Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat Ajatukset

Kirjoitettu 11.12.16
Esseen kirjoittaja: Anton Vaulasvirta
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat Ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Tiimiakatemia
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 8. Henkinen kasvu

Johtavat Ajatukset, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

          ”Tiimiakatemiassa opimme tiimiyrittäjiksi oman tiimiyrityksen ja asiakkaidemme avulla”

Se on hieno, simppeli lause, joka ei loppupeleissä kuitenkaan avaa mitään siitä, mitä Tiimiakatemialla oikeasti käydään läpi kolmen ja puolen vuoden aikana. Käyn silloin tällöin mielessäni läpi, miksi oikein olen Tiimiakatemiassa opiskelemassa. En siksi, että väkisin haluaisin kyseenalaistaa tekemääni valintaa, vaan muistuttaakseni itseäni niistä syistä, miksi tänne alunperin tulin: rohkeus, käytännönläheisyys, heittäytyminen ja tiedon soveltaminen käytäntöön oikeasti mielenkiintoisella tavalla. Nämä tulevat Tiimiakatemian arvoista ja olen huomannut niiden määrittävän myös omaa toimintaani akatemialla, vaikka en tähän lehtiseen edes aiemmin perehtynyt. Tiimiakatemian ilmapiiri, opiskelijat, valmentajat ja alumnit ovat siis onnistuneet tämän kulttuurin välittämisessä, vaikka aloitinkin opiskeluni muutosten tuulten aikana. Entinen Tiimiakatemian malli muuttuu. Ensimmäinen vuosi käydään täysin Jyväskylän Ammattikorkeakoululla teoriatietoa opiskellen erillään Tiimiakatemiasta. Pääsimme hyödyntämään välimallin, jossa ensimmäisenä opiskeluvuotena opimme teoriatiedon Rajakadulla ja pääsimme tekemään käytännön juttuja Tiimiakatemialla. Upea kombinaatio oli kuitenkin yllättävän uuvuttavaa, joten aikalailla kaikki huomasivat, ettei se ole paras mahdollinen vaihtoehto tähän.

Nyt ensimmäisen vuoden jälkeen ppiskelumme pohjan muodostaa Globaattori ja Globaattori taas muodostuu meistä. Luomme yhdessä sen alustan, jossa aiomme ja haluamme opiskella. On siis selvää, että toimiakseen tämä tiimiyritys vaatii yhteisen päämäärän sekä yhteiset arvot. Vastuu oppimisestamme on siis meillä. Arvoissamme sanotaan, että sovellamme tuoreinta teoriatietoa käytäntöön vuorovaikutuksessa asiakkaittemme ja verkostojemme kanssa: vuorovaikutusta kyllä löytyy, mutta paikoin oppiminen tuntuu jäävän taustalle ja vahvempana mentaliteettina on ”laput silmillä eteenpäin”-meininki. Jälkikäteen esimerkiksi Pitstop-projektissa olen jälkikäteen jossitellut montakin asiaa, että olisinpa pohtinut asiaa hieman tarkemmin siihen perehtyen, niin olisi säästynyt vaivoilta ja työmäärältä. Aion siis myös tästedes tuoda projekteihini enemmän teoriaa hyödynnettäväksi. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse oppia kantapään kautta.

Lähdimme yhdessä kehittämään Tiimiakatemian Rakettimallia. Perehdyimme siihen yhdessä tiiminä, pohdimme ajatuksella sen päämääriä sekä suuntaa ja loimme rakettimallista omanlaisen. Sen tavoitteet eivät ole meille enää vieraat ja sen on tarkoitus kulkea käsi kädessä opiskelumme ajan ja viedä tiimiämme uusille tasoille. Näin toisen lukuvuoden tiimiliiderinä näen sen potentiaalin tiimissämme, joka on jo käynnistetty, mutta kiihtyy hitaasti.

Anton Vaulasvirta

Osk Globaattori

www.antonvaulasvirta.com

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

1 kommentti to “Johtavat Ajatukset”

  1. letim sanoo:

    Rakettimallin mittarit pitää saada toimimaan, ennen kuin siitä on mitään hyötyä. Muuten teksti on napakkaa ja haastavaa, oivalluksiakin on mukavasti. Siis johdetaan ajatuksia kohti toimintaa.

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!