Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat Ajatukset

Kirjoitettu 26.04.20
Esseen kirjoittaja: Jesse Branthin
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat Ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Valmentajat
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 4. Johtaminen, 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtavat Ajatukset

 

Mitä tulee mieleen Johtavista Ajatuksista?

Johtavat Ajatukset luovat pohjan innovatiiviselle ja jatkuvasti kehityvälle ympäristölle. Ne lähtee liikkeelle itsestään, on löydettävä oikeanlainen suhtautuminen asioihin ja ottaa itseään ja ajatuksiaan niskasta kiinni. Johtavat Ajatukset saavat sinut tarttumaan haasteisiin ja riskeihin. Johtavien Ajatuksien kanssa uskallat yrittää. Kaikkien mindsettiä ei välttämättä saa taottua tähän muottiin ja väkisin pakotettuna se käy henkisesti todella raskaaksi, tästä syystä tämä ajatusmaailma ei monille sovi tai tule luonnostaan. Tässä reflektiossa pureudutaan Johtavien Ajatuksien arvoihin.

Arvot

 

Ihmissuhteet

 

Henkilökohtaiset suhteet toisiimme, perheeseemme ja asiakkaisiimme ovat välttämätön edellytys liiketoiminnassa, jonka voimatekijänä ovat luovuus, luottamus, kunnioitus ja avoimuus. Annamme ja vastaanotamme rakentavaa palautetta suoraan toisiltamme ja kehitymme ihmisinä.

Ensimmäisen vuoden teema pinkuilla on tiimiytyminen. Se on selvää, että tiimiyrityksen on oltava tiivis ja kaikkien heikkoudet, sekä vahvuudet tunnetaan ja niitä käytetään tehokkaasti. Mikäli jotkin henkilökohtaiset suhteet aiemmin mainittuihin kohteisiin rakoilee, sekä näkyy heti yksilössä ja säteilee koko tiimin toimintaan. On erittäin tärkeää olla avoin ja kertoa mitä itsellään on meneillään. Tiimi aina kunnioittaa toisten tilanteita ja tulee tukien vastaan.

 

Tiimiyrittäjyys

 

Kasvamme tiimiyrittäjyyteen jatkuvien treenien ja yhdessä tekemisen kautta. Valmennamme itseämme oman työpaikkamme luomiseen. Verkostossa on voimaa. Tunnemme ja ymmärrämme vastuumme ympäristöstämme ja autamme toisiamme.

Tunnemme ja ymmärrämme vastuumme auttaa toisiamme. Tiimeissä on arviolta 10-15 henkilöä, jokainen todella hyvä jossain. Se on valtava määrä tietoa, mitä tiimiläinen pystyy tiimillensä jakamaan ja tätä tietoa kertyy jatkuvasti tiimiyrityksen arjessa lisää, luki sitten jonkin mielenkiintoisen kirjan, kävi pölyttämässä toisen tiimin treeneissä tai ihan mitä vaan. Johtavien ajatuksien kanssa arjesta ja eri tilanteista saa valtavan määrän oppia irti, jonka voi jakaa myöhemmin yhteisissä treeneissä muille auttaen heidän oppimistaan. Verkosto on myös älyttömän tärkeä työväline ja jokaikisellä taloon astuvalla henkilöllä on heti käytössä laaja alumnien verkosto, josta saa irti lähestulkoon joka alalle oppeja ja koppeja.

 

Rohkeat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen

 

Rikomme rajoja ja teemme rohkeasti asioita, joita emme ole ennen kokeilleet. Tartumme tilaisuuksiin ennakkoluulottomasti. 

