Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamisen keinoin huipputiimiksi

Kirjoitettu 27.05.14
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemialla kehitetty kaverijohtamisen malli on todettu toimivaksi johtamisen malliksi oppivassa organisaatiossa. Tätä termiä viljellään tiimiyrittäjän arkeen harva se päivä. Onpa meille järjestetty erillinen kaverijohtamisen päiväkin. Vähän on kuitenkin jäänyt hataraksi käsitys siitä, miten se käytännössä toimii.

 

Tiimivalmentaja Heikki Toivanen on lähtenyt avaamaan kaverijohtamisen portaita yksinkertaisessa, hauskasti kuvitetussa muodossa.  Kaverijohtamisen portaat koostuvat viidestä eri osa-alueesta.

 

1. Maa

2. Vesi

3. Tuli

4. Tuuli

5. Tyhjyys

 

Maa – Johda itseäsi

 

Kaikki lähtee omasta itsestä, jos ei pysty johtamaan itseään, ei pysty johtamaan muitakaan. Tähän apuna voi käyttää oppimissopimusta, joka auttaa tutkimaan omaa toimintaansa. Sitä missä on ollut, missä on nyt ja mihin on matkalla. Perillä olon mittarit tulee myös määrittää. Toinen hyvä teoria oman toiminnan tutkimiseen on Oppimisen neliveto. Se auttaa etenemään kohti tavoitetta.

Oppimisen neliveto koostuu käytännön toiminnasta asiakkaan kanssa, teoriatiedosta, oppimissopimuksesta sekä dialogista.

 

Itse olen tehnyt oppimissopimuksen viimeksi talvella, kun lähdettiin tiimin kesken miettimään, mihin kukin haluaisi päätyä omassa oppimisen prosessissaan. Heikin kirjan luettuani tuli taas mietittyä, että olisi ehkä aiheellista päivittää oppimissopimusta aina välillä.

 

Vesi – Muodosta merkityksellinen tiimi

 

Tiimin toiminnalla tulee olla merkitys, tulee olla yhteinen visio, jota kohti matkataan. Arvot pitävät tiimin raiteilla ja missio on syy lähteä liikkeelle. Mielestäni Dynaamian taival on lähtenyt hyvin käyntiin, olemme tiimiytynyt hyvin ja pyrimme kaikki kehittämään tiimiä ja tiimiyritystä. Tällä hetkellä olemme ehkä vielä valetiimivaiheessa, mutta hyvää vauhtia etenemässä kohti potentiaalisen tiimin vaihetta. Positiivisuus ja hauskuus ovat ainakin vahvuuksiamme, uskonkin, että se tulee tekemään Dynaamiasta vielä huipputiimin.

 

Tuli – Kaverijohtajuus sytyttää tiimin

 

Syväjohtamisen teoria koostuu innostuksesta, luottamuksesta, oppimisesta sekä arvostuksesta. Puolustusvoimista tuttu malli toimii mainiosti myös tiimiyrityksen johtamiseen. Itselle tämä malli on Reserviupseerikoulusta tuttua huttua, käytännöntasollakin sitä pääsi harjoittelemaan. Yhtäläisyyksiä kaverijohtamiseen löytyy paljon ja tässä mallissa otetaan johdettavat hyvin huomioon yksilökohtaisesti. Itselle tämä on melko luontainen tapa johtaa, johtuen lähinnä harjoittelukokemuksesta.

 

Kaverijohtamisen periaatteet kuulostavat vielä vähän haastavilta käytäntöön sovellettaviksi, mutta aion niitä kyllä kokeilla varsinkin projektijohtamisen tehtävissä. Kaikki lähtee kuitenkin oman esimerkin näyttämisestä ja muiden huomioon ottamisesta tasavertaisina yksilöinä.

 

Tuuli – Tunne ympäristösi ja luo uutta

 

Tiimille tulee luoda strategia, millä edetään kohti yhteistä visiota. Itse pidän Sinisen meren strategia- kirjassa esitellystä strategiaprofiilin mallista. Siinä strategia luodaan nelikentän avulla, ensin tutkitaan alan kilpailutekijöitä, jonka jälkeen strategia kehitetään neljällä kysymyksellä.

 

  1. Luo
  2. Vähennä
  3. Korosta
  4. Poista

 

Eli Korostetaan tehokkaimpia ja parhaita kilpailukeinoja, sitten poistetaan ylimääräisyydet ja vähennetään asiakkaalle tarjottavia turhia vaihtoehtoja. Lopuksi vielä luodaan jotain uutta, mitä tästä saadaan aikaiseksi.

 

Tyhjyys – Tietoinen läsnäolo

 

Tiimiyrityksen toiminta on paljon notkeampaa ja tehokkaampaa, kun pelin säännöt on luotu yhdessä tiimin kesken. Asioita käydään läpi toimivan dialogin avulla ja samalla kaikki tukevat toistensa oppimista ja kehittymistä.

 

Dynaamian dialogi on kehittynyt huimasti viime syksystä, tämä on auttanut tiimimme kehittymisessä jokaisella osa-alueella, kun homma toimii ja asioita saadaan yhdessä päätettyä. Kaikki ovat alkaneet puhaltamaan yhteen hiileen.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!