisia ihmisiä. Kaiken hyödyn lisäksi matkailu on hauskaa ja siitä jää pysyviä muistoja.

Keskustele artikkelista

1 kommentti to “Johtavat ajatukset”

  1. Samuli Pohtola sanoo:

    Pahoittelut, tekstiin ei meinaa saada kappalejaon välejä sitten millään kun se on wordilla tehty.

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!