Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat Ajatukset Tiimiakatemialla

Kirjoitettu 14.12.16
Esseen kirjoittaja: Niko Nenonen
Kirjapisteet: 4
Kirja: Johtavat Ajatukset, Tiimiakatemia
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 3.6. Yrittäjyyden käsikirjat, 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hain Tiimiakatemialle suoraan abivuoden jälkeen 2014. Hakupapereissani oli vain yksi kohta: JAMK, Yritystoiminnan kehittäminen, Tiimiakatemia. Muistan pääsykoepäivän kuin eilisen. Lähdimme joroisista kahdella autolla, sillä koko kaveriporukkamme Joroisista oli kiinnostunut Tiimiakatemialla opiskelusta.  Lopulta pääsykokeen suoritti tarpeeksi vahvasti vain minä sekä Mäkeläisen Ville. Suureksi hilpeydenaiheeksi nousikin tämän lisäksi se, että pääsimme lopulta samaan tiimiinkin.

Kuten totesin, en kokenut abivuonna vetoa mihinkään muuhun kouluun tai opiskeluympäristöön, kuin Tiimiakatemiaan. Olikin suuri helpotus, että pääsin haluamaani opiskelupaikkaan sisään jo ennen intissä viettämääni vuotta 2014-2015. Tuona aikana moni asia ehti kuitenkin muuttua. Ensimmäisenä vuonna meidät pakotettiin käymään JAMK:n Rajakadun kampuksella kaikki pakolliset tradenomikoulutukseen kuuluvat kurssit. Ennen tätä kurssien suoritus sallittiin toteutettavaksi pikkuhiljaa pitkin opintoja kolmen ja puolen vuoden aikana. Koulun johto myös kielsi meitä perustamasta osuuskuntiamme ennen toisen vuoden syksyä. Kieltoa emme kuitenkaan onneksemme noudattaneet, ja laitoimme ensimmäisen vuoden aikana myös tiimikehitysprosessimme käyntiin perustamalla tiimit ja yritykset niiden ympärille. Matkamme Tiimiakatemialla pääsi kuin pääsikin alkamaan edes puoliksi ajallaan.

Tiimiakatemian oppiminen perustuu moniin, usein tiimiakatemiaa ulkopuolelta katsovan mielestä erikoisiin tapoihin ja termeihin. On tiimiyritystä, kirjapisteitä, treenejä, synnytyksiä, piinapäiviä, raksoja… listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Mielestäni Tiimiakatemian pääoppimiselementti on, ehkä koodista hieman poiketen, tarkoituksenomainen hämmentäminen ja sitä kautta itsensä uudelleenmuotoilu. Yksilö pakotetaan muovaamaan ajatusmaailmaansa yhä uudelleen ja uudelleen, prosessissa koko ajan kehittyen. Laitetaan 15 täysin erilaista ihmistä samaan yhteisöön ja annetaan sopan kuplia. Yksilöt joutuvat väkisinkin ratkomaan ristiriitoja ja konflikteja, ja lopulta Kaikki tämä luo yhteishenkeä ja keskinäistä luottamusta, jota Tiimiakatemialla kutsutaan TA-Spiritksi.

Vaikka käytännönläheisyys ja projektioppiminen ovat Tiimiakatemialla oppimisen kulmakiviä, täytyy tiimiyrittäjän kuitenkin kerätä alansa teoriatietoa lukemalla kirjoja. Kirjoista tehdään ”reflektioita”, ja ne laitetaan Tiimiakatemian omaan internetpalveluun, esseepankkiin. Esseepankista valmentajat lukevat reflektiot ja pisteyttävät ne yhdestä jopa neljään pisteeseen kirjan sisällön ja esseen laadun mukaan.

Oppiminen perustuu Tiimiakatemialla prosessiin. Mikään prosessi ei ole arvoisensa ilman päämäärää. Tiimiakatemialla päämääränä on yleisesti pidetty maailmanympärysmatkaa, mymmiä, joka suoritetaan kolmen ja puolen vuoden opintojen jälkeen osuuskunnan lopuilla rahoilla. Kaikki eivät mymmille kuitenkaan koulun loputtua lähde, joten loppupeleissä jokaisen täytyy itse henkilökohtaisesti määrittää oma päämääränsä Tiimiakatemian loppuun..

