Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajautumukset

Kirjoitettu 26.04.20
Esseen kirjoittaja: Matias Saarinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Tiimiakatemian Johtavat Ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Valmentajat
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Arvot ovat jokaisen menestyvän yrityksen perusta. Ilman arvoja on haastavaa rakentaa yhteistä kulttuuria, joka tukee jokaisen jäsenen tekemistä ja roolia.

Loimme Akatemian alussa Cleveralle omat arvot, jotka unohtuivat nopeasti. En voi sanoa olleeni tyytyväinen niihin. Nyt Johtavat Ajatukset lukeneena ymmärrän, mistä yhteinen kulttuurimme koostuu ja mitä on tehtävä sen kehittämiseksi.

Ohjeita tiimiyrittäjälle

Kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle voisivat olla vaikka oman makuuhuoneen seinällä ripustettuna. Ne ovat hyviä ohjeita elämään, ei pelkästään Tiimiakatemialle. Näistä ohjeista olen onnistunut noudattamaan suurinta osaa, en kaikkia.

Suurin haaste on lähiaikoina osoittautunut olevan nöyryyden ilmaiseminen. Olen aina kuvitellut olevani kohtuullisen vaatimaton ja nöyrä ihminen, ainakin rennossa ilmapiirissä. Silloin, kun ihminen stressaantuu ja ajautuu ahtaaseen tilaan, syvälle juurtuneet luonteenpiirteet kuitenkin pyrkivät esille.

Näihin liittyy turhautuminen, epäkunnioitus ja ylimielisyys. Joudun jatkuvasti taistelemaan näitä tuntemuksia vastaan ja pahoittelen, jos olen tuottanut joillekin teistä hankaluuksia näiden takia.

Arvot

Tiimiyrityksessämme olemme oppineet viimeisen kahden vuoden aikana tuntemaan toisemme ehkä jopa paremmin, kuin me itse. Se näkyy arjessamme. Annamme toisillemme suoraa palautetta, olemme ymmärtäväisempiä toisten puutteita kohtaan, ymmärrämme mitä he ovat kokeneet ja minkä kanssa he kamppailevat.

Ajattelin ensimmäisenä vuotena, että ei kyllä kiinnosta tutustua näihin tyyppeihin kovin läheisesti. Pidin heitä vain koulukavereina, minulla kyllä oli oikeitakin kavereita. No kävihän siinä hieman toisin.

Tämän kevään aikana olemme myös tehneet rohkeita kokeiluja. Teimme Petäjävedelle laajan synnytyksen ja nyt Cleveralla on käynnissä neuvottelut toistaiseksi suurimman projektimme toteuttamisesta kyseiselle asiakkaalle.

Tämän lisäksi olemme startanneet nettisivutuotantomme, Myllytupa on avautumassa, kirjoittelimme blogia asiakkaalle ja podcast on käynnistämistä vaille valmis. Tavoitteenamme on tehdä joka kuukausi kaksi uutta kokeilua.

“Otamme vastuun omasta tekemisestämme sekä tiimistämme”. Etätöiden aikakautena vastuuta on ollut tiimissämme vaikeaa ottaa, tiedä kuka miksi. En sano olleeni vastuullisuuden edelläkävijänä, mutta olen tehnyt kaikkeni ottaakseni vastuun niin tekemisestäni kuin myös osallistumisestani dialogiin.

Vastuuta on otettava rohkeasti, varsinkin nyt. Se tekee työstämme merkityksellistä ja saa meidät aamuisin sängystä ylös.

Matkustamisen nyt jätän käsittelemättä sen syvemmin. Se on tuottanut tiimissämme erilaisia mielipiteitä, jotka ovat käsitelty nykytilanteen ansioista tehokkaasti.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!