Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 04.03.19
Esseen kirjoittaja: Ella Eronen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Tiimiakatemia
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 5. Valmentaminen, 6. Markkinointi, 7. Innovointi, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtavat ajatukset

 

’’Johtavat ajatukset kertovat minkä puolesta taistelemme ja miksi olemme. Tiimiakatemian valmennusjohdon ja tiimiyrittäjien tehtävä on ylläpitää niitä.

Tärkeintä on tietää mikä olet, koska se minne menet, muuttuu maailman myötä.’’

-Ulla Luukas, 2016

 

Johtavat ajatukset sitovat jokaisesta tiimiyrittäjästä sädehtivän Tiimiakatemian spiritin yhteen.

Tiimiakatemialla olet osa jotakin suurempaa. Olet tärkeä osa omaa tiimiäsi, mutta olet myös osa kansainvälistä tulevaisuuden tekijöiden yhteisöä. Arjen keskellä helposti unohtaa, miten laajalle Tiimiakatemian maailmanlaajuiset lonkerot ulottuvat.

Tiimiyrittäjänä edustat Tiimiakatemian arvoja. Olet kävelevä esimerkki Tiimiakatemian hengen voimasta. Välillä sitä miettii, hyödyntääkö kaikkea sitä energiaa, mitä akatemialta on mahdollista saada.

 

Viimeinen vuoteni pyörähti käyntiin tammikuussa 2019, joten aikani Tiimiakatemialla käy vähiin. Haluan kuitenkin ottaa kaiken hyödyn irti siitä ajasta, mitä on jäljellä. En halua jälkeenpäin surkutella sitä, etten hyödyntänyt kaikkia niitä mahdollisuuksia, jotka olivat kiven kääntämisen päässä. Mietin, miten toteuttaisin johtavia ajatuksia paremmin omassa arkielämässäni niin yksilönä kuten tiimiläisenä.

 

Tiimiakatemian arvot

 

  1. Ihmissuhteet, kumppanuuksien rakentaminen ja ylläpitäminen

 

Voin rehellisesti sanoa, että verkostoitumiseni on tällä hetkellä retuperällä. Olisi varmaan helppo verhoutua tekosyiden, kuten kiireen taakse, mutta kehittyäkseni on pakko myöntää, että olen antanut ujoudelleni vallan.

Rakastan tutustua uusiin ihmisiin, ja saan hirveästi energiaa muista ihmisistä. Tykkään kuunnella ja jakaa tarinoita. Silti olen yhä useammin huomannut meneväni lukkoon tilanteissa, jossa olisi mahdollisuus verkostoitua. Se harmittaa!

Lukiessani johtavia ajatuksia ymmärsin, että olen niin Pöyhösen sanoin mukavasti paljussa. On helppo piiloutua ujouden taakse, ja antaa äänekkäämpien ihmisten viedä kaikki tila huoneesta. Tiedän, ettei asia muutu miksikään pohdiskelemalla. Pitäisi olla itsevarmempi, äänekkäämpi ja ottaa oma tila.

En ymmärrä, miksi aivoni erottelevat työelämään liittyvät ihmissuhteet vapaa-ajan ihmissuhteista. Vapaa-ajalla olen varsinainen miestennaurattaja, mutta toimistolla ja verkostoitumistapahtumissa habitukseni muistuttaa kultakalan aaltoilua virran mukana akvaariossa. Ehkä pelkään muiden mielipiteitä tai reaktioita, millainen oikeasti olen. Työympäristössä olen hyvin sulkeutunut, ja kaverini nauravat sille kontrastille, minkälainen persoonallisuuteni oikeasti on.

 

Päätin nyt, että vuosi 2019 on minulle kukkaan puhkeamisen vuosi. Palautetreenissä tiimittäreni Oona ja Salla sanoivat osuvasti, että olen kuin perhosen toukka kotelossa, valmiina puhkeamaan kukkaan. On aika lopettaa toimistolla ujostelua, ja alkaa verkostoitumaan kun eilen olis oltu!

