Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 07.02.21
Esseen kirjoittaja: Matias Alsio
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtavat ajatukset

 

Käyn läpi tiimiakatemian arvot, alla olevaan tekstiin olen ottanut mukaan myös 10 ohjetta tiimiyrittjäjälle (alleviivattuina) sekä Tiimiakatemian arvoja täydentävät periaatteet (paksunnettuina)

 

Ihmissuhteet

Henkilökohtaisesti koen ihmissuhteilla olevan erittäin suuri merkitys omaan toimintaan, on kyse liiketoiminnasta tai omasta arjesta. Annan ihmissuhteille paljon arvoa ja tämän takia jos jokin ihmissuhde reistaa, en pysty muuhun keskittymään kun ajatukset siitä pyörivät jatkuvasti päässä. Mennään aiheeseen… Laaja yhteisö oli yksi merkittävistä tekijöistä tiimiakatemialle hakemiseen. Nyt kun tiimiakatemialla on vuoden ollut, on nähnyt ympärillä olevan verkoston hyödyn. Kulttuurina tiimiakatemian yhteisö voisi silti kehittyä paljon. Tiimiakatemian arvoissa sanotaan että toimivien ihmissuhteiden voimatekijät liiketoiminnassa ovat luovuus, luottamus, kunnioitus ja avoimuus. En koe että tämä täyttyy tiimiakatemialla muualla kuin omassa tiimissäni. Yhteisössä on paljon haasteita, tiimit puhuvat toisista tiimeistä pahaa, joka osoittaa kunnioituksen ja luottamuksen puutetta. Tiimiakatemialla on myös ”salailukulttuuri”, joka tekee avoimuudesta todella haastavaa, on jatkuvasti tunne että kaikkea ei kerrota ellei tee itse aloitetta ja etsi ohjeita tai vastauksia tilanteeseen tilanteeseen. Luova ympäristö vaatii mielestäni paikan, jossa ei tule häiriötekijöitä, onneksi me muutamme, sillä piippukadulla ei ole hiljaista paikkaa jossa tehdä työtä (joka olisi aina käytettävissä).

Onko tämä yksilön vastuulla? Kaikkihan aina lähtee yksilöstä. Toimiva yhteisö tulee ansaita omilla teoillaan joka päivä. Tiimiakatemia on erittäin vapaa paikka toteuttaa itseään, mutta se tuo mukanaan myös paljon vastuuta. Tämä vastuu on henkilökohtaista vastuuta tiimin ja yhteisön tasolla. Ei kukaan tiimiläinen kanna vastuuta sinun teioistasi. Vastuun kantaminen on jokaisen meidän harteillamme ja voimme tätä kautta vaikuttaa mihin suuntaan tahdomme tiimiakatemian menevän.

 

Tiimiyrittäjyys

Tiimiakatemia alkoi ja meidän asetettiin tiimeihin joista emme tiedä oikein ketään. Tämäpä vasta kaaos. Kukaan ei tiennyt mitä tehdä tai miten toimia. Jokaisen piti alkaa oppimaan hallitsemaan kaaosta. Kun Kaaos oli saatu selätettyä, alkoikin haastavin vaihe. Kuinka saada järkevää toimintaa tiimille. Toiminta näkyi alkuun epävarmuutena ja syväänpäähän hyppäämisenä. Petri projektissa kaikki lähtivät tunnustelemaan varpailla veden pintaa, mutta löysivätkin itsensä monenmetrin syvyydestö. Tämä ei selkeästi toiminut, tästä opimme että virheitä saa tehdä, ne ovat myös suurimpia opettajia. Meni puolivuotta ennekuin tiimimme toiminta alkoi olla oikeasti hauskaa ja tuloksellista. Uskon tämän johtuvan meidän tiimistä, sillä aloimme ongelmlien sijaan kiinnittämään huomiotamme ratkaisuihin. Alan vasta nyt huomaamaan tiimin hyödyn tekemisen taustalla, vaihdoimme juuri yhteis kassaan ja uskon tämän lisäävän luovuutta, luottamusta ja tekemisen intoa meille kaikille. Eikun vain kohti rohkeita kokeiluja ja synnyttämään uusia ideoita!

