Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Kirjoitettu 16.03.15
Esseen kirjoittaja: Sanni Oranen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.8. Johtamisen käsikirjat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja oli tosi helppolukuinen ja ehkä toimisi parhaiten työkaluna tiimille. Ei minulla ainakaan ollut mikään niin ajatuksia herättävä kirja, vaan ennemmin ottaisi aina tarvittaessa esille, muistuttamaan eri vaiheista ja jutuista, mitkä on hyvä olla kunnossa tiimissä.

“Ei hitto, kun pitäis tehdä ne esseet, soittaa sille asiakkaalle, etsiä ja kontaktoida LC:lle asiakkaita, tehdä ruotsin ja ICT:n tehtävät, suunnitella vahvari ja vaikka mitä.”

 

Heräsin tähän ajatukseen tänä sunnuntaina. Yleisesti sunnuntaisin minulla on havaittavissa lievää “sunnuntaimasista”. Tänä aamuna heräsin kuitenkin virkeänä yhdeksän maissa ja istuin sohvalle – kirjaamaan ylös kaiken mikä pyöri päässäni. Vasta sen jälkeen menin keittelemään aamupuurot. Muistilistasta tuli melkoisen pitkä. Minulla on ollut useampi viikko aikaa tehdä näitä asioita, mutta suoraan sanottuna minua ei ole kiinnostanut. Olin koko kontaktivapaan töissä muun muassa Kahjossa, Crossfitillä ja Vileda-promossa. Palattuani takaisin akatemialle, en ole saanut oikein mitään aikaan. Täytyy kuitenkin sanoa, että siitä on ollut hyötyä. Minulla on ollut yksi viikko, kun en ole välittänyt ja stressannut ollenkaan, ja tähän väliin sitä kaivattiin. Nyt minulla on taas hieman enemmän motivaatiota tähän hommaan.

 

Kirjassa painotetaan, että itsensä johtaminen on tärkeää. Varmasti ainakin ensimmäinen vuosi tai puolitoista akatemialla, menee itsensä johtamisen harjoitteluun. Siihen kuinka käyttää aikansa. Se on suuri haaste, sillä akatemia vie suurimman osan ajasta, se turhauttaa, ettei ehdi tai jaksa tehdä normaaleja arkisia asioita. Luulen kuitenkin, että kaiken sen saisi sovitettua, mutta akatemian ajaksi on luovuttava monesta asiasta. Mitä enemmän sille antaa, sitä enemmän sieltä saa. Minulla on itselläni ollut suuria vaikeuksia ajankäytön hallinnan kanssa, ja on edelleen. Pääni ei kestä sitä, että käyttäisin kaiken vapaa-aikani akatemiaan liittyvien asioiden tai ihmisten kanssa. Kuitenkin se on mennyt vähän siihen. Olen myös huomannut, että jos toimistolla on aikaansaamaton, se syö ihan pirusti energiaa silti. Saattaa olla, että lähden jo kahden kolmen aikaan kotiin, en ole tehnyt oikeastaan mitään ja olen aivan poikki. Onkin siis syytä yrittää käyttää vaikka lyhyempikin aika toimistolla tehokkaasti, siten jaksaa kotonakin paremmin. Toimisto on vaan sosiaaliselle ihmiselle vaikea paikka organisoida tekemistä, kun koko ajan huomaa höpöttelevänsä jonkun kanssa.

 

Kirja kuitenkin kertoo kaverijohtamisesta, syy miksi keskityn itsensä johtamiseen on, että ei voi johtaa muita, ellei johda itseään. Tietyissä asioissa meillä on hyvin sitoutunut tiimi, kaikki tulevat paikalle silloin kun pitää ja aina siitä ei tarvitse edes sopia. Kaikki haluavat tehdä paljon tiimin hyväksi. Teemme paljon projekteja yhdessä. Mutta taas esimerkiksi kirjapisteiden tekeminen on oikeastaan kaikille meille hankalaa ja painamme niiden seuraamisen aikalailla villasella. Kaikki periaatteessa ymmärtävät niiden tärkeyden, mutta silti haluavat, vaan posottaa tekemisessä täysiä eteenpäin. Meillä on tekemisen meininki ja jokainen tsemppaa toinen toisiaan, eli sinänsä johdamme toinen toisiamme. Paras arvomme on mielestäni se, että meillä kukaan ei valehtele. Luotamme toisiimme. Jos joku päättää vaan jäädä kotiin, hän voi sanoa sen ääneen, vaikka sille ei olisi hyväksyttävää syytä. Useimmiten kuitenkin jokainen meistä tulee paikalle vaikka olisi mikä, koska se tuntuu muita kohtaan niin pahalta jättää tulematta.

 

Muutama tärkeä asia, mikä tuli kirjasta mieleen ja mikä meidän tiimissämme täytyy pikimmiten hoitaa kuntoon:

1.Oppimissopimukset; Onko ajantasalla? Toteutuuko?

Oppmissopimus ohjaa omaa oppimista oikeaan suuntaan ja kohti tavoitteita, minkä takia se  on tärkeä työkalu akatemialla.

2.Täpitys; Johtoryhmän kanssa “välitsekki”, kuinka tällä hetkellä täpät toteutuu tiimissämme -> mahdollinen korjausliike.

3.Alkoholiton virkistysilta tai -päivä, esim urheilua yhdessä.

Tiimin jäseniin ei voi ikinä tutustua liikaa ja hauskanpito synnyttää lisää intoa arkeen.

4.Kirjapisteet; Muistutus/painostus/osallistaminen, kaikkien täytyisi tehdä niitä nyt, muuten olemme pulassa taas keväällä.

5.Kehitys- ja palautekeskustelut.

 

Ajattelin käydä tämän esseen läpi, kun vedän treenit tällä viikolla. Saamme varmasti hyvää keskustelua aikaiseksi tiimimme tilanteesta tällä hetkellä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!