Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kasvun paikka

Kirjoitettu 20.10.13
Esseen kirjoittaja: Niko Niemelä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kasvun paikka
Kirjan kirjoittaja: Jukka-Pekka Vuori
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kasvun paikka

Himoitsen tehdä asioita isommin ja isommin jatkuvasti. Ihmettelen kun joskus kuulen esimerkiksi tuttujeni tokaisevan minulle että ”Kyllä tämä homma on nyt hyvä, kyllä tällä pärjää, ei tarvi kasvattaa”. Melko perussuomalainen ajattelutapa, enkä tarkoita poliittista näkemystä. Tyytyminen omaan ja yrityksen olotilaan on melkoisen hankala tilanne nykypäivänä. Toki kasvamiseen on tullut jo hieman painostavakin sävy mutta täytyy muistaa että kasvua se on pienikin kasvu. Aloin lukemaan Jukka-Pekka Vuoren Kasvun paikka kirjaa saadakseni hieman lisää näkemystä, mitä kasvamiseen tarvitaan.

”You don´t learn to walk by following rules. You learn by doing, and by falling over.” – Sir Richard Branson

Kirjassa esitetään yksi näkemys siitä, mitä kasvuun ja jatkuvaan menestykseen vaaditaan.

  1. ”Johto ottaa itse vastuun yrityksen menestyksestä ja kasvusta. Menestys edellyttää vahvaa tahtoa ja itseluottamusta. Ja sitä, että uskaltaa sitoutua ja vaatia, silloinkin kun se ei ole niin helppoa tai mukavaa.
  2. Yrityksessä arvostetaan ihmisiä – ymmärretään, että ihmiset eivät ole vain korvattavia pelinappuloita vaan tärkeimpiä tuloksen tekijöitä. Ne aivot, sydämet, kädet ja jalat, jotka tekevät työtä yrityksen menestyksen eteen, ovat lopulta se tekijä, joka erottaa menestyvän yrityksen keskinkertaisesta. Tämä ei tarkoita mitään pehmoilua vaan sitä, että ihmisiä arvostetaan ja että heiltä vaaditaan enemmän.
  3. Yrityksessä otetaan hyödyntämättömät kilpailukeinot käyttöön. Kiteytetään strategia ja asiakaslupaus, tehdään kipeät valinnat, luodaan sellaisia tuotteita ja palveluita, joita asiakkaat oikeasti haluavat ja jotka ovat oikeasti parempia kuin kilpailijoiden, ja markkinoidaan niitä aktiivisesti.”

Mietin kovasti kirjaa lukiessani että miten saada Idealeka kasvun tielle. Mietitäänpä kohta kohdalta.

Jokaisella Tiimiakatemian osuuskunnalla on oma johtoryhmä, näin myös tietysti Idealekalla. Idealeka aloitti juuri toisen vuotensa. Vuoden, jolloin ensimmäisen vuoden opit pyritään hyödyntämään ja hakeudutaan uusien ja isompien haasteiden pariin, ehkä jopa investoidaan lisää johonkin uuteen tai valmiiksi pyörivään toimintaan. Tätä kaikkea täytyy johtaa. Johtoryhmäämme valitaan uudet jäsenet vuoden loppupuolella ja hiljalleen alkaa tiimissämme kutina nousta, keitä uudessa johtoryhmässä on mukana. Omasta mielestäni seuraavan johtoryhmämme tärkein tehtävä on saada aikaan sitoutunut Idealeka. Olen huomannut sitoutumisen auttavan monen haasteen yli. Kun päämäärä ja tahtotila sinne pääsemiseen ovat kohdallaan, tiimi toimii. Ennen kaikkea johtoryhmän täytyy itse olla sitoutuneita sekä omaan tehtävään että myös koko tiimiin. Oma tehtävä on myös suoritettava kovalla itseluottamuksella siitä syystä, että ihminen huomaa toisesta ihmisestä, jos toinen epäröi ja on epävarma. Myös on pystyttävä tekemään ja myös ohjaamaan tiimiä joskus raakoihinkin päätöksiin.