 

 

Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen

Kokeilemalla rohkeasti uusia asioita oman mukavuus alueen ulkopuolelta, auttaa oppimaan suuria oppeja varsinkin tekemisen kautta. Kun hyppää kohti uusia haasteita, mahdollistaa suuret onnistumiset ja epäonnistumiset. Tämä menee tiimiakatemian tekemällä oppimiseen hyvin. Miten pystymme lisäämään omaa oppimistamme tekemisen parissa? Tähän on muutama hyvä tapa. Tiimin kanssa asiasta dialogin käyminen on ensimmäinen asia mitä pitäisi tehdä, pystyt saamaan loistavia ideoita tai vinkkejä keihin ihmisiin tulisi olla yhteydessä. Kun olet saanut helpot pois alta, on aika keskittyä teorian lisäämiseen, tämän voi tehdä monella eri tavalla kuten kirjoja lukemalla, podcasteista tai vaikka youtubesta. Kun teoria on kunnossa on aika asettaa tavoitteet korkealle ja tehdä parhaansa niiden saavuttamiseksi.

Uutta voi synnyttää joka päivä, se ei ole helppoa mutta asennoitumalla oikein ja tuomalla oikeat ihmiset ympärillesi pystytte keksimään huiteita ideoita lyhyessäkin ajassa. Tähän esimerkkinä toimii meidän luovuus treenit. Treeneissä kaikki asennoituivat näkemään mahdollisuuksia esteiden sijaan, jokainen ryhmä sai synnytettyä uusia ja luovia ideoita jotka vain odottavat käytäntöön viemistä.

 

 

Tekemällä oppiminen

Teorian tuominen käytäntöön jasen vieminen vielä seuraavalle tasolla on mielestäni tehokkain tapa oppia. Kun asian on kokeillut, tietää paremmin miten toimia jatkossa. Kun koko tiimi kokeilee uutta, kertyy kaikille kokemusta. Nämä kokemukset luovat tiedon virtaa, joka kulkee tiimiläiseltä toiselle. Uskon siihen, että meidän tiimi kamppailee vielä uskalluksen ja omana itsenään olemisen kanssa. Olen iloinen että kuitenkin yhdessä ollessa on alkanut näkymään paljon enemmän hymyä, ihmiset nauttii tekemisestä entistä enemmän ja on ollut muutamia heittäytymisiäkin jo. Koen meidän tiimin oppineen tekemisestä paljon, mutta silti vielä enemmän olemaan omia itsejään vielä hetki sitten tuntemattomien ihmisten parissa.

 

 

Matkustaminen

On mentävä kauas nähdäkseen lähelle kuvaa hyvin yhtä ohjetta tiimiyrittäjille. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä tiimiakatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen. Tiimiakatemia on isompi kuin vain piippukatu. Tiimiakatemia on mahdollisuus jota annetaan ympäri maailmaa siitä kiinnostuneille ihmisille. Jotta voi aidosti kunnioittaa kanssa ihmisiä, on tunnistettava, että heitä löytyy ympäri maailmaa. On mentävä kauas jotta voi saada kaiken kokemuksen ja tiedon mitä tiimiakatemian sisältä löytyy. On matkustettava ympäri maailmaa jotta voi oppia ja nähdä maailma uusin silmin… uusin opein. Tiimiakatemia on sitä, mitä siitä luomme. Kun valmistumme, jää jäljelle vain perintö. On tärkeää tehdä siitä niin hyvä kuin vain mahdollista. Siksi matkustaminen ja Tiimiakatemian ymmärtäminen onkin elintärkeää opin ja kokemuksen kannalta. Kun tämä on saatavilla olisi turha olla käyttämättä sitä. Tyhmäähän pyörä olisi uudestaan keksiä.

Suurimmat opit tiimiakatemialta saa kuitenkin asennoitumalla tekemään ja oppimaan. On kohdattava jokainen projekti haasteena, asetettava tavoitteet korkealle ja tehtävä parhaansa onnistuakseen. On opittava jatkuvasti uutta. Synnytettävä uusia ideoita ja projekteja. Jokaisen uuden projektin kautta pystyy nöyränä lähteä luomaan oman menestyksen uudelleen ja uudelleen. Kohti uusia oppeja ja onnistumisia.

 

 

 

 

Matias Alsio

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!