Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 22.12.19
Esseen kirjoittaja: Arttu Hietala
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Arvot ovat isossa osassa yritysmaailmaa ja yrityksiä ja näin ollen myös Tiimiakatemia on määrittänyt omat arvonsa. Arvoina Tiimiakatemialla toimivat Ihmissuhteet, Tiimiyrittäjyys, jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen, tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys. Näitä arvoja Tiimiakatemialla kutsutaan nimellä johtavat ajatukset. Johtavat ajatukset johdattavat koko Tiimiakatemian päämäärää ja toimivat osalta myös tuloksen mittareina. Ajatuksien tarkoitus on myös, että jokainen Tiimiyritys ja tiimiyrittäjä ymmärtävät johtavien ajatuksien merkityksen. Arvot voivat muuttua ajan kuluessa, mutta uskon, että nämä johtavat ajatukset tulevat määrittävää Tiimiakatemian suuntaa ja tulevat pysymään samoina vuodesta toiseen. Toivoisin, että jos joku arvoista ei toteudu talon sisällä tarpeeksi hyvin, kun rima on nostettu korkealle, niin silloin asia nostettaisiin pöydälle ja asiasta puhuttaisiin Tiimiakatemialaisten kesken.

 

Itse ns. uutena Tiimiyrittäjänä (4kk talossa olevana) arvot näkyvät Tiimiakatemian sisäisessä arjessa hyvin. Ihmissuhteet ovat vahvassa osassa koko taloa ja Tiimiakatemia kannustaa, osittain ’’pakottaa’’ verkostoitumiseen. Verkostoitumisella haetaan verkostojen kasvattamista ja sitä, että kun koulusta valmistutaan, niin ei olla ns. tyhjän päällä. Faktahan on se, että ilman verkostoja työmaailmaan hypätessä, arki on aika paljon karumpi, kun laajalla verkostolla. Ihmissuhteet eivät ole myöskään pelkkää verkostoitumista. Sanoisin, että jos miettii ihmissuhteiden alapuolella olevia johtavia ajatuksia, niin sieltä löytyy aika nopeasti luottamus, rehellisyys, reiluus, avoimuus, läpinäkyvyys. Tiimiyrittäjyys on päivittäistä arkea meille, jonka kautta opimme tekemisen kautta. Teemme erilaisia projekteja, etsimme yrityksemme suuntaa, opimme oikeastaan joka päivä uutta, oman innokkuuden ja aktiivisuuden kautta. Olemme kuin oikea yritys, ei mitään erilaista, muuta kun saamme BBA (Bachelor of business) tutkinnon samalla. Käytännönläheisyys tulee aika hyvin johtavin ajatuksien viimeiseksi palaseksi, kun käsitellään aiempia arvoja. Yrittäjyys ja työntekeminen on aika todella käytännönläheistä, opimme paljon kykyjä, joita tulemme tulevaisuudessa tarvitsemaan.

 

’’Te kuulostatte sille, että teillä on kaikki ihan ylivoimaista, eikö teidän kaikkien pitäisi olla jo miljonäärejä’’ -Start-up yrityksen ’’Advisory boardin’’ jäsen minulle, viime myyntipalaverissa, kun kerroin mitä Gravi ja Tiimiakatemia tekevät.

 

Missä näen itse kehityskohteen?

 

Se löytyy ulkoisesta markkinoinnista ehdottomasti. Tuntuu, että sisäisesti olemme kartalla, missä Akatemia menee, mitä teemme ja miksi. Itseasiassa määrittelemme Gravin, osuuskunnan, jossa itse olen jäsenenä, brändikäsikirjassa, mitä, miten ja miksi me näitä asioita teemme. Seuraava kohta, on se, kun olemme itse sisäistäneet nämä, niin miten tämä saadaan näkymään ulkopuoliselle, joilla ei ole mitään hajua tässä asian yhteydessä Gravista, mutta isossa kuvassa myös Tiimiakatemiasta. Tiimiakatemian yksi iso tavoite on saada näyttämään Akatemia ulkopuoliselle ihmisille, koulupaikan hakijoille, yritysmaailmaan, juuri sille, mitä Tiimiakatemia on. Se lähtee meistä opiskelijoista, mitä puhumme, mutta se on vaan yksi osa kokonaisuutta. Viestimmekö tarpeeksi selvästi, onko sanomamme liian monimutkainen? Onko koulujärjestelmämme liian sekava (opintopisteet ym., miten järjestelmä toimii? Sama asia, kun selität asiakkaalle, tuotteesi tai palvelusi, niin että asiakas ymmärtää varmasti, mitä on ostamassa.

 

’’A Brand needs to stand for the communication of a benefit’’ Charlie Koones, Daily Variety.

 

Johtavien ajatuksien pitchaus:

’’No me opiskellaan Tiimiyrityksenä käytännön kautta käytännönläheisesti, jolloin me verkostoidutaan, jolloin syntyy uutta.’’

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!