Se ei riitä, että oppimissopimuksessani lukee, että aion verkostoitua enemmän. Sen pitää näkyä kalenterissa, asiakkaissa ja tiimin projektien määrässä. Se, että MINÄ verkostoidun, hyödyttää kaikkia. Siksi onkin kaverijohtajana ja tiimiläisenä elintärkeää, että haastan itseäni verkostoitumaan. Onneksi näin kolmannen vuoden tiimiyrittäjänä ymmärtää, että se tarkoittaa muutakin kuin kylmäsoittelua, mitä lyhyt urani puhelinmyynnin parissa sai minut inhoamaan.

Lupaankin nyt julkisesti, että kontaktoin uusia ihmisiä viikoittain tavoitteellisesti. Joka viikko kalenteriini on varattu kolme tuntia verkostoitumiselle ja verkostojen ylläpitämiselle.

 

  1. Tiimiyrittäjyys

 

Olemme mielestäni tiiminä kehittyneet siihen pisteeseen, että tiimiyrittäjyyskin alkaa sujua. Rakettimallia lainatakseni, kolmesta ’’moottorista’’ (yksilön oppimisprosessi, tiimin oppimisprosessi, tiimiyrityksen oppimisprosessi) tiimiyrityksen oppimisprosessi on kaikista hitain.

Yhteinen tekeminen on bensaa tiimiyrityksen kehityksen liekkeihin. Yhteiset synnytykset ovat saaneet meidät ymmärtämään, mitä hyötyä tiimiyrityksestä oikeasti on. Olemme muovautumassa yksilöurheilijoista joukkueeksi.

Olen ollut yksilöurheilija sanan kirjaimellisessa merkityksessä koko elämäni. Vaikka olen ollut yksilöurheilija, minulla on aina ollut tiimi, joka on mahdollistanut menestyksekseni. Minulla on ollut valmentaja sekä treenikaverit, jotka ovat vieneet tekemistäni eteenpäin antamalla palautetta. Ei ole turhaan sanottu, että kukaan ei menesty elämässä yksin. Yksin tekeminen on loppujen lopuksi muutenkin aika mälsää.

 

Niin kliseistä kuin se onkin, joskus on matkustettava kauas nähdäkseen lähelle. International Team Coach Development ohjelmassa matkustin marraskuussa 2018 Sveitsiin oppimaan tiimivalmennusta. Vaikka valmennus kesti vain viikon, tuntui se vuoden mittaiselta. Ohjelmassa eri ikäisistä ja kansallisuuksista muodostettu tiimi rimpuili läpi Tiimiakatemialta jo ennestään tutun pinkkuvuoden läpi. Oli hemmetin siistiä kokea sama asia uudelleen, mutta eri näkökulmasta!

Sain reflektoitua, mitä minun kaverijohtajana pitää tehdä, että tiimimme lähtee nousuun. Opin, että jokaisella tiimiläisellä on iso rooli tiimin johtamisessa. Uuden tiimiläiseni sanoin afrikasta englanniksi käännettynä: ’’Obuntu; I am because we are.’’

Aika hienosti kiteytetty.

 

Tiimiläisenä olen velvollinen tuomaan tiimilleni projekteja, joita tehdä yhdessä. Vaikka Mahtialla onkin erillinen myyntitiimi, on ’’myynnin’’ lähdettävä sisäisestä tahdosta tehdä yhdessä. Tulkoon projektit tehokkaasta verkostoitumisesta tai kylmäsoitoilla, pitäisi sen tuoda tekemistä koko tiimille. Toisaalta minua vähän huolestuttaa, mihin tiimimme on kehittymässä. Ihmiset alkavat etsiä harjoittelupaikkoja, ja ankkuroida itseään ympäri Suomea kesän lähestyessä. Luulen, että syksyllä meitä on toimistolla alle puolet jäljellä. Pahoiten pelkään, että meillä on ainoastaan kevät aikaa kehittyä tiiminä. Jos kaikki eivät ole läsnä, ei ole tiimiä, vaan hajanainen joukko ihmisiä. Olen miettinyt tosi paljon, mitä itse alan tekemään. Pitäisikö minunkin vain mennä jonnekin muualle töihin, niin kuin muutkin?

