Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtajuuden salat

Kirjoitettu 07.12.15
Esseen kirjoittaja: Ella Hurskainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Heikki Toivasen kirjoittama Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja on tiivis paketti, jossa ei löpistä turhaan vaan mennään suoraan asiaan.

Kaverijohtajuus:

  • Työn suoritteen vastuu ja aloite tulevat tasapainoisesti organisaatiolta ja jäseneltä
  • Organisaatiolla on aito jaettu visio
  • Organisaatio on communitas eli yhteisö, jolla on me- henki ja rituaaleja
  • Organisaation jäsenet ovat keskenään kavereita, enemmän kuin tuttavia, mutta vähemmän kuin ystäviä riittää hyvin.

Kaverijohtamisen portaat:

MAA- Johda itseäsi

”Sinun tulee tajuta omat voimavarasi, heikkoitesi ja vahvuutesi”

De Hockin johtamisen periaate

55 % itsensä johtamista

20 % vertaisten johtamista

20 % esimiesten johtamista

5 % alaisten johtamista

Tuntuu hassulta ajatella, miten tärkeää itsensä johtaminen onkaan. Kun sitä rupeaa syvemmin pohtimaan, niin tottahan se on. Omalla esimerkillä voi saada paljon aikaan, ja myös toiset innostumaan tekemisestä. Se on kuitenkin haastava taito, joka kuitenkin varsinkin täällä Tiimiakatemialla kehittyy koko ajan. Kyllä sen huomaan hyvin meidän tiimissäkin, jos joku tekee jotain huisia, niin muutkin innostuvat ja saavat puhtia siitä.

Oppimissopimus

Tiimiakatemialla kirjoitamme joka syksy ja kevät oppimissopimuksen. Pinkkuvuoden syksyllä kun kirjoitin sen, se tuntui todella haastavalta ja kirjoitin sen lähinnä vain siksi, koska oli pakko. Se olikin hyvin ympäripyöreä ja en saanut itsekkään otetta siitä, saati sitten muut. En tajunnut miten paljon siitä voikaan olla hyötyä, jos siihen oikeasti panostaa, ja miettii omaa itseään. Keväällä sain siitä tehtyä jo paljon selkeämmän, ja löysin omia henkilökohtaisia tavoitteita paperilta.

Tänä syksynä en ole kuitenkaan kirjoittanut sitä lainkaan, mikä on kieltämättä aika surullista. Rohkeat Tekijät koulutusohjelman viimeisellä kontaktikerralla kävimme läpi paljon omaan itseensä liittyviä asioita ja mietimme omia tavoitteita ja unelmia. Tuntui hyvältä kerrankin pysähtyä, unohtaa kaikki muu ja keskittyä vain omaan itseensä. Siksi oppimissopimuskin on tärkeää kirjoittaa ja päivittää säännöllisesti, tällöin saat omat ajatuksesi selkeästi paperillesi ja tiedät minne suuntaan olet menossa. Tänä syksynä olen saanut paljon aikaiseksi, mutta tekemiseni on ollut sekavaa sohimista vähän joka suuntaan.

VESI- Muodosta merkityksellinen tiimi

”Jos teillä ei ole päämäärää, ette päädy minnekkään.”

Päämäärän kirkastaminen omalle tiimille on minun mielestäni ollut kaikista haastavinta. Bisnerassa on kahdeksan täysin erilaista heppua, jotka jokainen haluavat tehdä vähän eri juttuja ja mennä eri suuntaan. Uskon, että jokaisella tiimiyrittäjällä on tullut epätoivon hetkiä ja mietteitä, että onkohan tämä se porukka, jonka kanssa pääsen toteuttamaan itseäni ja kohti omia tavoitteitani? Tämä on kuitenkin minusta hieno haaste, joka opettaa paljon. Tähän mennessä olen oppinut jo paljon itsestäni, kehittänyt omia keskustelu- ja kuuntelutaitojani ja haastanut itseäni sopeutumaan ja tekemään erilaisia kompromisseja. Olen oikeastaan ihan superylpeä siitä, että kukaan meidän tiimistämme ei ole lähtenyt pois, vaan olemme pitäneet yhtä!

