Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 24.11.19
Esseen kirjoittaja: Veera Kinnunen
Kirjapisteet: 1
Kirja: johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Tiimiakatemia
Kategoriat: 9.02. Yhteisöllisyys, 9.04. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

“Johtavat ajatukset syntyvät aina sisältä päin.” 

Näin lausuu päävalmentajamme Ulla Luukas johtavien ajatuseten vihkon ensimmäisellä sivulla. 

Kuitenkin jo ylivuoden opiskelleena en ollut kuin ohimennen kuullut “johtavista ajatuksista”. Sain kuulla ja perehtyä niihin ensimmäistä kertaa Johtajuuden koulutuksen ensimmäisellä jaksolla, ja olin hieman ällikällä lyöty. Miksi näistä ei oltu kerrottu tai miksi olemassa oli vain 16-17 vuoden painos ja vuosia oli jäänyt välistä?

Koska tiimiyrittäjille ei ole ollut tiedossa johtavien ajatusten olemassa olo on tämä voinut olla suurin merkitys haparaan tekemiseen viime vuosina. Vai onko johtavista ajatuksista pidetty liikaa kiinni ja nyt kun niitä ei ole kerrottu on tapahtumassa kulttuurin muuutos.  

Olemme kuitenkin onnistuneet synnyttämään jo uutta kulttuuria taloon ja nostamaan toiminnan niin sanotusti nextille levelille. Kuitenkin toivon, että tulevat sukupolvet nostavat sen aina taas seuraavalla levelilleMistä tämä pöhinä on sitten johtunut? Olemme osanneet toimia johtavien ajatusten luoman linjan mukaan ja jopa muokannut sitä ilman kuulematta niistä sanakaan.

Johtavat ajatukset on luotu sen perusteella että, jokaisen talossa olian pitäisi pystyä niitä noudattamaan ja seisomaan niiden takana. Tällä pystyttään varmistaan heti kättelyssä yhteiset arvot mihin kaikki sitoutuvat ja estää kulttuurin suuren aaltoilun.  Niiden siis pitäsi olla ensimmmäinen asia minkä tiimiyrittäjät taloon tullessa saavat, ja mihin aina palata josusko horjuu. 

Tiimiakatemian arvot  

  1. ihmissuhteet, kumppanuuksien rakentaminen ja ylläpitäminen 
  1. Tiimiyrittäjyys 
  1. Jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttämien 
  1. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys 
  1. kansainvälisyys 

Nämä arvot ovat muokkkautuneet vuosien varrella niin tiimiyrittäjien kuin valmentajien toimesta. Voisiko näitä kirkastaa yhdessä vaikka joka vuosittain ja tuoda uudet kirkastetut johtavat ajatukset, kick off:ssa kaikkien kuuloon? 

Kuinka edistämme omilla ja tiimin teilla yhteisiä tavoitteita. Tämä onkin se haastavin ja mietittävin kysymys. Kuinka saadaan kaikki ajattelemaan isommin? 

Olemme Gravissa määritelleet omat arvomme uudestaa: hauskasti, rohkeasti ja kasvaen. Mitkä mielestäni ovat linjassa myös tiimiakatemian arvojen kanssa. Koen, että itse pystyn seisomaan kaikella tekemiseslläni niin Gravin kuin Tiimiakatemian arvojen takana. 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!