Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Karismakoodi

Kirjoitettu 03.03.16
Esseen kirjoittaja: Lotta Paakkinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Karismakoodi
Kirjan kirjoittaja: Eva Kihlström
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Karisma on kokonaisuutena mielenkiintoinen. Siinä yhdistyy ihmisen puhe, ääni, eleet ja asenne. Joillakin ihmisillä löytyy karismaa luonnostaan ja toisilta ei. Eva Kihlströmin kirjoittama kirja Karismakoodi kertoo, miten ihminen voi kehittää karismaansa. Se on harjoiteltavissa oleva taito, joskin sen opettelu vaatii paljon itsetutkiskelua. Itse tartuin tähän kirjaan, koska haluan kehittää puhelahjojani niin yleisön edessä kuin kahdenkeskisissä keskusteluissa. Enkä pidä huonona asiana jos saisin omaa karismaani kasvatettua ja enemmän itsevarmuutta siinä sivussa.

Julkisesti puhumisen taidon harjoittelun lisäksi kirjassa kuvaillaan seitsemää keinoa, joilla kasvattaa henkilökohtaista säteilyä.

  1. Olemuksen sanattomat viestit
  2. Uskottavuus
  3. Hehku ja omistautuminen
  4. Läsnäolo
  5. Kuvin puhuminen
  6. Sisäinen keskittyminen
  7. Sosiaaliset kyvyt

Kun kehittää näitä seitsemää taitoa, varmuus itsestään ja omasta ulosannistaan kasvaa. Karismaattisilla puhujilla on paljon varmuutta takanaan ja se paistaa heistä. Näitä keinoja käyttämällä uskon parantavani omaa esiintymistäni.

 

Olemuksen sanattomat viestit
Kun puhumme kommunikaatiosta, tarkoitamme lähtökohtaisesti aina sanallista viestintää välillämme. On kuitenkin käsittämätöntä, miten paljon kommunikoimme itse sitä tiedostamatta.

”Kaikki ihmiset pitävät kahta puhetta – toista joka näkyy ja toista joka kuuluu.”


Kun katsot kadulla ohi kulkevia ihmisiä, pystyt päättelemään heistä paljon vaikket olisi koskaan puhunut heille. Huono ryhti, kiireinen kävely, rypyt silmien välissä ei anna ihmisestä helposti lähestyttävää vaikutelmaa, eikä tällainen puhuja voita ketään kuuntelijaa puolelleen. Sanaton viesti tällaiselta puhujalta on ”En haluaisi olla täällä.”.

Äitini on hyvän ryhdin puolesta kuuluttaja isommissa määrin. Aina kun minulla tai siskoillani menee ryhti huonommaksi, hän muistuttaa meitä siitä (tai tökkää sormella kylkeen). Tämä oli asia jota vihasin teini-iässä, mutta nyt toivoisin, että vierelläni olisi koko ajan joku, joka muistuttaisi minua ryhdistä. Hyväryhtinen ihminen kantaa itseään kauniisti ja kutsuvasti. Ja koska olen pitkä, on hyvä ryhti sitäkin tärkeämpää. Lysyssä olevat ihmiset näyttävät lannistetuilta ja heidän asemansa näkymättömässä hierarkiassa alenee heti. Varma ryhti synnyttää myös luottamusta. Joustava ja jäntevä käynti uhkuu varmuutta ja voimaa, mikä lisää vetovoimaa.

Ruumiinkieltä on muutenkin mahdollista totuttaa viestimään voimaa ja varmuutta. Vahvoja tunnemuistoja hyödyntämällä voimme herätellä ruumiillista ilmeikkyyttämme (kuten näyttelijät tekevät). Tällaisia muistoja käyttämällä, saat esiintymiseesi lisää tunnetta ja intensiivisyyttä. Erityisesti suurissa yleisötilaisuuksissa sanomaa on korostettava ruumiinkielen, äänen ja kasvojen avulla, jotta se menisi perille.

Kannattaa myös miettiä muita ulkoisen olemuksen seikkoja, kuten pukeutumista. Mieti vahvistaako pukeutumisesi ja asusteesi sanomaasi, vai heikentääkö se sitä. Joissakin tilanteissa hyvin asiallinen pukeutuminen (puku tms.) on tarpeen, kun taas toisissa tilaisuuksissa se voi olla etäännyttävä asia.

