Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Karhuryhmä

Kirjoitettu 25.02.21
Esseen kirjoittaja: Maaria Pelkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Karhuryhmä
Kirjan kirjoittaja: Harri Gustafsberg ja Heidi Holmavuo
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Harri Gustafsbergin ja Heidi Holmavuon kirja Karhuryhmä kertoo Suomen Poliisin valmiusyksikkö Karhusta, joka toimii kovissa paikoissa ja rankoissa olosuhteissa. Gustafsberg on itse toiminut poliisina 25 vuotta, josta suurimman osan ajasta Karhuryhmässä. Teos kertookin tilanteista Gustafsbergin näkökulmasta ja vie mennessään mielen syövereihin niin aseellisissa välikohtauksissa kuin panttivankitilanteissakin. Kirja oli erittäin mielenkiintoinen ja kuuntelinkin sen melkein yhdeltä istumalta.

Luottamus tiimitoiminnassa

Niin Karhun toiminnassa kuin meillä Tiimiakatemialla sujuva tiimitoiminta ja luottamus tiimin kesken on avainasemassa onnistumisissa. Meillä akatemialla tuskin tulee vainajia, jos jokin homma ei onnistukaan mutta on silti tärkeää, että tiimitoimintaan panostetaan. Luottamus ei rakennu hetkessä eikä sitä voi pakottamalla pakottaa. Me Tempon alkuaikoina edistimme luottamuksen rakentumista esimerkiksi viettämällä yhdessä vapaa-aikaa, jolloin porukka tutustui toisiinsa paremmin ja oppi tuntemaan toisten luonteen ja tavat toimia. Yhtenä isona yhteishengen luojana ja tutustumisvaiheena meillä oli Learning Circus, jolloin matkasimme tiiminä reilu kaksi viikkoa asuntoautoilla Euroopassa. Sitä reissua muistelen lämmöllä, kaikki tuntui menevän putkeen ja tulimme todella hyvin toimeen vaikka ahtaissa tiloissa olimmekin. Luulen, että ilman tuota reissua emme olisi saaneet niin vahvaa perustaa tiimille.

Lähtökohtaisesti luotan siihen, että kaikki tekevät sovitut asiat ajallaan. Luottamustani kuitenkin koetellaan, jos näin ei käykään ja esimerkiksi kirjapisteet ei tulekaan ajallaan esseepankkiin. Tällaiset tilanteet vaikuttavat tottakai myös ajatuksiini jatkoa ajatellen ja minun on entistä vaikeampi uskoa tiimiläisen hoitavan hommia jatkossakaan. Kuulostaa karulta, mutta mielestäni täysin loogiselta: teot ja tekemättä jättämiset vaikuttavat luottamukseen. Asiakastapaamistavoitteisiin minulla on kova luotto, sillä tempolaiset käy paljon asiakkaissa ja siinä on tullut isoa kehitystä etenkin niiden kohdalla, joille tapaamiset eivät ole tuntuneet luontevilta vaikkapa kaksi vuotta sitten. Tiimiakatemialla asiakastapaamisia tunnutaan pitävän isommassa arvossa kuin kirjapisteitä, joka on mielestäni ihan ymmärrettävää, sillä todennäköisesti asiakastapaamiset johtaa liiketoiminnan kasvattamiseen nopeammin kuin teorian hankkiminen.

Koen, että luottamuksemme ei ole niin hyvällä tasolla kuin mitä se oli esimerkiksi vuosi sitten ennen koronaa. Kokoontumisrajoitusten takia tiimimme etääntyi ja höpöttely ns. turhista asioista jäi viime keväänä oikeastaan kokonaan pois. Juuri nuo kahvipöytäkeskustelut lähentävät ihmisiä, koska silloin vaihdetaan rennommin kuulumisia ja puhutaan arjen onnistumisista ja haasteista. Tämän vuoden alussa käsittelimmekin aihetta tavoitetreeneissä, koska nousi esiin, että tuntuu vaikealta luoda yhteisiä päämääriä, kun tiimi ei tunnu enää samalla tavalla tiimiltä kuin aikaisemmin. Toki on myös luonnollista, että tässä vaiheessa akatemiaa porukka alkaa miettiä asioita enemmän omien projektien ja tulevaisuutensa kannalta, kun meillä on enää alle vuosi jäljellä. Asiaan olemme nyt panostaneet yhteisöllisyysviikoilla, jolloin pari tiimiläistä järjestää muulle porukalle jotakin kivaa tekemistä ja saamme viettää aikaa yhdessä työn ulkopuolella.

