Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtaminen

Kirjoitettu 24.05.15
Esseen kirjoittaja: Petri Vainio-Pekka
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Toivanen Heikki
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kaverijohtaminen

 

Johtaminen on mielenkiintoista ja haastavaa puuhaa. Olen huomannut tämän tässä alkuvaiheessa jo, kun olen toiminut tiimini tiimiliiderinä. Hyvä johtaja tarvitsee monia työkaluja oikeasti pärjätäkseen työssään. Johtajan tulee aina kuunnella johdettavia ja samaistua näihin. Hyvän johtajan tulee aina ottaa palautetta työstään, sekä myös olla itse hyvä johdettava. Kuunteleminen on todella tärkeää, sekä johtajalle tulee olla helppo myös puhua.

Tiimiakatemialla on käytössä kaverijohtajuus. Itse koen ainakin, että tämä on parempi tapa, kuin ehkä sellainen johtajuus, mitä itse olen nähnyt. Kaverijohtamisessa teot ottavat suuren roolin ja onkin tärkeää, että johtaja näyttää esimerkkiä, josta muut voivat sitten ottaa mallia. Kaverijohtamisen yksi hyvä puoli on se, että johtajalle ei synny niin suuria paineita, vaan ne voi jakaa muiden tiimissä olevien kesken. Kaverijohtajan tärkeämpi teko on kannustaa muut kohti tavoitteita.

Kaverijohtajan on tärkeää ottaa jokaisen yksilön tavoitteet ja vahvuudet huomioon. Tähän olemme Bisneralla tartuttu tiimiliideri kollegani kanssa siten, että jokainen meistä on tehnyt oman gameplanin, joka sitten käydään henkilökohtaisesti läpi. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen kirjaa kevään tavoitteensa ylös ja tulee keskustelemaan meidän kanssa näistä. Tässä tulee ilmi jokaisen omat tavoitteet niin tiimiä ajatellen, sekä henkilökohtaiset. Tällöin voimme sitten auttaa enemmän tiimiläisiä kehittymään yksilöinä, sekä tiiminjäsenenä.

”Kaverijohtajuus ei ole palkinto, sillä se on ansaittava joka päivä.”

Tämä lause on mielestäni kuvaava siitä, mitä itse ajattelen asemastani. En todellakaan ole ajatellut missään vaiheessa, että olen ylempänä tai parempi kuin muut. Mielestäni en ole johtaja-ainesta ja tämän takia olenkin iloinen siitä, että minut valittiin tiimiliideriksi, koska pääsen haastamaan itseäni jokapäivä ja tietysti myös kehittymään johtajana, toisin sanoen kaverijohtajana.

Kaverijohtajana myös kannustaminen on tärkeää. Tähän olen itse puuttunut enemmän ja yritänkin kannustaa meidän tiimiä eteenpäin enemmän ja paremmin. Pieniä muutoksia on ollut huomattavissa heti ilmapiirissä. On myös tärkeää antaa tunnustusta onnistuneesta työstä tai hommasta. Olemme myös Jaken kanssa tehneet muutamia muutoksia tiimimme käytänteisiin, jotta homma toimisi paremmin.

Muutokset teimme siksi, että meillä meni alkuvuosi vähän penkin alle ja ajattelimme, että tämä käännetään vielä voitoksi. Nyt olemmekin saaneet ihmisistä enemmän irti ja homma on lähtenyt lentoon. Olemme saaneet muutaman  projektin todella nopeasti käyntiin ja molemmat ovat tulleet päähämme turinatorstaissa.

Turinatorstai on meidän uusi ideointi hetki, jolloin ei saa tyrmätä kenenkään ideoita. Tämä on toiminut meillä todella hyvin. Meillä oli syksyllä hieman haasteita keksiä uusia projekteja, koska olimme niin itsekriittisiä, emmekä antaneet edes mahdollisuuksia ideoillemme. Nyt kun tätä on karsittu, olemme saaneet päätettyä jo Learning Circuksen projektimme, sekä mahdolliset kesäprojektit. Toki nämä ei vielä ole varmoja, mutta tiedämme mitä lähdemme myymään. Täältä on tullut myös Ääniharava ja naperoviikko. Nämä ovatkin jo sitten toteutuneet.

Kaverijohtaminen on mielenkiintoista ja tässä on vielä paljon opittavaa. Innolla jään odottamaan mihin kaikkeen tiimini kanssa pystymme. Monet haasteet ja projektit odottavat meitä vielä!

Petri Vainio-Pekka

Osuuskunta Bisnera

0400774653

petri@bisnera.fi

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!