Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaunis ajatus

Kirjoitettu 10.09.15
Esseen kirjoittaja: Kimmo Pulkka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Upeaa työtä
Kirjan kirjoittaja: Lauri Järvilehto
Kategoriat: 1. Oppiminen, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle

Kaunis ajatus, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Elämä on tässä ja yksilö haluaa menestystä. Henkistä hyvinvointia. Hyvinvointi ei seuraa siitä, mitä yksilöllä on, vaan siitä, mitä hän tekee. Jos tekee tyhmiä juttuja, ei ole hyvinvointia, mutta jos tekee kivoja juttuja, on hyvinvointia.

Että voi tehdä ylipäätään juttuja, tarvitaan ulkoista vapautta. Kun on ulkoista vapautta, on kyky ja lupa tehdä juttuja. Eli siis mahdollisuus tehdä juttuja. Ihan mitä vaan, tai ei nyt IHAN mitä vaan, mutta siis ihan mitä vaan. Jos juttu on sellainen, mitä ei halua tehdä, niin sitä ei tehdä. Sellainen juttu tehdään, mitä halutaan tehdä. Paitsi ei tehdäkään, jos ei ole sisäistä vapautta.

Ilman sisäistä vapautta ei ole rohkeutta. Rohkeutta heittäytyä, epäonnistua, onnistua, luoda mielipiteitä tai mitään. Sitten kun on sisäistä vapautta, niin tehdään juttuja.

Kun tehdään juttuja, niin pikkuhiljaa ymmärtää, millaisia juttuja haluaisi tehdä enemmän ja millaisia vähemmän. Halu sytyttää sisäisen motivaation. Motivaatio pistää tekemään. Kun tekee enemmän juttuja, joita haluaa tehdä, alkaa löytää kutsumuksensa. Kutsumus tuntuu mukavalta. Mukavuus takaa matkan jatkumisen. Matkan pitää kuitenkin joskus päättyä. Tavoitteeseen. Ja jatkua taas. Kohti unelmaa. Ei muuten jatku, jos ei ole vastuuta.

Vastuuta muista ihmisistä, omasta tiimistä, asiakkaista tai jostain. Kukaan ei ole mitään ilman jotakuta muuta. Vastuun avulla matka jatkuu. Intohimoisesti jatkuukin. Onhan kyseessä unelmanne. Intohimo luo toistoja, toistot luovat osaamisen, osaaminen luo flown, flow luo lahjakkuuden ja lahjakkuus luo menestyksen.

Jos ei siis skippaa yhtään kohtaa.

Jebou jes jtn tollast.

kimmo(a)millio.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!