 

  1. Jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen

 

Vaikka Mahtian ensimmäinen vuosi oli varsin holtiton, meitä vei eteenpäin innovoinnin kipinä. Tuntuu, että siitä on vain hiillokset jäljellä. Ekana vuonna meille tuli luonnostaan hulluja ja päräyttäviä ideoita, joita lähdimme sitten yhteistuumin toteuttamaan. Nyt meistä on tullut nössöjä! Missä ovat kaikki päräyttävät tapahtumat ja mainoskampanjat?

Jos vilkaisee treenitilamme punaisen maton alle, ei sieltä löydy enää edes paskoja ideoita. Ennen sinne oli edes jotakin haudattavaa. Nyt siellä ei ole mitään.

Miten päästä alkuun kadonneen mielikuvituksen metsästyksessä?

Synnytimme Food & Bar Passionille, ja saimme rakentavaa palautetta siitä, että se päräyttävä yllätyselementti, joka saa asiakkaan tippumaan tuolilta, puuttui.

Uskon, että saamme itsevarmuutta mielikuvituksen käyttämiseen tekemällä entistä enemmän synnytyksiä. Aion myös itse perehtyä innovointiin liittyvään kirjallisuuteen, kunhan saan hoideltua viitisen valmennukseen ja johtamiseen liittyvää kirjaa.

Myös Letimin tiimillemme jakama Tiimiakatemian työkalupakki synnytyksille on perehtymisen arvoinen opus, mistä ammentaa tietoa laajempaan ajatteluun.

Uskon, että opettavaisen kevään ja Learning Circuksen jäljiltä tipautamme Sallan sanoin jokaisen asiakkaan tuolilta.

 

  1. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys

 

Olen pikkuhiljaa päässyt eroon yhdestä huonoimmasta tavastani: omien ajatusteni lyttäämisestä. Vaikka en tuo asioitani, ideoitani ja projektejani niin äänekkäästi esille, ei se tarkoita etteikö niitä olisi. Valitettavasti se, mitä pään sisällä tapahtuu, ei näy muille.

Kävimme Mahtian kanssa erittäin antoisan palautekeskustelu-treenin vuoden alkuun, mistä sain palautetta asioiden esille tuomisesta. Minun on vaikea hakea huomiota omilla tekemisilläni. En haluaisi vaikuttaa ylimieliseltä tai huomionhakuiselta, koska se on mielestäni rasittavaa. On kuitenkin annettava omalle työlleen arvoa! Joskus on oltava vähän röyhkeä.

 

Minun on tuotava omia ideoitani enemmän käytäntöön. Mikään ei varmasti tule onnistumaan, jos en edes kokeile. Tiimiakatemialla oppiminen tapahtuu suurimmaksi osaksi tekemisen kautta, joten pelkkä asioiden pyörittely ja lukeminen ei vie tarpeeksi tehokkaasti eteenpäin.

 

  1. Kansainvälisyys

 

Viihdyn tosi hyvin kansainvälisessä ympäristössä. Olen kasvanut melkein kaksikieliseksi, ja olen huomannut sen isoksi vahvuudeksi. Tiimiakatemia on ollut upea mahdollisuus päästä tutustumaan kansainväliseen liiketoimintaan ja saamaan kavereita ympäri maailman. Olen huomannut, että uudet kulttuurit ja ihmiset tekevät minut tosi onnelliseksi.

Avara maailmankuva luo minusta hyvää henkeä maailmaan. Mitä enempää maailmaa tutkii, sitä enemmän ympäristöään ymmärtää.

 

Olen mielestäni toteuttanut tätä arvoa tosi hyvin. Varsinkin Mimmun kansainvälinen tiimikoutsi-ohjelma on ollut erittäin valaiseva kokemus. Olen saanut siitä niin paljon oppeja ja koppeja, mitä tallettaa.

Myös tuleva Learning Circus on oiva mahdollisuus verkostoitua ympäri Eurooppaa. On hienoa, että koko tiimimme on innostunut lähtemään. Se, että minä ja muut teemme koko talona onnistuneen Learning Circusen, vahvistaa Tiimiakatemian kuvaa kansainvälisenä huippulaitoksena.

 

Missio, visio ja päämäärä

 

  1. Missio

 

Johtavat ajatukset ovat 2016 vuonna kirjoitettu vihkonen. Tiimiakatemian missiona on sen mukaan synnyttää rohkeita tiimiyrittäjiä. Tiimiakatemiassa opimme tiimiyrittäjäksi oman tiimiyrityksen ja asiakkaidemme avulla.

