Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 24.01.20
Esseen kirjoittaja: Jouni Kiiskinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian johtavat ajatukset otin lukuun lukukauden hätäisen viimeisen kirjapisteen takia. Helppo piste, eikö? Hyvä näin, sillä silloin niitä on pakko reflektoida, jolloin ne voi myös omaksua. Täytyy myöntää, että kyseisen läpyskän kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle kohta pitäisi olla kehystettynä jossain, missä jokainen näkee sen päivittäin. Lisäksi niiden merkitystä tulisi mielestäni kirkastaa jo heti alusta alkaen. Ketä nämä johtavat ajatukset johtavat piilotettuna kansien sisälle, siten että ne voi sieltä lukea, jos yksi kirjapiste kiinnostaa? Niitä voisi mielestäni myös vielä kiteyttää, jotta niiden omaksuminen osaksi omaa ajattelua olisi vielä helpompaa. Tässä esseessä pureskelen eniten itseäni puhutelleita ohjeita. Yritän sulauttaa ne ajatusmalleihini, jolloin niistä voi tulla entistä vahvemmin osa päivittäistä toimintaani.

 

Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita

Kaikki isommat ja pienemmätkin asiat lähtevät liikkeelle ideasta/ajatuksesta. Tämän jälkeen tulee jo ensimmäinen kriittinen vaihe, teetkö aloitteen, vai jätätkö tekemättä. Vain tekemällä aloitteen myöntää itselleen mahdollisuuden nähdä mihin se johtaa. Kukaan ei toisen ajatuksia lue ja tee aloitetta kenenkään puolesta. Siksi sen tulee lähteä jokaisesta itsestään. Tietoa ja osaamista tiimiakatemian kokoisesta yhteisöstä löytyy erittäin todennäköisesti jokaisen sen yksilön mieltä askarruttaviin asioihin, joten tyhmintä mitä voi tehdä, on olla kysymättä/pyytämättä apua. Yksin asioiden pohtiminen on paitsi hidasta, myös hyvin suppeanäköistä ja sitä kautta sangen tuloksetonta.

 

Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä

Epäonnistuminen on erottamaton osa onnistumista. Siksi niitä ei missään tapauksessa pitäisi yrittää vältellä. En tietenkään tarkoita sitä, etteikö tekemisissään pidä tavoitella onnistumista. Tarkoitan sitä, että epäonnistumisen pelko ei saa ohjata meitä pysyttelemään mukavuusalueellamme ja siten välttelemään rohkeita kokeiluja. Kasvu tapahtuu aina epämukavuusalueella. Virheet ovat tienviittoja menestymisen tiellä.

 

Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle

Tähän voisi lisätä mielestäni ”ole rehellinen itsellesi”, koska aina voi sanoa yrittäneensä parhaansa, vaikka todellisuus voi olla toinen. Sisällään sen silti tietää. Mielestäni tavoitteiden tulee olla myös realistisia, mutta vain sen takia, että ne eivät tunnu liian vaikeilta saavuttaa ja ole siten lannistavia. Samaan aikaan tavoitteiden tulee olla niin korkealla, kuin vain mahdollista. Ei voi saavuttaa suuria, jos ei tavoittele suuria. Se on myös ratkaisevaa sisäisen käsittämättömän suuren potentiaalin (joka meissä jokaisessa on) löytämisessä. Älä tyydy vähään, kun voit saada paljon enemmän.

 

Hymyile, nauti ja heittäydy

Hampaat irvessä tekeminen on kuluttavaa. Rento ja iloinen taas voimaannuttavaa. Kannattaa pitää mielessä, ettei onnellisuus ole mikään päämäärä, vaan matka. Jos ei voi nauttia tekemisestään onko saavutuksillakaan enää mitään merkitystä?

 

Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen

Älä siis ole omahyväinen, äläkä anna virtsan nousta myssyyn. Jos niin on jo käynyt, ei se mitään. Voit kääntää asenteesi päälaelleen vaikka heti. Jokainen ihminen ympärilläsi osaa/tietää jotain sinua paremmin, joten suhtaudu kaikkiin ihmisiin kunnioittavasti. Silloin saat samanlaista kohtelua takaisin. Nöyrä ei silti ole sama asia, kuin nöyristelevä! Pidä mielesi avoimena ja vastaanottavaisena niin annat itsellesi parhaat edellytykset kehittyä. Jatkuvan kehittymisen sivutuotteena tulee väistämättä menestystä, ei toisin päin. Menestys on tekemisen ja asenteen tulo.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!