Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jokaisella on juttunsa

Kirjoitettu 02.12.13
Esseen kirjoittaja: Iiro Hölttä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Jokaisella on juttunsa
Kirjan kirjoittaja: Heikki Peltola
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Jokaisella on juttunsa

 

Näinhän se on, jokaiselle on juttunsa mutta kuinka sen löytää. Heikki Peltola kirjassaan kannustaa ja käy läpi kuinka minä yksilönä voin löytää oman juttuni.

 

 

Hän kertoo kuinka jo nuorena otetaan ihmisestä henki pois, häntä kuitenkaan tappamatta. Kun ihmisen lasta kasvatetaan sellaiseksi, mitä yhteiskunnassa pidetään ihanteena, sanotaan normaaliksi ja kutsutaan aikuisena olemiseksi, hiipuvat tai katoavat kokoaan luovuus, aitous, spontaani ilo, innostus ja leikkisyys . Mutta jos päättää riuhtaista itsensä irti yhteisöön sitovasta henkisestä napanuorasta, lakkaa olemasta kiltti alistuja ja ottaa itse vastuun kaikesta tekemisestään, ei elämästä tule helppoa. Itse en ole kokenut, että toimintaani lapsuudessa olisi yritetty tukahduttaa. Ei koulun, harrasteporukoiden, kavereiden tai vanhempien toimesta. Sain kokeilla vapaasti niitä asioita, joista olin kiinnostunut. Toivoisin että ihmiset uskaltautuvat sanomaan vastaan jos ei joku asia tunnu itseään miellyttävän. Myös meidän tiimissä olen havainnut sen kuinka paljon helpompi on ”piiloutua” toisten mielipiteiden taakse. Tämä ei ole mielestäni pitkälle kantavaa ja jossain vaiheessa alkaa nyppiä. Vain kertomalla oman mielipiteen voi saada muutoksia.

 

 

 

Elämästä tulee pelkkää selviytymistä, suoriutumista, mukautumista ja hyväksytyksi tulemisen tavoittelua. Siinä vaiheessa kun ei uskalla olla omaitsensä, olla rohkea ja luova ihminen ja kulkea sitä polkua mikä tuntuu itselleen omalle. Se mihin valtavirta vie ei välttämättä ole se mikä sinulle sopii, vaan uskallettava lähteä omaa reittiään.

Miksi pitäisi jo alusta alkaen lähteä seuraamaan kaveria tai jotain muuta henkilöä, tehdä tarkalleen niinkuin hän ja olla siinä uskossa että tämä on varmasti minunkin polkuni, ja sitten jossain vaiheessa huomata olevansa vain tilanteessa mikä ei miellytä. Sen taidon kun opettelee että ottaa ne pointit ja opit muilta jotka vievät sinua kohti tavoitettasi/unelmaasi. Näin pääsee paljon miellyttävämmin kun aina tehdä muiden perässä ja palata taas lähtöruutuun etsimään uutta.

 

 

 

 

Mitä teet työksesi, sitä olet muiden silmissä” Näin voi olla monen mielestä, mutta en näe itse noin asiaa. Tiedostan olevani ennakkoluuloinen, mutta en tuomitse tai arvioi ihmistä koulutuksen tai ammatin perusteella.

Se että meistä tulee työkoneita jotka lakkaavat olemasta ihmisiä, on pelottava ajatus jota kirjassa pohditaan. Siksi työ on ajateltava uudelleen, koska työ on iso osa aikuisen ihmisen elämää, siitä pitää saada muutakin itselleen, kun vain toimeentulon. Haluan löytää sellaisen työn ja tekemisen joka antaa toimeentulon mutta myös paljon muuta. Hyvä työyhteisö on todella tärkeä, ympärillä olevat ihmiset ovat yleensä ne ketkä auttavat sinua, innostavat ja inspiroivat.

 

 

 

 

Kiteytyskortti on Peltolan keksintö ja mainio työkalu parantaa esimerkiksi työilmapiiriä. Siihen kirjataan asioita jotka nyppivät ja ottavat päähän työyhteisössä. Siinä yleensä toistuvat samat teemat: 1. Työn määrä 2. Tiedon kulku 3. Vaikutusmahdollisuudet 4. Arvostuksen puute 5. Ilmapiiri 6. Esimiehet 7. Palkkaus. Nämä ovat asioita jotka turhauttavat työn tekijöitä ja vievät armottomasti työtehoa.”Eläminen on muutakin kun työtä vuorotta ja hampaat irvessä ei synny hyvää jälkeä”

 

Peltola on koonnut toimivia apuvälineitä kehittää omaa toimintaansa. Asioita joita tulee usein mietittyä, mutta ei kuitenkaan kirjoitettua ylös. Kirjassa Peltola kehottaa käyttämään näitä apuväileitä ihan arkipäiväissä. Ongelman ratkaisuun löytyy yllättävän helpot konstit. Kun kirjaa ylös ongelman ja miettii sitten 20 ratkaisua siihen, luultavasti niistä edes yksi on toimiva.

 

 

 

Kirjassa on hienoja sananlaskuja ja toteamuksia eri ihmisiltä. Sanonta ”Se nyt on vaan tyhmää tuhota itsensä työllä”, toi mieleeni hyvän pointin; voit vain itse vaikuttaa työhösi ja tekemiseesi. Tunne että joutuu pukemaan pakkopaidan joka ikinen päivä kun lähtee töihin, on todella raskasta, joten työ on ajateltava uudelleen, jos haluaa pois tästä tunteesta. Jos jokin asia ei miellytä, muutos on lähdettävä sinusta itsestäsi ja asia on otettava puheeksi vaikka pomon kanssa. On tärkeää saada työstä tunne, että sinä itse voit myös vaikuttaa siihen miten asioita tehdään ja että sinä voit myös vaikuttaa epäkohtiin. Etsimällä ja kokeilemalla saat tietää mistä sytyt, ja sitä kautta ehkä jonain päivänä löydät oman juttusi!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!