Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kansainvälisen seikkailijan opas

Kirjoitettu 19.05.13
Esseen kirjoittaja: Vili Nieminen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kansainvälisen seikkailijan opas
Kirjan kirjoittaja: Tuomas Milanoff, Riku Rantala ja Ari Lahdenmäki
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tämä Madventures-poppoon ja Lahdemäen ensimmäinen kirja on varmaan kattavin paketti budjettimatkaan valmistautumiseen, siitä selviämiseen ja sen hoitamiseen kunnialla. Olen lukenut tämän jo varmaan kolmesti ja mymmin lähestyessä sen merkitys vain nousee. Tässä esseessä pohdin reissumme hyvän meiningin takaavia olennaisimpia pointteja.

Toiminnan tarkoitus selviää Bahamalla

Tätä lausetta Partanen toisti aina pohtiessamme tiimien olemassaolon syytä. Helmikuun lähestyessä meininki alkaa näyttää siltä, että mekin alamme tästä pikku hiljaa lähteä sinne kauas nähdäksemme lähelle.

Tärkein pointti reissun onnistumisen kannalta on olla avoimin mielin. Bulgariassa saimme tähän hyvin harjoitusta porukkana. Positiivisia juttuja pitää reissulla korostaa, eikä negatiivisia asioita kannata vuorostaan jäädä porukalla murehtimaan.

Kirjan innostamana aion myöskin tavoitella lomaa tietotulvasta, somesta ja kaikesta muusta. Uutisia ja Facebookkia siis vain kerran viikossa. Tietotulvan ulkopuolella oleminen antaa aikaa ja keskittymiskykyä nauttia niistä uusista jutuista maissa, joissa reissaa.

Maavastaavien valitseminen Solidealin suosittelujen vuoksi on hyvä juttu. Kirja kuitenkin varoittaa suunnittelemasta liikaa ja olen aika samaa mieltä. Toisaalta ainakin Bulgarian kokemusten mukaan, jotain etukäteen järjestettyä on hyvä olla, että porukka saadaan liikkeelle. Toinen hyvä vanhempien tiimiyrittäjien ja kirjan koppi on herätä siinä ennen auringonnousua. Heräilevää muailmaa on mukava katsella, eikä kuumuuskaan varmaan silloin ole esteenä käydä tutkimassa niin sanotusti paikkoja. Kännääminen jää onneksi tuolla reissulla suhteessa vähemmälle, joten aikaisempien aamujen luulisi onnistuvan varsin useasti.

Pientä kivaa

Yleensä paikallisista tutustutaan majoituspaikan pitäjään ja taksikuskiin. Näinhän se oli meilläkin Bulgariassa, vaikka Terve terve -miestä ja Hello Misteriä oli joka puolella. Mymmille ois siis hyvä ottaa tavoitteeksi esimerkiksi päästä syömään jonkun paikallisen luokse. Osassa kohteita pääsen todennäköisesti omille vanhoille kavereille kylään, mutta monessa muussakin paikassa ois hyvä luoda uusia tuttavuuksia.

Touhua ei pidä jättää pelkkään syömiseen. Myös keiton kiskominen yhdistää yli kulttuurirajojen. Paras setti on kyllä opetella joku laulu ja sen otan joka maassa tavoitteeksi. Niistä ei ole myöhemmin kuin hyötyä. Kirjan mukaan myös halvimmassa luokassa matkustaminen tuo sitä kulttuuria vähän lähemmäs.

Näillä eväin siis juhlimaan Ideaflyn alasajoa, kolmea ja puolta vuotta yhdessä sekä tapaamaan uusia ihmisiä ja kattelemaan uusia paikkoja.

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!