En koe etteikö ihmisiä arvostettaisi tiimissämme. Ainoa pieni kysymysmerkki itselleni on se että arvostavatko kaikki kaikkia tasapuolisesti ja mitkä ovat kriteerit arvostamiselle. Onko se raha? Onko se toiminta? Onko se vain sitä että toinen on niin perkeleen hyvä tyyppi? En tiedä. Tiimistämme puuttuu selkeys siitä mitä asioita tiimi arvostaa. Jokainen arvostaa eri asioita eikä sitä pidä yleistää mutta haen sitä että miten tiimi huomioi minkäkin asian. Suomalaiseen tapaan joko vittuillaan tai todetaan ihan ok. Näin kärjistetysti että kaikki ymmärtää. Toki tähän on puututtu, jotta toiminta ja ennen kaikkea palaute on tulevaisuudessa rakentavampaa. Mielestäni tässä on selkeä parannuksen paikka, joka pitäisi tehdä melkoisen nopeasti. Se että ihmiset kokevat itsensä arvostetuksi linkittää yhteen monta asiaa mutta tärkein niistä mielestäni on kommunikointi. Sitä tehdään kuitenkin suhteessa paljon enemmän kuin muuta. Toki kaikki pienet porkkanat ja muistamiset auttavat asiaa. Myös vaatimustason on mielestäni noustava sitä mukaa kun kokemusta karttuu. Sekä taloudellinen vaatimustaso että myös opillinen haastaminen on noustava portaikossa ylöspäin. Jokaisen oppivan yksilön on pystyttävä kehittämään myös koko tiimiä.

Kolmas kohta esitetyissä teeseissä on tällä hetkellä tiimissämme melko ajankohtainen. Tiimillämme on tuotteita ja palveluita, joita voisimme mielestäni viedä vähintään valtakunnalliselle tasolle, ketjuttaa tai kasvattaa. Jotain silti puuttuu. Tämän syksyn aikana on vähän suunniteltu ja mietitty, ehkä vähän haaveiltu. Vain harva projekti on oikeasti tehnyt suunnitelman tai sanonut tiimille että TÄMÄHÄN TAPAHTUU! Yksi mieleen juolahtava asia tässä tilanteessa on johtajuus. Onko sitä tarpeeksi? Onko se oikeanlaista? Ja toinen itseasiassa on sitoutuneisuus. Sitoudutaanko tekemiseen oikeasti sydämestä ja tunteen palosta? Vai tehdäänkö asioita sen takia että on vähän pakkokin tehdä? Idealekasta voisi tuotteidensa ja palveluidensa puolesta tulla konserni, jolla on monta toimialaa enemmän kuin hallinnassa.

Täytyy muistaa että tiimityöskentely on muutakin kuin pelkkää bisnestä. Se on opiskelua toisista ihmisistä, johtamisen ja johdettavana olemisen harjoittelua yhdessä tekemistä ja vaikka mitä muuta. Nämäkin vievät aikaa mutta olen vakaasti sitä mieltä, että kun tehdään kovia tuloksia taloudellisesti, niin oppi tulee kyllä. Totta kai teoriapohjaa täytyy luoda mutta täytyy muistaa että sitä saa myös muilta. Kovia tuloksia tekemällä tulee myös vastaan oikeanlainen tiimitoiminta ylä – ja alamäkineen, voittoineen ja häviöineen ja riskeineen. Täytyy uskaltaa.

”Winners got scars too.” – Johnny Cash

Lekasta tulee voittajatiimi. Siihen vaaditaan tiukkaa tekemistä, tiukkaa johtamista ja tiukkaa sitoutumista.

 

Niko Niemelä

niko.niemela(at)idealeka.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!