Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Kirjoitettu 16.10.14
Esseen kirjoittaja: Elias Markkula
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Toivasen Heikin Kevyt tehtäväkirja avaa tiimiakatemian johtamismallia ja antaa laidasta laitaan mukavia vinkkejä kaverijohtamiseen. Valitsin teemaksi tulen ja tiimin sytyttämisen roihuun. Viimeisenä täytenä vuonna tiimiakatemiassa haluan saavuttaa Million kanssa Golden Stepin. Sitä varten liekkimme on ruokittava toisiamme.

 

Tuli on puuttunut tiimistämme, mutta nyt kesän päätteeksi on sanottava että olemme nousseet tekemisessä uudelle tasolle. Oikeastaan uusille tasoille, sillä Millio valloitti jyväskylää monella rintamalla.

 

Kaverijohtajuus sytyttää liekin.

 

Tärkeintä on luottamus. Olen ilokseni huomannut, että olen oppinut luottamaan ihmisiin entistä paremmin. Ennen se on ollut vaikeaa. Tämän kesän Lilliputtiprojekti on kuitenkin pakottanut antautumaan luottamukseen. Kesää ei olisi pystynyt vetämään läpi ilman projektin tiimiä. Jokaisen venyminen kesän mittaan yhteisen menestyksen eteen on ollut hienoa seurattavaa. Hauskaakin on kaiken kohelluksen ja säätämisen keskellä ollut.

 

On hienoa nähdä miten kaverijohtajuus on puhjennut kukkaan yhteisen tekemisen löytymisen myötä. Meillä on kaksi suurta projektia tulossa. Molemmat ovat lähes tai täysin koko tiimin projekteja. Toinen keväällä ja toinen ensi syksynä.

 

Nyt syksyllä aloitimme koko tiimin voimin kaikkien aikojen projektimme. Järjestämme tapahtuman, joka tuo yhteen SOL:n,  The Society of  Organizational Learning, sekä tiimiakatemian kansainvälisen verkoston. Tapahtuma järjestetään Helsingissä vuoden kuluttua. Projekti kestää siis vuoden ja on ylivoimaisesti kovin ponnistelumme tiiminä. Tämä tulee kysymään kaverijohtamista, sillä jokaisella on omat vastuunsa ja myös yhteinen vastuu projektista.

 

Kirjassa esitellään uusi versio Hit Mr-filosofiasta, joka toimii kaerijohtajuuden prinsiippien muistisääntönä, meillä tiimiakatemialla. Uusi järjestys on MIHAR.

 

  1. Mallinna tie.

  2. Inspiroi jaettu visio.

  3. Haasta prosessi.

  4. Anna toisten toimia.

  5. Rohkaise sydäntä.

 

 

Tien mallintaminen lähtee jokaisen oman tien mallintamisesta. Tein itselleni oppimissopimuksen. Listasin tavoitteita, mihin haluan päästä ja miten kehittyä. Lisäksi tärkeimmät projektit ja niiden aikataulut. Tämä selkeyttää ja antaa tilaa toimia, kun asiat on selviä. Tarkoitukseni on vielä purkaa tavoitteita pienempiin steppeihin ja mahdollisimman tarkasti kalenteriin. Myös lukusuunnitelman tein loppu syksylle. Kaikki kirjat liittyvät projekteihin tai muihin mielenkiinnon kohteisiin, kuten sijoittamiseen.

Vasta oman tien mallintamisen jälkeen voin alkaa suunnitella tiimin tien mallintamista. Oma strategia kuntoon ensin, jotta voi antaa parhaimman panoksen tiimin hyväksi.

 

Meillä onkin jo aika hyvin selvillä yhteinen visio. Iso koitos eli tapahtuma ensi syksynä ja sen jälkeinen maailmanympärysmatka. Tätä visiota on jaettava ja hehkutettava. On kaikkien tehtävä jakaa kipinää tiimissä ja pitää tavoite kirkkaana mielessä tiukankin työn tohinassa. Tämä luo puurtamiselle merkityksen, joka antaa voimaa.

 

Prosessiamme haastetaan kaiken aikaa. Viimeisimpänä, tieto marraskuussa Suomeen tulevan Peter Sengen ympärille rakennettava tapahtuma. Tällaiset haasteet kasvattavat Milliota ja pääsemme löytämään tiimistämme ihan uusia ulottuvuuksia. Millio on valmis ottamaan haasteen vastaan ja näyttämään kyntensä. Lisäksi haastoimme itsemme nostamaan koko talon pienestä Spiritin puutostilasta. Teemme sen roolia ottamalla ja oman mahtavan fiiliksemme jakamisella.

 

Olemme jakaneet vastuuta ja vapautta toimia näiden kaikkien yhteisten projektien kunnialla hoitamiseen. Lähes kaikilla on selkeät pelipaikat ja roolit.

 

Minulla on nyt niin hyvä rytmi hommissa että pystyn toimimaan enemmän yhteisenkin hyvän eteen. Olen saanut tiimistä voimaa ja haluan sitä myös tiimille antaa. Onnistumisemme asiakasviikoilla antoi uskoa ja energiaa syksyyn. Kiitos tiimille. Uskon että olemme positiivisen kierteen alussa. Onnistumiset rohkaisevat uusiin onnistumisiin. Niistä pitää nauttia ja ottaa buustia taas seuraaviin haasteisiin.

 

Millio on matkalla huipputiimiksi kun vaan pidämme tekemisen tason ja fiiliksen korkealla. Uskoni on nyt kovempi kuin koskaan. Samalla haasteet ovat isommat kuin koskaan. Great!

 

Elias Markkula

 

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!