Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaikki lähtee ihmissuhteista

Kirjoitettu 20.05.14
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 2
Kirja: Miten saan ystäviä menestystä ja vaikutusvaltaa?
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnegie
Kategoriat: 6.1. Asiakkuuden työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ihmisten keskeinen kanssakäyminen on jokapäiväistä toimintaa lähes jokaiselle maailmassa, se luo pohjan toiminnalle ja siitä riippuu hyvin moni asia. Esimerkiksi työpaikan löytäminen vaatii hyviä ihmissuhdetaitoja, samoin kuin partnerin löytäminen. Sama pätee esimerkiksi myyjän työhön, hyvillä suhdetoiminnan taidoilla vain myy enemmän. Tämä aihealue on aina kiinnostava, siispä lähdin sitä tutkimaan Carnegien kirjasta. Miten saan ystäviä menestystä ja vaikutusvaltaa?

Kirja kertoo erittäin yksinkertaisia ohjeita jokapäiväiseen toimintaamme, lähtien liikkeelle ihmisen käsittelyn perusmenetelmistä:

 

Periaate 1. Älä arvostele, tuomitse tai valita.

 

Periaate 2. Anna rehellistä ja vilpitöntä kannustusta.

 

Periaate 3. Herätä toisessa innokas halu.

 

Jokaista periaatetta varten kirjassa on myös muutama esimerkkitapaus, jossa periaate on toiminut käytännössä. Selvää pässinlihaa siis suomeksi sanottuna. Suurin osa neuvoista kuulostaa itsestäänselvyyksiltä, mutta kun niitä lähtee miettimään tarkemmin, tuleeko niitä oikeasti noudatettua? Itse en ainakaan pysty allekirjoittamaan. Vaatii ajatustyötä saada edes suurin osa kirjan opeista vietyä käytäntöön. Siitä olen varma, että neuvoista on apua ihmissuhteiden hoitamiseen, täytyy vain muistaa käyttäytyä niiden mukaisesti.

Tiimiyrittäjän näkökulmasta tämä kirja kuuluisi mielestäni jokaisen luettavaksi. Suurin osa toiminnastamme liittyy asiakkaisiin, joten asiakassuhteiden hoitamisen taso voisi nousta huomattavasti. Itse aion viedä käytäntöön kirjan oppeja niin paljon, kuin suinkin pystyn. Kaupantekoon liittyy aina ihmisten välinen luottamus sekä ostajan oma halu ostaa myyjältä. Todennäköisesti asiakas ostaa myyjältä, josta hän itse pitää. Jotta tämä onnistuisi, kirjassa esitellään kuusi tapaa saada ihmiset pitämään sinusta:

Periaate 1. Ole aidosti kiinnostunut muista.

 

Periaate 2. Hymyile.

 

Periaate 3. Muista, että nimi on ihmiselle tärkein kaikilla kielillä.

 

Periaate 4. Ole hyvä kuuntelija. Rohkaise muita puhumaan itsestään.

 

Periaate 5. Puhu siitä mikä kiinnostaa toista.

 

Periaate 6. Saa toinen tuntemaan itsensä tärkeäksi.

 

Näillä yksinkertaisilla opeilla verkostoituminen on huomattavasti helpompaa ja opit tuntemaan niitä ihmisiä, kehen haluat tutustua. Sitä kautta bisnes rullaa paremmin tai työnsaanti helpottuu. Toki siviilielämäkin on mielekkäämpää, kun osaat toimia ihmisten seurassa.

Carnegie opastaa kirjassaan myös siihen, millä keinoilla vältetään väittelyt ja saadaan toinen ihminen kääntymään omalle kannalle. Tämä kaikki pitäisi pystyä toteuttamaan siten, ettei suututa ihmisiä, joiden kanssa ollaan tekemisissä.

Kirjan lukeminen herätti minussa paljon ajatuksia ja ideoita siihen, miten aion tästä lähtien kohdata asiakkaan ja lähteä rakentamaan asiakkuussuhdetta. Ensivaikutelman luomisella on suuri merkitys ja siihen on panostettava. Hymyileminen ja positiivinen asenne onnistuu varmasti, kehitettävää on ehkä enemmän siinä, miten valmistautuu tapaamiseen. Mahdollisesta asiakkaasta on hyvä selvittää vähän tietoja ennakkoon, mistä hän on kiinnostunut, mitä hän on urallaan saavuttanut. Mistä häntä voi kehua vilpittömästi.

Tällaisiin seikkoihin kiinnittämällä huomiota, uskon pääseväni parempiin tuloksiin, kuin tähän asti. Nämä periaatteet eivät saa myöskään unohtua siinä vaiheessa, kun kävelen tapaamisesta pois. On muistettava, että kaikki kanssakäyminen helpottuu, kun sen toteuttamiseen panostaa vähän tavallista enemmän.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!