Tiimin tilanteeseen on vaikuttanut paljon myös etätreenit, koska varsinkaan etäilyn alkuaikoina niissä ei päästy niin syvälle asioissa kuin livetreeneissä ja läsnä oli vaikeampi olla tietokoneen ääressä kuin dialogiringissä. Tottakai syyllistyin ja syyllistyn välillä vieläkin siihen, että vilkaisee välillä puhelinta treenien aikana mutta asia on ehdottomasti työn alla ja kehityn siinä koko ajan. Koen silti, että etäaikana yksi tärkeimmistä asioista, miten voi näyttää arvostusta toisia kohtaan on juuri se, että on läsnä treeneissä eikä puuhaile mitään muuta niiden aikana. Toisena asiana on ajoissa paikalla oleminen. Tuntuu, että viime kuukausina meillä on vähän lipsuttu aikatauluista, eikä niitä ole otettu niin tosissaan kuin livetapaamisissa. Vielä pahemmalta tuntuu, jos joku skippaa palaverin tai treenit ilmoittamatta. Onneksi tätä tapahtuu aika harvoin.

Uskon kuitenkin, että treenimme voi tulla paremmiksi ja pystymme antaa vielä enemmän itsestämme ja kertoa henkilökohtaisiakin asioita avoimemmin.

 

Luottamus projektiryhmässä

Koen, että kotakahvilaprojektissa luottamus on kunnossa. Projektiryhmään kuuluu minun lisäksi Jenni ja Viivi ja yhteispelimme toimii hyvin, jopa mainiosti.  Olemme jakaneet työvuorot niin, että joka kolmas viikonloppu on vapaa, jolloin normaalisti kaksi meistä on samaan aikaan töissä. Olemme puhuneetkin siitä, että ei jännitä lähteä vapaaviikonlopunviettoon, kun tietää homman toimivan kodalla ja pystyy luottaa siihen, että toiset tekevät parhaansa. Läheisimpiin kavereihin on myös helpompi luottaa kuin niihin, joiden kanssa ei ole niin paljoa tekemisissä, sillä luottamus on rakennettu muutenkin kuin työmielessä.

 

Paineen alla toimiminen

Karhu toimii usein stressaavissa tilanteissa, joissa ei ole ikinä varmaa, mitä tapahtuu seuraavaksi. Niissä tilanteissa on erityisen tärkeää yrittää ajatella selkeästi ja toimia rauhallisesti. Vaikka asiakaspalvelua kiireisimpään aikaan kodalla ei ehkä voikkaan verrata siihen, että olet menossa aseistetun henkilön asuntoon, niin mielelle stressaava tilanne on sama. Monet lamaantuu stressaavissa tilanteissa ja tulee tunne, ettei hallitse tilannetta. Itselle tällainen tunne saattaa tulla ennen esiintymistä ja se tuntuu myös fysiologisesti: kädet hikoaa, hengitys tiheentyy ja ääni värisee.

Viikonloppuna kodalla oli kuitenkin eri ääni kellossa: asiakkaita oli jonoksi asti ja meitä oli kolme töissä. Hoidin yksin kodan sisäpuolen, kun Viivi ja Amalia paistoivat lettuja ulkona. Sisähommiin kuuluu asiakkaiden tilausten vastaanottaminen ja rahastus, kahvien ja muiden kuumien juomien antaminen asiakkaille ja niiden riittämisen varmistaminen, makkaranpaisto ja niiden antaminen asiakkaille, retkiluistinten vuokraus ja opastus asiakkaille. Selvisin näiden kaikkien hoitamisesta kunnialla ilman paniikkia säilyttäen selkeän ajatuksenjuoksun tekemisessäni: asia kerrallaan, tärkeysjärjestyksessä. Jälkeenpäin mietin, miksi tekemiseni oli niin sujuvaa ja tulin siihen tulokseen, että kun on varma siitä, mitä tekee ja luottaa työkavereihin niin on helppo keskittyä omaan tekemiseen. Lisäksi helpottaa mielenhallintaa, kun muistaa, ettei asiat ole niin vakavia ja kiireen tuntu on itseaiheutettua. Tällöin osaa suhteuttaa toiminnan oikeisiin mittasuhteisiin.

 

Karhuryhmä oli mahtava lukukokemus, jonka ansiosta opin arvostamaan entistä enemmän poliisien työtä ja ymmärtämään lisää tiimitoiminnasta sekä paineen alla toimimisesta. Iso suositus.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!