 

Uskottavuus
Ihmisen uskottavuus riippuu monesta eri tekijästä. Ja se voi romuttua myöskin monen pienen asian summasta. Kehonkieli, ääni ja puhe voivat kaikki joko vahvistaa tai heikentää uskottavuutta. Yksi yleisiä syitä uskottavuuden menettämisestä on ristiriitaisuudet yllämainittujen asioiden välillä. Jos puhut avoimuudesta, mutta seisot lysyssä kädet puuskassa, ei kuuntelija usko puheisiisi silloin ja myöskin seuraava asiasi on jo menettänyt uskottavuutensa.

Oman sanoman uskottavuus lähtee siitä, että itse todella uskoo asiaansa. Jos et pysty vakuuttamaan itseäsi, niin et pysty vakuuttamaan muitakaan. Intohimo ja omistautuminen näkyy puheessa ja välittyy katsojalle. Tällä tavalla pystyy vaikuttamaan katsojan tunteisiin paljon vahvemmalla tasolla, kuin pelkän puhumisen perusteella. Yleisö ei osta puhujan sanomaa, jos hän ei vaikuta vilpittömältä ja uskottavalta. Elä myös arvojesi mukaisesti. Sillä ei ole väliä mitä sanot vaan mitä teet. Ristiriitaiset signaalit heikentävät uskottavuutta ja vievät sinun ja kuuntelijan välisen luottamuksen.

Ensiapukoulutuksissa kannattaa ottaa esimerkkeihin mukaan paljon asioita mitä on itse kokenut ja nähnyt. Tällaiset tarinat muistaa paljon paremmin kuin keksityt. Myöskin opit jää silloin paremmin mieleen.

 

Hehku ja omistautuminen
Karismaattisilla ihmisillä on käsittämätön usko omiin ajatuksiinsa ja kykyynsä toteuttaa ne. Muiden vakuuttaminen lähtee omasta uskosta ja intohimosta asiaa kohtaan. Kun omistaudumme täydestä sydämestä johonkin, mistä nautimme, se heijastuu niin ruumiista kuin kasvojen ilmeistäkin. Jotta tällainen vakaumus ei kuitenkaan pelottaisi muita, osoita että välität muista. Yhdistä vakaumukseen empatiaa ja lähimmäisenrakkautta. Suuret ajatukset ja vahvat tunteet ajatuksia kohtaan voi olla hyvin luotaantyöntävää, jos ihminen vaikuttaa kylmältä ja itsekkäältä. Viha voi kuitenkin olla suuri motivaattori. Gandhi löysi vihasta voimaa puolustaa sorrettuja ja taistella epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Ja vaikka Gandhin voima lähti vihasta, olivat hänen tekonsa hyvin rauhanomaisia ja rakastavia.

Vältä ihmisiä ja tilanteita, jotka saavat sinut ”kasaan” ja vievät energiaasi. Ihmiset jotka vievät omalla säteilyllään tilaa muilta, haluavat itse olla huomion keskipisteenä. Karismaattinen ihminen ei ole pelkästään hyvä puhuja vaan myös hyvä kuuntelija. Hän ei nosta ainoastaan itseään ylöspäin vaan myös muita ympärillään olevia. Epäitsekkyys lisää omaa henkilökohtaista valovoimaa. Kun viestit tahtovasi muille hyvää, mielletään sinut helpommin karismaattiseksi (ja ylipäänsä miellyttäväksi) henkilöksi. Hyvä johtaja saa alaisensa kasvamaan ja kukoistamaan. Jos uskomme, että pystymme johonkin, niin meillä on taipumusta täyttää odotukset. Tämän takia hyvä johtaja myös vaatii paljon alaisiltaan.

Vahvat johtajat ja suuret visionäärit nousevat valtansa huipulle levottomina aikoina. Karismaattinen keulahahmo osaa maalailla kansalle houkuttelevan kuvan muutoksesta ja näin kääntää heidät puolelleen. Tällainen tilanne oli toisen maailmansodan aikana. Jos Saksan (ja koko maailman) tilanne ei olisi ollut niin tulenarka, ei Hitlerin valtaannousu olisi onnistunut, ainakaan niin helposti. Rauhan aikana tavanomainen johtaja on usein parempi vaihtoehto.