Olen miettinyt tätä paljon rekryn kannalta. Miten hakija tämän ymmärtää? Miten kääntää tämä suomen kielelle? Monelle Tiimiakatemian oma kieli on vierasta, jo lähtien siitä ettei ymmärretä mitä on valmentaminen ja treenit tiimiyrityksessä.

 

Vaikka me kaikki emme rupea yrittäjiksi Tiimiakatemian jälkeen, ei se tarkoita, ettei vuodet yrittäjänä menisi hukkaan. Yrittäjämäinen asenne pelasti Nokiankin suuremmalta tuholta, ainakin Risto Siilasmaan mukaan kirjassaan Paranoidi Optimisti. Kirjassa Siilasmaa kertoo, miten hänen yrittäjämäinen otteensa onnistui pitämään yritysmaailman entisen jättiläisen kasassa vaikeina aikoina.

Mielestäni yrittäjämäinen asenne on yksi tärkeimmistä asioista, mitä Tiimiakatemialta jää käteen. Sillä pärjää missä vaan. Työelämässä on helppoa, kun on hommat handussa ja uskaltaa ottaa vastuuta.

 

  1. Visio

 

Mediassa Suomen koulutusvienti on nyt ollut iso juttu.

Tiimiakatemia on tehnyt sitä kuitenkin ysäriltä asti. Miksi siitä ei puhuta mediassa? Onhan se aika hurjaa, että Tiimiakatemian metodeja käytetään yli 10 eri maassa ja sadoissa organisaatioissa ympäri maailman.

 

’’Tiimiakatemian visio on 19.11.2037 olla omalla alallaan maailman johtava huippuyksikkö.’’

 

Mielestäni Tiimiakatemian pitää panostaa enemmän median käyttöön. Esimerkiksi Amsterdamin Tiimiakatemialla on oma media- ja viestintävastaava. Mielestäni se oli helkkarin hyvä idea. Toki on tärkeää pitää brändimasan, rekrypälen ja alumnipälen roolit, mutta erillinen ’’talon oma’’ viestintäpäällikkö medialle olisi tosi kova juttu. Tuntuu, ettei muuten tapahdu tarpeeksi liikettä ulospäin. Me tehdään tosi hienoja juttuja talon sisällä, jotka ylittäisivät uutiskynnyksen kevyesti, jos joku vain tietäisi mitä me tehdään.

 

  1. Päämäärä

 

Maailmanympärysmatka on jokaisen tiimiyrityksen päämäärä, joka rahoitetaan asiakasprojekteista kerätyillä masseilla.

Tämän pitäisi näkyä nyt ainakin Mahtian kalenterissa! Itseäni vähän huolettaa meidän rahallinen tilanne, koska olemme tehneet isoja investointeja mutta vähän tuottoa.

Henkilökohtaisesti myönnän, etten ole miettinyt MYM-kassaa tarpeeksi. Oikeastaan koko reissua. Se tuntuu jotenkin niin uskomattomalta!

 

Pelkästään Tiimiakatemian aikana olen käynyt useammassa maassa, kuin koskaan aikaisemmin. En tule mistään rahaperheestä, missä matkustaminen olisi ollut normijuttu. Ehkä siksi on vaikea hahmottaa, että kyllä mä pystyn tähän. Se vähän jopa hävettää välillä.

 

Ajattelin käyttää MYM:ille samaa taktiikkaa, mitä Mahtia käytti Amsterdamin reissua varten: Suunnittele reissu ja ala varailemaan kaikki mahdollisimman nopeasti. Silloin ei ole muuta mahdollisuutta, kuin kerätä rahat kasaan ja lähteä reissuun!

En vielä tiedä, missä haluan käydä maailmanympärysmatkallani. En ole käynyt juuri missään, niin kaikki paikat vaikuttavat melko eksoottisilta. Pitää vain uskaltaa unelmoida!

 

Johtavat ajatukset kiteytti hyvin, mitä me täällä Tiimiakatemialla teemme. Se innosti, kosketti ja sai pohtimaan omaa tekemistäni yhteisön puolesta.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!