Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaikkien aivot käyttöön

Kirjoitettu 31.08.16
Esseen kirjoittaja: Teemu Kukkonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kaikkien aivot käyttöön
Kirjan kirjoittaja: Sirkku Heinonen, Rea Klinberg, Päivi Pentti
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Paljon tuttua asiaa tuli kirjassa vastaan, mutta myös paljon uutta. Tiimiakatemialla ollaankin paljon paneuduttu dialogiin, johtamiseen, johdettavana oloon ja kuinka ollaan tiimi. Rakastan sitä osaa tiimissä, että jaetaan voitot ja häviöt. Pyritään yhdessä ratkaisuihin ja päätöksiin. Tiimi tarvitsee johtajan ja minulla ei ole paljoa käytännön kokemusta johtajuudesta, joten otin paljon koppeja johtamiseen liittyvistä seikoista.

 

Johtamisen metataidot

En ollut koskaan ennen kuullut tätä termiä, joten siitä tuli silmäteräni. Johtamisen metataidot ovat siis osaamista, joka auttaa minua kehittämään johtajuuttani. Luovat eräänlaisen pohjan johtamistyylille. Oma osaamiseni on kuuntelemisen ja itse reflektoinnin hämärää rajaseutua. Osaan kuunnella toisia, mutten välttämättä osaa auttaa tai viedä kaikkea järjellä käytäntöön. Osaan reflektoida omaa käyttäytymistäni useimmissa tilanteissa hetkessä, mutten niinkään pitemmältä aikaväliltä. Miten tämä tieto siis auttaa johtamisessa?

Kuuntele esimerkillisesti. Kun antaa toiselle tilaa puhua suunsa tyhjäksi, huomaa hän antaa saman tilan sinullekin. Reflektoinnissa on kyse enemmän siitä mitä reflektoit. Omaa käyttäytymistä tilanteessa, sparrasitko edellisellä lauseella kaveria eteenpäin vai tuhositko hänen ideansa juuri täysin. Reflektointia voisi jakaa muillekin. Voitaisiin yhdessä Driimissä miettiä kysymyksiä, kuten mikä tunne on päällimmäisenä tietyissä tilanteissa ja miten se vaikuttaa päätöksentekoomme? Meillä on ollut taas pitkiä aikavälejä, joissa ollaan oltu erossa toisistamme. Haluaisinkin luoda siis enemmän yhteistä ajatusviivaa. Näin ollen tiimin potentiaali yhdessä ajattelussa voi päästä rullaamaan ja dialogi rakentua syvemmälle.

Muita metataitoja ovat esimerkiksi:

– kyky ajatteluttaa

– kokonaisuuden hahmottaminen ja kyky yksinkertaistaa

– kyky unelmoida

– kiinnostus ihmisiin

– rohkeus kohdata tunnetasolla

Tiimissämme kyky ajatella itsenäisesti on suotu aika hyvin. Ehkä niinkin hyvin että sillä on päinvastainen reaktio, ajatuskato. Itsenäisen ajattelun kadottaa, kun joku ajattelee puolestasi ja odotat häneltä vastauksia. Kyseinen henkilö on usein auktoriteettinen, kuten johtaja tai alumni. Meiltä uupuu ajatuksen viejä tai yhteinen ajattelu. Tuntuu kuin emme saisi tarpeeksi irti dialogista ja se on vain hellää tulitikun raaputtamista ei-raapaisu pintaan.

