Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 17.02.20
Esseen kirjoittaja: Laura Autio
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtavat ajatukset

 

Tiimiakatemialla on vihkonen, johon on kerrottu ohjeita tiimiyrittäjille, miten pystyy oppimaan ja toimimaan tehokkaasti sekä siitä löytyy akatemian arvot sekä arvoja täydentävät periaatteet. Ja myöskin asiaa missiosta, visiosta sekä päämäärästä. Täytynee myöntää, etten ole itse vihkoa avannut montaakaan kertaa. Mielestäni tästä myöskin puhutaan vähän. Muistan hyvin treenit, joissa joku otti puheeksi johtavat ajatukset ja vain muutama myönsi sen lukeneensa. Uskoisin, että nämä ovat myös sellaisia asioita, joihin kannattaa perehtyä jo akatemian alkuvaiheessa. Koska nämä kumminkin toimii hyvänä pohjana tekemiselle.

 

Tässäpä ne 10 ohjetta, jotka löytyvät vihosta.

 

  1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita

 

Kun kuvailen itseäni niin olen aina ennen sanonut olevani oma-aloitteinen, mutta nyt en enää niin korosta sitä. Olen huomannut, että täällä moni on paljon enemmän, kun minä ja minun pitäisi vielä entisestää parantua siinä niin kokisin sen olevan maininnan arvoista. Tykkään kyllä ottaa asioita paljon hoitaakseni mutta haluan sen tapahtuvan niin, että kukaan ei kerkeä kysymään jo legendaariseksi muodostunutta lausetta, ”kuka ottaa tämän hoitaakseen?”.

 

  1. Opi hallitsemaan kaaosta

 

Akatemialla on aina jonkin sortin kaaos ihan fyysisesti. Jokaisessa nurkassa on roinaa ja pöydät ovat sotkuisia sen kestämisessä minulla on opittavaa. Mutta sitten siihen tärkeimpään, nimittäin aikataulutukseen asioiden suhteen, ettei kaaos tilannetta syntyisi. Kun on paljon hommaa ja projekteja niin suunnitelmat ja kalenterit vain täytyvät olla kunnossa. Ja täytyy vain luottaa prosessiin.

 

  1. Tee virheitä, jolloin opit niistä

 

Melkein uskallan sanoa, että jokainen tulee tekemään virheitä, olemme vain ihmisiä. Onnistun jättämään asioita viimeiselle iltaa ja niin edelleen… mutta aina niistä viisaampana tekee hommia jo ennen sitä viimeistä iltaa, vaikka sinne silti vielä jotain jäisikin.

 

  1. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmiin

 

Tiiminä olemme kehittyneet asiassa ja samoin minä. Ennen jäin paljon enemmän pohtimaan ongelmia. Viime syksynä, kun meillä ei projekteja paljoa ollut niin mietimme paljon miksei niitä ole emmekä sen sijaan tajunneet vain lähteä tekemään jotain. Liikkeessä pysyminen olisi tärkeää.

 

  1. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle

 

Minua motivoi tavoitteet ja tykkään myös asettaa niitä korkealle. Clevera pitää maanantaisin aamupalaverin, jossa käydään läpi tavoitteet tulevalle viikolle. Harmittaahan se, jos tavoitteet on sanottu ääneen ja jos tavoitteista jää jotain puuttumaan.

  1. Näe mahdollisuuksia

 

Esimerkiksi jokainen asiakastapaaminen on mahdollisuus projektille ja kaikki projektit ovat mahdollisuuksia jatkuville asiakkuussuhteille, joita toivomme. Meillä nähdään hyvin mahdollisuuksia emme jätä kortteja kääntämättä!

 

  1. Uskalla tehdä rohkeita kokeiluja

 

Uskallatko? Tähän en nostaisi kättäni ylös. On niitä tehty, mutta sanoisin, että vielä enemmän niitä pitäisi tehdä ja ylipäätään koko akatemia saisi kokeilla rohkeammin. Henkilökohtainen rohkea kokeilu oli itselleni hypätä projektijohtajan saappaisiin Jamkon vuosijuhlasuunnittelussa. Isojen juhlien järjestämisestä olen aina ollut kiinnostunut, mutta en ole lähtenyt tekemään ennen tätä kevättä.

 

 

  1. Hymyile, nauti ja heittäydy

 

Tämä on paras ohje! Mikäs sen parempaa, kun hymyillä ja tuoda ympärille iloa. Välillä meidän treeneissä on fiilis kun hautajaisissa. Tätä pitäisi ehkä muistutella välillä tiimille.

 

 

  1. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen

 

Nöyryyttä löytyy kyllä, mutta täytynee muistaa ettei omista projekteista puhuminen ja kertominen ole merkki siitä että olisimme liian ylpeitä omistamme.

 

  1. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä verkoston voima

 

Täällä kai on se ajatus, että tietoa jaettaisiin paljon muille tiimeille. Sitä olen vain nähnyt valitettavan vähän. Rakettipäiviä suunnitellessa juuri mietimme, että miksen viime järjestäjät ole jakaneet motorolaa, johonkin niin ei tehtäisi samoja virheitä uudelleen. Me teimme tähän muutoksen ja jaoimme tietomme aiheesta.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!