Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 06.12.19
Esseen kirjoittaja: Jaakko Vanha-Viitakoski
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian Johtavat Ajatukset

Johtavat ajatukset päivittyvät ajan mukana, mikä on hienoa, sillä ne vanhentuisivat helposti. Innostuksen lähteet muuttuvat, samoin toimintaa ohjaavat arvot. Johtavat ajatukset ovat myös joustavat, jotta ne voisi ohjata parhaiten kaikkien erilaisten Tiimiakatemian oppijoiden tekemistä ja innostaa ihan jokaista. Ajatukset muuttuvat myös ympäröivän maailman mukana, ja se onkin yksi syy, miten Tiimiakatemia säilyttää paikkansa oppilaitosten kärjessä.

 

Ohjeet

Johtavista ajatuksista löytyvät myös tiimiyrittäjän kymmenen ohjetta. Ne ovat hyvin kannustavat ja rohkaisevat. Rohkeuden synnyttäminen onkin yksi Tiimiakatemian tavoitteista. Ohjeista on nähtävissä myös hyvä meininki ja positiivisuus. Nämä luovat hyvän pohjan oppimiselle ja sisäiselle motivaatiolle. Kun motivaatio tulee sisältä, ohjaa se parhaiten tekemään ja oppimaan. Kannustus sisäiseen motivaatioon ja oman asian tavoitteluun edistävät itseohjautuvuutta, joka on myös yksi tiimiyrittäjän tavoittelemista taidoista.

 

Arvot

Arvoista tulee esille suhteet, yhdessä tekeminen ja oppiminen, kokeilut ja käytännönläheisyys sekä kansainvälisyys. Omaan tekemiseen resonoi vahvasti yhdessä tekeminen ja käytännönläheisyys. Mielestäni on mahtavaa, että tämän ”koulun” jälkeen minulla on jo kokemusta ja valmiita oikeita suhteita liike-elämästä ja projekteista. Käytäntöön vieminen motivoi keskittymään teoriapuoleen ja käytännön kokeiluissa havaittu puutteellinen osaaminen motivoi hakemaan ja oppimaan tarvittavaa tietoa. Tämä sykli ohjaa omaa tekemistäni ja luo motivaatiota kehittyä opintojeni aikana, jotta tulevaisuudessa voin tehdä työtä, josta nautin ja jota haluan tehdä. Kansainvälisyyden ei mielestäni tarvitsisi olla arvo, vaikka itse sitä pidänkin arvossa. Kansainvälisyys ja matkustelu kiinnostaa, mutta tärkeämpi arvo voisi olla esimerkiksi maailmantilanteen ymmärtäminen, isomman kuvan tutkiminen sekä oman paikan löytäminen.

 

Suunta

Tiimiakatemian missio synnyttää rohkeita tiimiyrittäjiä on kiehtova. Kovin monesti tulee kuitenkin huomattua, ettei se aina ohjaa kaikkea tekemistä. Akatemialla tehdään mielestäni paljon projekteja, jotka ovat kaukana rohkeudesta. Monet projektit saattavat kuitenkin johtaa kohti rohkeampaa tekemistä, mikä olisikin tarkoitus. On kuitenkin sellaisiakin hanttihommia, jotka lähinnä muistuttavat, mikä ei ainakaan ole rohkeutta. Päämäärä, tiimiyrityksen yhteinen maailmanympärysmatka, on motivoiva ja innostava. Innostavuus on yksi tärkeä elementti Tiimiakatemialla, minkä ansiosta töitä jaksaa tehdä päivästä toiseen kyllästymättä. Päämäärä on mielestäni hyvin linjassa tukemassa Johtavia ajatuksia.

 

Tagit: , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!