Tiimiakatemian slogan: ”synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä”, on mielestäni hyvin sopiva. Olen huomannut jo oman, vasta puolitoistavuotta kestäneen tiimiyrittäjäurani aikana uskomattoman paljon kehitystä paitsi itsessäni, myös muissa tiimikavereissa. Rohkeus lähtee yrittämisestä, ja yrittäminen asiakkaista. Tämän takia asiakas on Tiimiakatemialla pyhä sana. Sitä viljellään siellä sun täällä ja se pyritään saamaan jokaisen tiimiyrittäjän kalloon. ”miten asiakas saadaan tähän mukaan”, kuuluu varsinkin oman valmentajamme suusta usein treeneissämme, jos fokus asiakkaista alkaa karkailla.

Mitä treenit sitten ovat ja mikä on niistä saama hyöty tavallisiin luentoihin verrattuna? Treenit ovat tiimin kesken, kaksi kertaa viikossa neljän tunnin ajan järjestettävä sessio, jota kutsutaan dialogiringiksi. Kaikki ihmiset samassa tilassa istuvat ringissä, jossa jokaisen sanalle annetaan oma paikka. Treeneillä on aina vaihtuva vetäjä, joka johtaa dialogia ja asioiden läpikäyntiä. Treeneissä on aina myös etukäteen mietitty treeniagenda, jonka treenin vetäjä laatii. Tilaisuuksissa käsitellään tiimiyrityksen sisäisiä asioita, tsempataan toisten projekteja, ihmetellään maailmanmenoa ja välillä höpötellään muuten vaan. Rentoa höpöttelyä tulee mielestäni olla jokaisissa treeneissä, ettei sessiosta tule liian raskas. Höpöttely myös auttaa kehittämään luottamusta ja yhteishenkeä paljon helpommin kuin tiukan asian väkisin läpikäynti kerrasta kertaan. Huumoria täytyy niin elämästä, kuin treeneistäkin löytyä. Treeneissä yksi keskeinen asia on palautteen antaminen ja vastaanottaminen. Siellä voidaan jakaa myös henkilökohtaisia asioita tiimikavereiden kanssa. Olenkin yllätyksekseni huomannut miten itsellänikin treenisessiot voivat olla hyvinkin terapeuttisia, kun pääsee kertomaan itsestään henkilökohtaisiakin asioita ihmisille jotka kuuntelevat ja ovat siitä kiinnostuneita.

Vaikka Tiimiakatemia on itselleni ainut oikea opiskelupaikka, on se välillä vilautellut huonojakin puoliaan. Akatemian timanttinen ajatus rohkeasta yrittämisestä on kuitenkin ylivoimainen verrattuna negatiivisiin puoliin. Yksi Tiimiakatemialla minua pitävä ajatus on kuitenkin yli muiden. ”Jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen” esiintyy myös Tiimiakatemian virallisissa arvoissa, ja on mielestäni pohja, jonka päälle voi rakentaa mitä vain. Jokainen pääsee toteuttamaan itseänsä Akatemialla pienellä riskillä tiimin tuki takanaan. Onko parempaa kehityspaikkaa olemassa?

Kuten edesmennyt Mika Myllyläkin sanoi, ei hiihtämään opi kuin hiihtämällä. Sama pätee kaikkeen muuhunkin elämässä. Ei myyntityötä opi kuin tekemällä. Eikä markkinointia. Eikä nettisivujen tekoa. Uskallan väittää, että Tiimiakatemialta valmistunut opiskelija on valmistumishetkellään valovuoden edellä JAMK:n Rajakadun kampuksen liiketalouden opiskelijoiden taitotasosta ja sosiaalisesta rohkeudesta. Kehittyminen tapahtuu mukavuusalueen ulkopuolella, eikä sinne menemiseen kannusteta niin aktiivisesti Rajakadun puolella kuin meille Tiimiakatemialla.

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!