 

Läsnäolo
Paikalla olo ja läsnäolo ovat kaksi eri asiaa. Vaikka meidän koko tiimi on paikalla treeneissä klo 8.00 aamulla, ei kaikki ole kuitenkaan läsnä. Ajatukset harhailevat, katse on poissaoleva ja lähetämme paljon muita sanattomia signaaleja, jotka viestivät siitä ettemme ole paikalla. Silti saamme pisteitä jo pelkästä paikalla olosta.

Treeneissä voi vielä saada anteeksi läsnäolon puutteen, mutta muussa elämässä sillä on isompi merkitys. Asiakaskäynneillä läsnäoloa ja sen myötä vielä kiinnostusta asiaan tulee korostaa. Se osoittaa, että arvostaa asiakkaan aikaa ja haluaa auttaa häntä hänen tarpeissaan. Myymisessä on kuitenkin aina kyse asiakkaan tarpeiden täyttämisestä ja jos asiakkaasta tuntuu, ettet ole paikalla häntä varten, niin kauppaa ei synny.

Jo pienet yksinkertaiset jutut auttavat viestimään, että olet läsnä. Käännä vartalosi kokonaan puhujan puoleen ja luo katsekontakti. Puhu selkeästi ja avaa kasvosi nostamalla hieman kulmakarvoja. Kaikki pitävät hyvistä kuuntelijoista, ja hyvän kuuntelijan taitoja tulisi kehittää koko ajan. Itse ekstroverttinä höpöttäjänä olen tottunut siihen, että ihmiset eivät välillä kuuntele mitä sanon. Tietyissä tilanteissa kuuntelemattomuus laskee pisteitä silmissäni ja jos samaa tapahtuu toistuvasti, menetän mielenkiintoni kyseiselle ihmiselle puhumiseen.

 

Kuvin puhuminen
Kuvin puhumisen taito, eli metaforien ja tarinoiden käyttäminen puheessa, on taito jonka ehdottomasti haluan omaksua itselleni. Aiton Annan esseitä lukiessa saa loistavan esimerkin metaforien käyttämisestä, ja hänen esseistään olen koittanut ottaa oppia omaankin kirjoitustyylini (joka on huomattavan erilainen). Metaforat ja kielikuvat tuovat väriä puheeseen ja tekevät siitä helpommin muistettavan sekä mielenkiintoisen.

Metaforien käyttö paljastaa käyttäjän ajatusmaailmasta paljon, siksi niiden täytyy olla hyvin mietittyjä jotta kuulijan keskittyminen ei liikahda sanomastasi väärille raiteille. Istu pohtimaan puheessasi käytettäviä metaforia jonkun toisen ihmisen kanssa, niin saat perspektiiviä valintoihisi. Saat myöskin ideoita uusiin sanayhdistelmiin ja sitä kautta entistä enemmän väriä puheeseesi. Pölliminen on myös loistava valinta. Jos kuulet hyvän metaforan jossain, ota se ihmeessä omaankin valikoimaasi mukaan. Maailmassa missä kaikki haluavat olla uniikkeja unohdetaan helposti, että lähes kaikki on jo keksitty. Ei ole mitään järkeä sivuuttaa hyviä asioita vain sen takia, että joku on sen jo tehnyt. Silloin jäljelle jää vain pienen pieni alue, mistä valita.

 

Sisäinen keskittyminen
Myönteinen elämänasenne heijastuu koko olemuksesta. Ruumis heijastaa ajattelutapaasi, joten kannattaa miettiä mitä haluat itsestäsi välittyvän. Mielikuvaharjoittelu voi auttaa paljonkin valitsemaan ajatuksia tietoisemmin.

