Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jokaiselle on juttunsa

Kirjoitettu 15.01.14
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet:
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jokaiselle on juttunsa, on kirja siitä kuinka löytää ilo työn tekemiseen. Vähentää sitä pakkopulla tekemistä mitä nyky-yhteiskunnassa monet työssäkäyvät järsivät. Kirjassa pyritään löytämään se oma juttunsa, hyvien eri vinkkien ja vaiheiden avulla.

 

Ongelmat ja niiden tunnistaminen

Ensin ihmisen pitää pohtia, tunnistaa ongelmansa ja ongelmat mitä työssään kohtaa. Mikä tekee siitä työn teosta niin rankkaa ja pakollista. On ajateltava työ uudelleen ja tarkistettava ja muutettava suhdetta työhön. Kirjassa on monia hyviä vinkkejä kuinka löytää niitä asioita mitkä oikeasti ärsyttävät sinua. Kun ne on tunnistettu on paljon helpompaa paneutua niihin ja löytää keino asioiden parantamiseksi. Alkaessani pitämään työstäsi se mahdollistaa parempia tuloksia. Tämän vuoksi tähtäänkin musiikkiin panostamiseen viimeisen vuoden aikana. Jotta menestyisin on minun nähtävä vaivaa sen eteen.

Ihmisen ei tulisi kieriä itsesäälissä ja surkutella omaa minuuttaan kuten minulla on tapana. Kirjassa ei kuitenkaan haeta ratkaisuksi ”hyvä minä” kursseja joita en voi sietää. ja Jokaisesta tehdään menestyvää itsevarmaa johtajatyyppiä lpaista lähtien. Ihmisille tuputetaan itsevarmasta ihmisestä mikä myrkyttää joidenkin mieliä ja alistaa mielestäni mieltä. Minun tulisi suhtautua sallivimmin omiin puutteisiinsa ja virheisiinsä, tämä ei kuitenkaan tarkoita asioiden kuten laiskuuden hyväksymistä sellaisenaan. Virheet tulisi todeta samaistumatta niihin ja tätä kautta kyetä työstämään itseään parempaan päin.

Meidän tulisi tutkia mieltämme ja itseämme jotta tunnistaisi ne asiat mitkä ovat raskaista ja mistä voi luopua. Kirjassa on erilaisia tehtäviä/menetelmiä siitä kuinka ne ongelmat/asiat kaivetaan esiin.  On vaikea keventää taakkaa harteilla, kun ei tiedä mistä aloittaa. Tuntuu että kaikkea on liikaa tai liian vähän, mikään ei ole oikein hyvin.  Ei ole aikaa tehdä asioita, liian vähän rahaa, deadlinet painavat päälle. Siksi meidän tulisi pysähtyä edes hetkeksi ja miettiä mitä oikeasti hänellä on ja mitä ei. Kirja antaa tähän loistavat avaimet joita suosittelenkin käyttämään. Onneksi olen huomannut jo höllääväni hieman tekemisestä varsinkin niiden raha projektien suhteen jotta jää aikaa vähän luovemmalle tekemiselle.

Kun olemme löytäneet ja poistaneet ongelmakohdat on aika kohentaa omaa itseään. Tehdä vaikeasta helppoa, lähteä etsimään omaa kehityspolkuaan niillä avuilla mitkä on saatu. Kuulostaa kovin helpolta ja ruusuiselta: tunnista ongelma ja pääse niistä eroon. Ei se ole niin, itsestään ongelmien kohtaaminen, etsiminen ja poistaminen vaati jo työtä, siitä eteenpäin jatkuvaa kehitystä ja työn tekoa.

Kun kehityn jossain osaa nähdä työssä uusia merkityksiä, ellei sitä ole todettu ongelmaksi ja siitä on hankkiuduttu eroon. Kuitenkin nyt tulisi tosiaan näkyä merkkejä siitä että menen akatemialle sen takia koska haluan, en sen koska sitä muut vaativat.

Mestari

Meidän tulisi tehdä itsellemme töitä. Tähän liittyen täytyy puhua kirjassa ilmenneeseen mestari käsitykseen. Mestarin tunnistaa kolmesta asiasta. Mestarilla on tinkimätön vaatimustaso, hänelle ei kelpaa keskinkertainen, siitä on päästy jo eroon. Mestari ei tee kompromisseja, mestari haluaa olla niin hyvä kuin voi olla. Toisena mestari heittäytyy intohimoisesti työhönsä, työ huumaa mestarin ja niin pitäisi huumata kaikkien menestystä haluavien. Mestari ei myöskään pelkää virheitä tai epäonnistumisia. Rima asetetaan niin korkealle ettei sitä ensi yrittämällä ylitetä, mutta mestari ei lopeta ennen kuin hän onnistuu. Tätä kaikkea tavoittelevaa työtä meidän pitäisi akatemialla etsiä.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!