Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Lähtiessäni kirjoittamaan esseetä Johtavista ajatuksista, mietin pitkään, miten voin saada tekstiä näin lyhyestä vihosta. Miettimällä tarkemmin, mikä minussa iskee kyseisessä vihossa, on Tiimiakatemian arvot kohta. Toisen vuoden akatemialaisena en ole vielä ehtinyt hirveästi perehtymään Tiimiakatemian visioihin, missioihin ja arvoihin, mutta katsomalla arvoja, huomasin minun omien ja hyvin vahvasti myös Dimangialaisten arvojen osuvan todella hyvin kyseisiin arvoihin.

 

Seuraavassa kerron Tiimiakatemian arvojen 3-5 kohdalla, mikä niissä kolahti minuun:

 

  1. Jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen

 

Tiimimme on hyvin innovaatiolähtöinen tiimi ja sen on huomannut hyvin viime keväästä lähtien, jolloin meillä oli kolme projektia meneillään, jossa taloudellinen riski oli vain ja ainoastaan osuuskunnallamme. Nämä projektit olivat Lehtikaverit, Cofetti Pop-Up ja Vapun ilmapallomyynti. Nämä kaikki projektit olivat lopulta taloudellisesti tappiollisia, mutta toivat pitkällä tähtäimellä paljon oppeja, joita ei ilman näitä projekteja varmasti olisi tullut opittua. Ymmärrettiin markkinoinnin tärkeys liiketoiminnassa Pop-Up:n kautta, miten kaikkien projektilaisten täytyy olla täysin motivoituneita projektia kohtaan sekä selkeä roolittaminen projektin sisällä epäonnistuneen Lehtikaverit-projektin osalta.

 

Kesällä kuusi tyttöä tiimistämme pyöritti jäätelökioskia yhdessä asiakkaan kanssa. Projekti oli täysin uusi kokemus projektiryhmäläisille, mutta silti he lähtivät täysillä kokeilemaan uutta. Kesän aikana projektissa syntyi jonkin verran ristiriitoja, jotka vaikuttivat projektin sisäisesti, mutta tytöt vetivät hienosti projektin maaliin!

 

Syksynä aikana tiimilaiset ovat lähteneet tosissaan tekemään asioita, jotka heitä kiinnostaa. Kaksi tyttöä lähtee pitämään kahdeksi kuukaudeksi hyvinvointi Pop-up liikettä Jyväskylän keskustaan, yksi aloittaa kauneusalan liiketoiminnan (kulmakarvojen 3D-pigmentointi), yksi pojista tulee pystyttämään autojen fiksausvaraston, kolme poikaa lähtee Kiinaan tutustumaan pukuvalmistajiin, joiden pukuja tulee myymään suomalaisille omana brändinä ja muutama aikoo järjestää suomalaisille Keski-Eurooppaan festivaalimatkan seuraavana vuonna.

 

  1. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys

 

Yksi syistä, minkä takia viime syksynä lopulta päädyin Tiimiakatemialle, oli nimenomaan käytännönläheisyys. Tuolloin tämä kyseinen syy ei ollut niin lähellä sydäntäni, mutta kuitenkin tärkeä palanen kyseistä palapeliä. Käytännönläheisyys on kasvanut tärkeimmäksi arvoksi minulle viimeisen vuoden aikana. Tämä on eniten konkretisoitunut minulle talouspäällikön roolissa. Luulin aikaisemmin oppivani paremmin kirjojen kautta, mutta roolissani olen huomannut oppivani aivan uskomattoman paljon asioita, joita en ikinä osaisi tässä vaiheessa elämääni pelkästään koulunpenkkiä kuluttamalla.

 

Olen myös kehittynyt valtavasti johtamisen saralla olemalla mukana johtoryhmässä. Roolini ansioista olen kehäteoriassa paljon keskemmällä, kuin mitä olisin ilman rooliani.

 

  1. Kansainvälisyys

 

Kansainvälisyys on minulle henkilökohtaisesti tärkeä arvo, sillä nykyään, ja etenkin tulevaisuudessa, menestyminen vaatii kansainvälisyyttä.

 

”On mentävä kauas nähdäkseen lähelle”. Tämä lause kuvastaa minusta riittävästi, mitä kansainvälisyys voi tuoda yksilöille, kuten myös kokonaiselle yhteiskunnalle. Esimerkiksi lukion aikana ollessani vaihdossa USA:ssa, huomasin vasta silloin, kuinka hieno ja uniikki koulusysteemi Suomessa vallitsee. Kaikilla, sukupuolesta tai vanhempien taustasta huolimatta, joka ikisellä Suomen kansalaisella on mahdollisuus kouluttautua ammattiin, johonka ikinä haluaakaan. Tätä ei ymmärtänyt nuori Petteri, eikä olisi varmasti huomannutkaan ilman kauas menemistä.

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!