Tiimiakatemialla on paljon projekteja ja paljon tavoitteita. Keskity siihen mitä haluat saavuttaa sillä saat helpommin sitä, mihin kohdistat huomiosi. Jos projektit ja niiden tavoitteet eivät ole päänsisäisessä järjestyksessä, niin ulkopuolinen tulos on usein sekasorto. Unohtelijana olen kokeillut monia keinoja saadakseni tehtäväni ja tavoitteeni järjestykseen. To do-listat ovat yksi keino selkeyttää tekemistä ja luoda konkreettisia tavoitteita päivä tasolla. Projektitasolla olen todennut trellon toimivaksi ohjelmaksi. Sinne saa lyhyen- ja pitkän aikavälin tehtävät ja tavoitteet esille. Se selkeyttää toimintaa ja kun kaikki tehtävät on selkeästi esillä, on priorisointia helpompi tehdä.

Sinusta tulee juuri sellainen ihminen miten toimit. Tekosi määrittää sinut, ei sanasi. Kun tavoittelet karismaattisuutta, siihen sisältyy tavattoman paljon sisäisiä asioita, minkä et ole edes ajatellut vaikuttavan karismaasi. Myönteisiin asioihin keskittyminen parantaa sisäistä hyvinvointiasi ja näkyy ulospäin. Keskity myös ajattelemaan hyvää toisesta. Ja jos se tuntuu aluksi vaikealta ”Fake it ’til you make it!”. Oman itsetunnon vahvistaminen tekee meistä puoleensavetäviä. Kun ihmisellä on varma käsitys itsestään, on helpompi keskittyä toisiin (muutoin olemme itsekeskeisiä). Muiden itsetuntoa voi vahvistaa puhumalla heidän hyvistä puolistaan. Näin voimistat muiden säteilyä ja sillä tavalla kasvatat omaasi.

 

Sosiaaliset kyvyt
”Yritä elää niin, että jopa hautausurakoitsija suree, kun kuolet.”
Viime kesänä osallistuin ylimääräiselle kesäkurssille ammattikorkeassa. Siellä tapasin ihmisen, jonka sosiaaliset kyvyt olivat olemattomia. Tällaisia ihmisiä elää suomessa enemmänkin, ja vaikka itse pidän sosiaalisia kykyjä lähes oletusarvona, niin ei se kaikilla sitä ole.

Voit lisätä karismaasi, tehdä itsestäsi mukavan tuttavuuden ja ylipäänsä miellyttävän ihmisen lisäämällä omaa säteilyä sosiaalisissa yhteyksissä. Auta kanssaolijaasi tuntemaan olonsa mukavaksi. Olen ollut ujojen ja hiljaisten ihmisten kanssa tekemisissä ja se luo vahvan kontrastin itseni ja heidän välille. Kun tiedän etukäteen, että toinen on ujo, yritän saada heitä ulos kuorestaan. Kyseleminen, kehuminen ja rohkaisun tarjoaminen saa hiljaisemmankin ihmisen tuntemaan olonsa mukavammaksi. Vaikka olen pahemman laatuinen pulisija, yritän antaa uusille tuttavuuksille aina tilaa kertoa itsestään. Hiljaisemmilta ihmisiltä kyselen paljon, kunnes saan kysyttyä sellaisen kysymyksen, mikä kolahtaa. Kun löydän esim. yhteisen mielenkiinnon aiheen, saan tilannetta vapautettua sen verran, että puhe alkaa kulkea itsestään. Tällä tavoin voin peilata vastapuolta, samankaltaiset ihmiset pitävät toisistaan.

Uusien ihmisten tapaaminen jatkuu koko elämän ajan. Tulet esittelemään itsesi lukemattomia kertoja. Kannattaa harjoitella omaa esittelyä niin, että siitä tulee lyhyt ja myyvä. Tällaisesta itsensä pitchauksesta on hyötyä verkostoitumistapahtumissa, missä joudut (saat) esitellä itsesi useita kertoja illan aikana. Jos sinusta jää mitäänsanomaton vaikutelma, ei sinua muisteta enää seuraavalla viikolla.

Itselleni ensimmäinen asia mitä teen, kun tapaan uuden ihmisen on hymyily. Hymy tulee minulta muutenkin helposti esille ja se on loistava tapa käyttää uuden kontaktin luomiseen. Mikä voisi olla vastaanottavaisempaa kuin hymy? Hymy viestii vahvasti hyväksyntää ja se herättää muissa ihmisissä myönteisiä odotuksia sinua kohtaan. Vaikkeivat he edes tuntisi sinua.

”Jos sinulla on ystäviä, voit pitää itseäsi rikkaana.”

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!