Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Projektipäivät 2017 järjestettiin taas kerran loka-marraskuun vaihteessa. Tänä vuonna pääsin seuraamaan suomalaisen jääkiekkovalmentajan Karri Kiven turinoita. Hienoista lavarakenteista ja laitteista huolimatta hänelle oli kannettu lavalle fläppitaulu ja tussi.

 

Karri Kivi dream team - Page 1

Karri Kivi puhui tiimistä, valmentamisesta ja johtamisesta, tietysti urheilun näkökulmasta. Mutta kyllä se tiimi ja johtaminen ovat samankaltaista ympäristöstä huolimatta! Johtaminen ja valmentaminen lähtee itsestä ja omasta intohimosta. Johtaminen lähtee itsestä -siä itte ohjailet itseäsi. Mutta se johtajuus ei tule sillä, että sinut nimetään projektipäälliköksi. Mulle on ainakin muutaman kerran törmännyt meillä Tiimiakatemialla projekteihin, jossa nimetty projektipäällikkö ei osoita johtamisesta hippuakaan. Voi olla, etten pientä yritystä huomaa, mutta silti uskotaan pelkän tittelin riittävän. Eikä johtajuutta voi mitata -kuinka helppoa! Toisaalta, jos johtajuudessa onnistuu, sen kyllä huomaa.

Johtaminen ja valmentaminen lähtee myös omasta intohimosta. Omasta intohimosta ja innostuksesta. Jos en ole itse innoissani omasta projektista, ei se into välity myöskään johdettaville samaisessa projektissa.

 

Karri Kivi dream team - Page 2

Ja niin kuin ei riittäisi, että kokoan itseni ja yritän johtaa jotain porukkaa tai tiimiä! Samalla pitää myös mukautua niiden johdettavien tarpeisiin ja tapoihin. Jos yksi ei lue viestejä, sille pitää soittaa. Jos toinen työskentelee vain iltaisin, olisi joskus hyvä varata omaakin työskentelyaikaa illalle. Ja kuinka paljon joku tarvitsee sparrausta, tsemppausta ja deadlineja. Vaikeinta on varmaan silloin, jos johdettavan tarpeet ja tavat eroavat paljon projektiryhmästä suurimman osan kanssa.

Akatemialla toimintatavat ovat suht samoja, mutta eroavaisuuksia olen huomannut esimerkiksi tarkkaavaisuuden osalta. Johtuu varmaan siitä, että satun itse olemaan toinen ääripää, ehkä himpun liian tarkka. Kun muut ei olekaan niin tarkkoja, niin siinäpähän sitten yritetään tehdä kompromisseja.

Karri Kivi dream team - Page 3

Karri Kivi esitti tiimille neljä erilaista roolia: nyt, kimble, yhteisymmärrys ja konservatiivisuus. Nyt -henkilö haluaa kaiken tapahtuvan heti ja on mielellään tekemässä. Kimble -tyyppi taas oppii asioita mielummin pelien ja leikkien kautta, suhtautuu huumorilla asioihin. Yhteisymmärrys välttää konflikteja ja tekee asioita mielummin ihan kaikessa rauhassa. Konservatiivisuus uskoo, että kun asioita on jollain tavalla tehty, se toimii myös tulevaisuudessa.

Mielenkiintoista oli se, että Kivi itsekin sanoi olevansa yksi näistä tyypeistä, valmentajana. Hänellä on taipumusta konservatiivisuuteen, ja huomaakin kipuilevansa esimerkiksi nyt-tyyppien kanssa.

Mikä näistä itse olisin, niin ehkä sekoitus nyt- ja yhteisymmärrys -tyyppiä. Olen valmis tekemään hommia kun on sen aika, mutta löydän itseni monesti kaihtamasta konflikteja. Toisaalta hyvä, mutta tiimitoiminnassa konfliktien välttäminen ei ole aina hyvä homma. Tiimi kun tuntuu kehittyvän konflikteista.

Karri Kivi dream team - Page 4

Niin paljon, kun tiimitoiminnassa on samankaltaisuutta, näkemykset kyllä eroaa tyypistä ja alasta riippuen. Enkä tiedä paljonko Karri on lukenut tiimeistä, mutta onhan tämäkin yksi mielipide.

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!