 

Dialogi

Dialogista sain saman oivalluksen, jonka sain kauan aikaa sitten: ”Dialogi ei ole pelkästään vuoropuhelua, vaan sen tarkoituksena on luoda uutta”. Minulla on ollut kauan aikaa tunne, että dialogi toimii tiimissämme vuoropuhelun työkaluna, mutta emme ole antaneet sille ehkä sitä täyttä panosta. Tuohonkin on hurja määrä taitoja, joita haluan hioa. Todella heikko taito minulla tällä hetkellä on ääneen ajattelemisen ja ajatteluttamisen taito. Ehkä osin sen takia, koska mietin kauan aikaa samaa lausetta ennen kuin olen saanut sen muotoiltua haluamakseni. Pääpointtina kuitenkin on saada oivalluksia muille, seuraamalla toisten ajatuksen kulkua. Hieman tulee mieleen, kun pitkän keskustelun jälkeen ollaan päästy monien aasinsiltojen kautta Kekkilän kukkamullasta aina ihmisen anatomiaan asti. Sen jälkeen mietitään, miten me päädyttiinkään tästä aiheesta puhumaan. Dialogille annettaessa tarpeeksi tilaa, voi se olla hyvinkin samanlaista. Oivallukset, innovaatiot ja ideat syntyvät mitä erikoisimmistakin paikoista.

Seuraavaksi päästäänkin tekemisen rooliin. Kuinka saadaan sanat teoiksi ja jätetään liiallinen pohdiskelu vähemmälle. Välillä on hyvä pysähtyä analysoimaan ja tutkimaan vaihtoehtoja, mutta suurimmaksi osaksi nyt vain suurempaa vaihdetta ryhtymiseen. Dialogissa tätä voi edes auttaa hyvinkin paljon jo läsnäolon ja kysymisen taidoilla. Ollaan aidosti kiinnostuneita toisten tekemisistä ja sparrataan sitä kykyjen mukaan. Oikeilla kysymyksillä saadaan vauhditettua toisen ajattelua ja pyritään aina yhteiseen päämäärään.

 

Tavoitteet

Tiimi tarvitsee tavoitteet. Paljon olemme yrittäneet niitä keksiä. Mitä kohti pyrimme, mikä on meidän hieno visio ja missiomme. Yllätys ja yllätys, ei ole oikein helppo aihe päästä yhteisymmärrykseen. Meillä on kaikilla omat syymme Tiimiakatemialla oloon, josta syystä myös omat hyödyt tiimistä ovat erit. Itselleni tärkein asia johon Driimin täytyy keskittyä ovat tavoitteet. Olivat ne sitten rahalliset tai tiimin kehityskohdat, kunhan kaikki porisee samassa kattilassa. Vaikuttaisi tulevan huikea kolmas vuosi Tiimiakatemialla, jossa tiimimme on keskittynyt rahan takomiseen, jotta päästään näkemään maailmaa. Pitää saada rahaa LC:tä varten, MYM-kassa aukaistaan ja muita hienoja rahassa mittaamattomia kokemuksia pitää kustantaa. Haluaisin myös, että koko tiimi valmistuisi ajoissa. Siinä onkin tekemistä ja aivan huikea tavoite. Hyvältä näyttää vieläkin.

 

Lopuksi muutamia hienoja pointteja joita poimin. Tiimissä positiivisuuden ja ristiriitojen suhde on pidettävänä kolmen suhde yhteen ratiossa. Tällöin porukan toiminta tehokkuus on parhaimmassa tilassa. Hymyillä pitää, vaikkei aina siltä tuntuisikaan. Ei liikaa tekohymyä, koska välillä pitää osata avautuakin, mutta sopivasti. Hymy tarttuu, mutta huonotuulisuus paljon tehokkaammin. Ratkaisuja keksitään varmasti aina ja dialogi on siihenkin oiva ratkaisu.

Ollaan ylpeitä aikaan saannoksistamme, oikeasti! Terve ylpeys on erittäin positiivinen voima ja kohottaa koko tiimin itsetuntoa. Tämä taas kannustaa tekemiseen ja uusiin haasteisiin. Tuloksellinen tekeminen tapahtuu yhä useammin ryhmässä. Ristipölytysryhmässä. Kannustan siis Driimiä pölyttämään muita tiimejä ja tuomaan kotipesään muiden pölyt. Tavoitteenani on näyttää tässä esimerkkiä muille.

 

Teemu Kukkonen

Osuuskunta Driimi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!