Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Karri Kivi – Dream Team

Kirjoitettu 27.01.18
Esseen kirjoittaja: Katariina Kiviniemi
Kirjapisteet: 1
Kirja: Keynote: Kuinka dream team sitoutetaan samaan tavoitteeseen ja onnistumaan?
Kirjan kirjoittaja: Karri Kivi
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2017 Projektipäivillä pääsin töiden ohella kuuntelemaan jääkiekkovalmentaja Karri Kiven keynote –puhetta. Olin hyvin innoissani päästä kuulemaan hänen esitystään, sekä Globaattorin että Jaguarsin kannalta.

 

Keynotessa Kivi käsitteli pääasiassa omaa johtamistaan, erilaisia ihmistyyppejä sekä yleistä ryhmädynamiikkaa. Miten johtaa erilaisia kavereita ja kuinka saada tiimi toimimaan keskenään? Kivi olikin jakanut omien valmentajakokemusten mukaan ihmiset neljään eri ryhmään, joita avaan tässä esseessä:

 

  1. NYT –tyypit

Kaikki tänne nyt heti. Kaikki me tunnemme jonkun tämän tyyppisen ihmisen. Nämä ihmiset haluavat saada kaiken mahdollisimman nopeasti ja on mielellään tekemässä ratkaisuja. Ja niitä he usein myös tekevät.

 

  1. Kimble

Kyllä, juurikin se lautapeli.Kimble tyyppisillä ihmisillä on aina vähän pilkettä silmäkulmassa eivätkä he ota asioista välttämättä turhan paljon stressiä. Pelikentällä he ovat luovia ja luvassa voi olla mitä vain, you never know. Kimblet oppivat asiat myös mielummin pelien ja leikkien kautta.

 

  1. Konservatiivit

Konservatiivit ovat usein joukkueen varmimpia kavereita. Heidän tekemiseensä pystyy helposti luottamaan, mutta välttämättä mitään uutta ja ihmeellistä ei ole odotettavissa. Nämä pelaajat ovat tottuneet rutiineihinsa ja saattavat vastustaa muutosta. ”Tämä on aina toiminut näin niin miksi sitä muuttamaan?”

 

  1. Yhteisymmärrys

Yhteisymmärrykseen lokeroituvat ihmiset välttävät usein konflikteja ja sopeutuvat hyvin. He ovat se liima, joka auttaa pakettia pysymään kasassa, kun erilaisten ihmisten välille syntyy ristiriitoja. Asiat tehdään rauhassa ja pyritään tekemään kompromisseja.

 

Kiven avatessa näitä erilaisia tiimirooleja, itselläni tuli melkein jokaisen kohdalla jonkin asteinen samaistumisen tunne, mutta ehdottomasti eniten konservatiivien sekä yhteisymmärryksen kohdalla ja heijastin näitä myös itseeni pelaajana. En kuitenkaan suoraan vastusta muutosta, mutta jos muutoksia tapahtuu, haluan niille ehdottomasti selityksen. Miksi tehdään nyt näin? Yhteisymmärrykseen taas koen kuuluvani, koska rauhaa ja rakkautta kaikille.

 

Jenkkifutiksessa on useita erilaisia pelipaikkoja ja se on mielestäni joukkupeliä parhaimmillaan. Jokaisella pelaajalla on oma tehtävänsä ja jotta päästään täydelliseen tulokseen, kaikkien täytyy tehdä parhaansa. Tunnistan myös omasta joukkueestamme erilaisia pelaajatyyppejä. Näistä pelaajatyypeistä vaikeuksia itselleni tuottaa eniten ”NYT” –tyypit, jotka haluavat olla tekemässä ratkaisut. Sama pätee myös tiimityöskentelyssä akatemialla. Kun toimitaan tiiminä, miksi kukaan haluaisi nostaa itseään ylemmäs kun muut ja olla tekemässä ratkaisuja sen sijaan, että antaisi myös muiden loistaa? Tietenkin myös näitä tyyppejä tarvitaan varsinkin alussa, kun välttämättä kukaan muu ei ole ottamassa pakkaa haltuun.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!