Mitä tekisit jos uskaltaisit? Näin menee ainakin yksi Tiimiakatemian sloganeista ja se selvästi perustuu tähän arvoon. Tämä on samalla myös yksi arvoista jota moni ei välttämättä heti ymmärrä ja itseäänkin on pitänyt aika ajoin saada ymmärtämään paremmin se fakta, että tässä tosiaan voi lähteä kokeilemaan ihan mitä vaan uskaltaa! Tiimiyritys ei lähde alta vaikka hieman hassusti kävisikin. Toistaiseksi kuitenkin rohkeita kokeiluita hieman jarruttaa tiimiliiderinä toiminen ja jatkuva kokonaisuuden vahtiminen. Tässä alussa, en jotenkin vaan usko pystyväni pitämään huolta tiimin ja sen yksilöiden kehityksestä samalla, kun itse kokeilisin ympäri Suomen maata rohkeita ideoitani. Toivon mukaan syksyllä pystyisin hieman höllentämään otetta ja keskittymään useampaan asiaan kerralla.

 

Tekemällä oppiminen

 

Tiimiakatemiassa opimme soveltamaan tuoreinta teoriatietoa käytäntöön vuorovaikutuksessa asiakkaittemme ja verkostojemme kanssa. Otamme vastuun omasta tekemisestämme sekä tiimistämme. Teot puhuvat puolestaan.

Tämä arvo houkuttelee eniten ihmisiä akatemialle. Ihmiset haluavat oppia tekemällä ja rakentaen samalla verkostoja tulevaan työelämään. Kuulostaa aina vaan yhtä mahtavalta kombinaatiolta ja sitä se on ollutkin. Ensimmäinen kevät menossa ja luvassa on oppimistapaaminen itse Jethron kanssa niin, ei sitä uskalla edes miettiäkkään keitä kaikkia verkostosta löytyykään akatemian loppuvaiheessa, nämä kunnianhimoiset tavoitteet lähtee kuitenkin johtavista ajatuksista! Ei sieltä verkostosta löydy muuta, kuin tutut ja turvalliset lapsuuden ystävät mikäli ei uskalla lähteä tutustumaan uusiin kasvoihin ja heidän tarinoihin! Se on myös uskomatonta minkälaisen luottamuksen Tiimiakatemia ja tiimin oma valmentaja antaakaan meille ja luottaa siihen, että me kiillotamme ja parannamme entisestään Tiimiakatemian brändiä ja sen näkyvyyttä. Tekemällä oppiminen lähtee täysin omasta halustaan kehittyä ja johtavien ajatuksien täytyy löytyä ajatusmaailmasta, mikäli tähtää korkealle.

 

Matkustaminen

 

On mentävä kauas nähdäkseen lähelle. Kehitämme Tiimiakatemian kansainvälistä verkostoa ja etsimme kaikkialta uusia toimintamalleja soveltaaksemme niitä omaan toimintaamme. Matkustamme paljon, koska haluamme etsiä ja löytää uusia verkostoja, joiden avulla opimme vielä nopeammin ja enemmän.

Matkustaminen on ainut syy sille miksi Tiimiakatemioita löytyykin ympäri maailmaa aina Suomesta Tansaniaan. Ihmisiä kiinnostaa yhdessä ja tekemällä oppiminen ja siksi Tiimiakatemia on saanutkin niin valtavan suosion maailmalla. Oli hienoa hetki sitten jutustella Hollannin Tiimiakatemialaisten kanssa ja selvitellä kuinka heidän arkensa ja tekemisensä eroaa meistä. Eroja toki löytyi, mutta yhteinen pohja ja ajatusmaailma oli täysin sama. Tämä arvo tukee myös tiimiytymistä varsinkin alkutaipaleella. Taloon astuessa saakin heti mahtavan yhteisen tavoitteen tiimille, kun täytyy alkaa keräämään varoja tulevaa Learning Circusta varten. Kyllä siinä ihmiset lähestyy ja avoimuus korostuu, kun yhdessä tarpoo maailmalla monta viikkoa.

 

Arvoihin oli mielenkiintoista tutustua näin ensimmäisen kevään loppupuolella ja huomata kuinka hyvin nämä kaikki arvot oikeasti arjessa näkyy. Oman tiimiyrityksen arvot on saatava yhtä selviksi ja perusarjessa esiintyviksi!

 

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!