Tänä syksynä olemme yhdessä pysähtyneet pohtimaan sitä, mitä haluamme tehdä ja minne haluamme päästä. Aluksi asiasta keskusteleminen tuntui ahdistavalta, mutta pikkuhiljaa mielipiteemme rupesivat kohtaamaan ja vähitellen rupeaa tuntumaan, että löydämme viimeinkin suuntaa tekemisellemme. Kaikki olemme tulleet siihen tulokseen, että haluamme toimia yhdessä tiiminä, emmekä pienissä kuppikunnissa. Odotan innolla mitä tuleman pitää!

TULI- Kaverijohtajuus sytyttää tiimin

Tuli kohdassa käsitellään syväjohtamista, joka luo tiimiin innostusta, luottamusta, oppimista ja arvostusta. Luottamus onkin yksin tiimin tärkeimmistä voimavaroista. Kun asioista pystytään puhumaan suoraan, ja olemaan omia itsejään sillä päästään jo pitkälle. Luottamus pitää ansaita joka päivä, ja mielestäni sitä ei ansaita puhumalla, vaan teoilla. Niin kuin kirjassakin sanotaan ”Tee, mitä lupaat.” Niin kuin jo aiemminkin mainitsin, tiimiä tulisi johtaa omalla esimerkillään ja innostuksellaan. Jokaisella täytyy olla myös mahdollisuus oppia koko ajan lisää. Itsensä kehittäminen ja uusien taitojen oppiminen motivoi tekemään yhä enemmän, ja enne kaikkea se jos omia oppejaan saa jakaa myös muille. Tällöin koko tiimi hyötyy. On myös tärkeää olla kiinnostunut toisten asioista, ja arvostaa jokaista omana yksilönä.

TUULI- Tunne ympäristö ja luo uutta

Tuuli kohdassa ilmeni kysymykset Mikä innostaa meitä, Missä olemme parhaita, Millä teemme rahaa?

Näitä kysymyksiä on pyöritelty tämän syksyn aikana. Ajatuksen selkeyttämiseksi voisimme ottaa treeneissä esille hyvän teorian: Siilikonsepti

Siilikonseptin avulla pääsemme jokainen miettimään omia vahvuuksiamme, ja tätä kautta tiedostamme ne paremmin ja se varmasti myös kohottaa meidän itseluottamustamme. On myös tärkeää miettiä mitkä ovat vahvuutemme tiiminä, jotta pääsemme kysymykseen missä voimme olla parhaita?

Itse olen ollut aina hieman heikko raha-asioiden suhteen, joten kolmas kohta tuottaa minulle eniten haasteita. Kaikki kivoja juttuja on tietenkin kiva tehdä, mutta kannattavan liiketoiminnan näkökulmasta, niistä pitäisi myös ansaita jotakin. Onneksi meidän tiimissämme on myös enemmän rahaorientoituneita ihmisiä, jotka muistavat pitää tämänkin asian mielessä. Tässä huomaa taas tiimin erilaisten ihmisten vahvuuden.

TYHJYYS- Tietoinen läsnäolo

Minusta tämä viides porras on melkeimpä kaikista tärkein, sillä jos joku ei ole läsnä, niin se syö valtavasti koko tiimiä. Niin kuin meidän valmentajammekin Ulla sanoo: Mitä tulet huoneeseen kun sinä tulet huoneeseen? Tämä lause on vihdoin juurtunut minun päähäni, ja käväisee mielessäni melkeimpä ennen jokaisia treenejä. Sen huomaa niin selvästi, kuinka koko tunnelma latistuu jos joku mutrusuuna heti aamusta, eikä jaksa osallistua. Se, että treeneissä osallistutaan, kuunnellaan ja kunnioitetaan toisia kertoo siitä, että kaikkia kiinnostaa tiimi ja sen jäsenten asiat.

Kaiken kaikkiaan tämä kirja sai minut hieman surulliseksi, sillä huomasin kuinka huithapelina olen mennyt koko syksyn. Olen toki semmoinen ihminen, joka tykkää tarttua toimeen, mutta myös pysähtyminen ja ajatteleminen ovat tärkeitä taitoja. Täällä Tiimiakatemialla, kun saa tehdä niin kivoja ja huippuja juttuja, niin monesti ne omasta mielestä vähän tylsemmät jutut jääkin unholaan! Ensi vuoden alusta alkaen aion ottaa aikaa itselleni, ja omien oppimistavoitteitteni kehittämiselle. Tulkaa pliis joku potkasemaan minua pyllylle, jos huithapeloin liikaa!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!