Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kansainvälistä seikkailua

Kirjoitettu 19.05.14
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 3
Kirja: Madventures - Seikkailijan käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Tuomas Milonoff, Riku Rantala, Ari Lahdenmäki
Kategoriat: 1.4. Uusia tuulia oppimiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Madventures -televisiosarjasta tunnetut seikkailujätkät, Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff, ovat laittaneet reissareille tuhdin tietopaketin yksiin kansiin. Kirjaa voi suositella kaikille reissua suunnitteleville, niin kokeneille kuin ensikertalaisillekin. Keskiössä ovat lähinnä reppureissaajat.

Kirjassa kerrotaan hyviä vinkkejä aina reissun suunnittelusta matkalippujen hankintaan ja terveydenhuoltoon asti. Kokemuksia on jaettu muun muassa yksin matkustamisen ja ryhmässä matkustamisen eroista, sekä tiukasta paikasta selviämisestä.

 

Kirjan lukeminen juuri nyt, palauttaa hyvin mieleen tiimimme Euroopan reissun, jolta palasimme äskettäin. Ehkä olisi kannattanut lukea etukäteen, niin olisi saanut muutaman hyvän vinkin reissuun, ehkä taas ei. Omasta mielestäni matkaaminen kannattaa aina. Määränpäällä ei ole niin väliä, kunhan lähtee ja käy itse kokemassa ja näkemässä asioita, ihmisiä ja kulttuureita. Meidän tiimimme reissu onnistui oikein mukavasti, matkan aikana nähtiin seitsemän eri maata 13 päivän aikana. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun oltiin porukalla liikenteessä.

 

Matkaa oli suunniteltu jo pitkään koti- Suomessa ja ihme ja kumma, matkaan päästiinkin 28.4! Reissun aikana matkustettiin aikalailla tytöt ja pojat jakaumalla, mikä oli ainakin minun mielestä oikein hyvä ratkaisu. Matkustusporukat eivät olleet liian suuria. Reittikin meillä oli hyvin suunniteltu jo etukäteen, ei liian tarkasti, mutta kuitenkin matkustuspäivät päätetty ja muutamia majoituksia varailtu etukäteen. Matkan aikana aikataulua joutui välillä vähän muokkaamaan, mutta se oli odotettavissa.

 

Isolla porukalla reissaaminen luo tiettyjä haasteita, jokainen on todellakin riippuvainen jokaisesta. Maata ei lähdetty vaihtamaan, ellei kaikki olleet mukana. Välillä oli tuskaa, kun ei saatu päätöksiä mitä tehdään seuraavaksi ja missä järjestyksessä, mutta siinä vaiheessa oli hyvä jakaa porukka vieläkin pienempiin osiin. Sitten lähti taas homma rullaamaan. Toki porukalla oli turvallista matkustaa ja hämärämmissäkään paikoissa kulkeminen ei niin ressannut. Ja hauskaa meillä oli alusta loppuun!

 

Reittimme kulki Espanjasta Ranskaan, sieltä käytiin Monacossa, josta jatkettiin Italiaan. Italiasta mentiin Müncheniin Saksaan, josta sitten Itävaltaan ja sieltä lopulta Unkariin, minne muutkin Tiimiakatemialaiset kokoontuivat Learning circus tapahtuman päätepisteeseen, Balaton järven rannalle, Kezthely nimiseen paikkaan. Meidän matkantekovälineenämme toimivat sekä lentokone, että juna. Ensin lennettiin Helsingistä Barcelonaan, sieltä junalla Unkariin saakka ja Budapestistä

sitten lopulta Tampereelle lentäen.

 

Reissun aikana opittiin paljon. Puhuttiin englantia, selviteltiin junalippuja ja majoituksia, välillä oltiin eksyksissä ja välillä tehtiin poliisille rikos-ilmoitusta varastetusta tavarasta. Paikalliset ruuat tulivat tutuksi ja päästiin maistelemaan milloin mitäkin herkkuja. Tiimiyrittäjyyden kannalta reissu oli mielestäni hyvä. Kun pidettiin silmät auki ja lähdettiin miettimään uusia ideoita omaan toimintaamme, niitä syntyi kuin itsestään. Ensin katseltiin kaupunkia ja juteltiin paikallisille, sitten puitiin asioita jälkikäteen pitkillä junamatkoilla. Vierailtiinpa myös paikallisissa yrityksissä ja Espanjalaisessa bisnes- yliopistossakin.

 

Tältä matkalta käteen jäi paljon uusia paikkoja, missä aiomme vierailla toistekin, paljon uutta tietoa eri kulttuureista sekä paljon oppeja matkustamisesta ryhmässä. Nyt kun ensimmäinen harjoitusreissu on tehty, osaamme ottaa monia asioita paremmin huomioon, kun lähdetään suunnittelemaan maailmanypmärimatkaa akatemian jälkeen. Etenemistahtia täytyy ainkin hidastaa jonkin verran, ahmimalla maita ja kilometrejä, ei loppupelissä voita mitään. Paikalliset kulkuyhteydet on myös hyvä selvittää etukäteen, niissä säästää aikaa ja rahaa. Muuten on kyllä turhaa lähteä ressaamaan, mitä matka tuo tullessaan. Kyllä se sitten paikanpäällä viimeistään selviää!

 

Tällä matkalla sovittiin myös ainakin osalla porukasta myös muutama uusi matka lisää. Unkarin Formula 1 Gp:tä on päästävä katsomaan ensivuonna, Budapest vaikutti mukavalta kaupungilta viettää viikonloppu. Toinen reissu, mihin lupauduin lähtemään on alpeille talvella, päästään kokemaan laskettelu sellaisena, kuin se on tarkoitettu. Näitä reissuja on vielä aikaa suunnitella, mutta sitäennen olisi mielenkiintoista keksiä, millä ideoilla saisi oman työpaikan siirrettyä tuonne lämpimiin maisemiin, miksei lumihuippuisille vuorillekin. Tätä täytyy lähteä kehittelemään.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!