Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 09.10.19
Esseen kirjoittaja: Monika Tuurala
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemialla on koottu johtavat ajatukset, jotka ohjaavat toimintaamme. Niihin kuuluu missio, visio ja arvot ja niitä pidetään kaiken perustana. Meidän kaikkien tulisi allekirjoittaa ne, sillä ne kertovat, mitä Tiimiakatemia on ja miksi täällä ollaan.

Missio kuvaa hyvin tiimiakatemiaa ja se näkyy muun muassa rekrytoinnissa ja markkinoinnissa. Kaikki kolme kohtaa ovat tärkeitä, jotka näen myös itselleni tärkeinä ja syynä, miksi olen tiimiakatemialla. Juurikin tulevaisuuttani, työllistymistä ja itseni työllistämistä mietin ja haluan hyvät eväät elämään. Koen, että tiimiakatemia muuttaa ajatusmaailmaa, on tehnyt sitä jo nyt vähän, mutta uskon, että sitä tapahtuu vielä lisää.

Arvojen ensimmäinen kohta on ihmissuhteet ja kumppanuudet. Tiimiakatemian vahvuutena itsellenikin näen järjettömät verkostoitumismahdollisuudet ja työskenteleminen yhteisössä, jossa on paljon saman henkisiä ihmisiä, joihin voi myöhemminkin ottaa yhteyttä. Olemme jatkossakin ”Ne Tiimiakatemian käyneet”. Opimme hyvät vuorovaikutustaidot, sillä olemme paljon keskenämme tekemisissä, mutta myös ulospäin moninkerroin verrattuna ”normaaleihin opiskelijoihin”. Toivon myös tiimiakatemian kasvattavan minua ihmisenä. Mikään näistä ei toki tule vain tulemalla Tiimiakatemian ovista sisään, vaan sen eteen on opittavana näkemään vaivaa ja opittava, kuinka se tehdään.

Tiimiakatemiassa koin houkuttelevana tiimityöskentelyn, tiimin rakentamisen ja sen kehittymisen. Tulevaisuuden työpaikat ja työmaailma on yhä enemmän tiimeissä toimivaa. On todellinen etulyöntiasema, kun tietää todella mitä tiimityöskentely ja tiimiyrittäjyys tarkoittaa.

Kolmas arvo kokeiluista ja uuden synnyttämisestä on Tiimiakatemian perusjuttu. Tässä haluan kehittyä ja tulla rohkeammaksi. Arvona tämä on todella tärkeä ja asia, jota kohti kaikkien tulisi mennä ja jota kaikkien tulisi noudattaa.

Tekemällä oppiminen on käsitteenä tullut läheiseksi Tiimiakatemialla ja esimerkiksi eri kirjojen kautta. Periaatteemme ei ole opetella kolmea vuotta teoriatietoa ja sitten lähteä työelämään toteuttamaan sitä. Periaatteemme on opetella teoriatietoa ja soveltaa se heti käytäntöön, jolloin oppimista tapahtuu moninkerroin enemmän. Teoriassa helppo juttu, mutta ajatus- ja toimintamallin kääntäminen tähän ei olekaan niin helppoa.

Viides arvo on matkustaminen. Tämä näkyy vahvasti tiimiakatemian arjessa, sillä matkusteluun kannustetaan ja myös Jyväskylän Tiimiakatemialla käy paljon ulkomaalaisia vieraita.

Kaikki arvot näkyvät vahvasti arjessamme ja nämä olisi osannut Akatemiasta kertoa ilman niiden päähän painamista, joten arvot ovat onnistuneet ja niiden toteutus on onnistunut

Visio on loistava meitä kaikkia ajatellen. Kun tulevaisuudessa kaikki tietävät, mikä on Tiimiakatemia, mitä siellä tehdään ja millaisia ihmisiä sieltä syntyy. Tiimiakatemia on siitä erilainen, sillä siellä jokainen saa opetella juuri sitä mitä haluaa. Ei tarvitse sopia yhteenkään opetussuunnitelman tai opintopolun muottiin. Tämä tuo esiin itsensä johtamista, kun kukaan ei kerro mitä pitää tehdä, vaan olet itse vastuussa itsestäsi. Tiimiakatemia on loistava pohja toteuttaa kaikki, mitä itse haluaa, mutta työ on tehtävä itse.

Tiimiyrittäjille on koottu erikseen kymmenen ohjetta:

  1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita.
  2. Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa.
  3. Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä.
  4. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen.
  5. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle.
  6. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä.
  7. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi.
  8. Hymyile, nauti ja heittäydy.
  9. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen.
  10. Kunnioita kanssa ihmisiä ja hyödynnä akatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!