Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaikki lähtee itsestä liikkeelle

Kirjoitettu 27.04.21
Esseen kirjoittaja: Laura Autio
Kirjapisteet: 1
Kirja: Joonas Pesonen, Dream Up tapahtuma
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 6.7. Sosiaalinen media ja markkinointi, 9.02. Yhteisöllisyys, 9.10 Tapahtumat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

 

Viime viikon loppupuolella osallistuin puhujatapahtuma Dream-Upiin. Pääpuhujina siellä oli Joonas Pesonen ja Pekka Hyysalo. Tapahtuman teemana oli rohkeus ja puhujien puheet oli rakennettu sen ympärille. Miesten puheissa oli paljon samankaltaisuutta niin kerron omat koppini enemmän Joonas Pesosen tarinaan soveltaen.

 

Joonas Pesonen vanha tiimiakatemian alumni vaikuttaa somen puolella tuoden esille omia arvojaan rohkeasti ja pelkäämättä. Itse olin törmännyt hänen someen vain muutama viikko ennen tapahtumaa ja hänen puheensa alkoi kiinnostaa tapahtumassa. Varsinkin kun olen itse alkanut nyt tekemään hieman erilaista somea Instagramiin niin puheesta sai muutamia hyviä kulmia aiheeseen. Jo heti alkuun hän kertoi, että on eläköitynyt snäppääjä ja tehnyt sinne paljon sisältöä Snapchatin rantautuessa Suomeen. Jo siinä rohkeus korostui, koska nyt kun ajattelee niin TikTok on kohtuu uusi sovellus ja mun ekat ajatukset oli sitä kohtaan että eiei musta ei oo tiktokkaajaksi (vai onko sille jo joku käytetympi nimi?). Rohkeus ja itsevarmuus selkeästi multa vielä puuttuu somemaailmassa. Eikö somen pitäisi olla sellainen paikka, jossa pystyisikin olla ja tehdä vähän rauhassa ilman tuttujen kommentointia ja katseita? Mutta sitten siellä on ne muut huutelijat, joita ilman harva vähääkään seuratumpi tili pääsee. Joonas on ottanut riskin puhua hieman aremmistakin asioista niin kuin ne ovat.

Pesonen myös kiersi kouluja puhuen nuorille lisää työelämäntietoudesta ja rohkeudesta. Uskon vahvasti siihen, että valmius puhua noista edellä mainituista on kummunnut myös osaksi Pesosen Tiimiakatemia ajoilta. Hän oli kumminkin näkyvissä rooleissa akatemialla ollessaan mm. tiimiliideri, VTL, rekrytointipäällikkö ja projektipäällikkö. Meinaan itse olen saanut jo nyt paljon lisävarmuutta esiintymiseen, kun olen toiminut liiderinä alle puoli vuotta. Tässä roolissa on kumminkin tietyllälailla ”koko ajan” esillä ja täytyy olla kartalla missä mennään niin tiimin kuin koko yhteisön tasolla. Ja samoin rohkeus, koska eikös täällä akatemialla tavoite ole kasvattaa _rohkeita_ tiimiyrittäjiä. Pesonen on rohkea myös siinä mielessä, että nostaa somessaan esille asioita mistä ei niin paljon puhuta kuten miesten välinen rakkaus ja miesten ulkonäköpaineet. Nykyään (tai onko aina ollutkin) some on niin myrkyllinen paikka, että jokainen kannanotto suuntaan tai toiseen aiheuttaa jonkin näköistä paskamyrskyä. Aina joku pahoittaa mielensä ja haluaa tulla haukkumaan toista ja vieläpä anonyyminä. Tässä mielessäkin on hienoa, että Pesonen juttelee asioista avoimesti netissä ja on tällä tavoin varmasti myös esikuva monelle.

Mitä Pesonenkin puheessa painotti, että ei hänelläkään ollut aluksi selkeää mitä kanavaa hän alkaa käyttämään. Oli Youtube, Instagram, Blogi ja snäppi mutta testailemalla alkoi se oma kanava löytyä ja vakiintua. Siispä sama pätee kaikkeen, oman jutun löytämiseen voi mennä aikaa (vaikka koko 3,5 vuotta), mutta älä anna periksi vaan jatka kokeilua!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!