Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Kirjoitettu 14.04.15
Esseen kirjoittaja: Harri Mustonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja tarjoaa työkaluja Y-sukupolven johtamiseen. Kaverijohtajuuden portaat käydään läpi maan, veden, tulen, tuulen ja tyhjyyden elementtien kautta. Visuaalinen innostuskirja on lyhyt, mutta erittäin kattava työkalupakki tiimiyrittäjälle! Visuaalinen ilme on myös hauska ja nimenkin mukaisesti innostava. Kaverijohtajuuden termi on syntynyt alun perin Tiimiakatemialla Johannes Partasen vetämässä koulutusohjelmassa ja kirja on saanut alkunsa Tekesin liminari-hankkeesta.

Kaverijohtajuus:

  • Työn suoritteen vastuu ja aloite tulevat tasapainoisesti organisaatiolta ja jäseneltä.
  • Organisaatiolla on aito jaettu visio.
  • Organisaatio on cummunitas eli yhteisö, jolla on me-henki ja rituaaleja
  • Organisaation jäsenet ovat keskenään kavereita, enemmän kuin tuttavia, mutta vähemmän kuin ystäviä riittää hyvin.

”Meidän ajattelumme mukaan johtaminen lähtee ihmisistä ja tiimistä. Tekeminen ja strategia muotoutuvat yhdessä ajattelun myötä.”

Maa – Johda itseäsi

Oma oppiminen alkaa itsensä tuntemisesta. Siihen Tiimiakatemialla käytetään työkaluna oppimissopimusta, joka tulee päivittää vähintään kaksi kertaa vuoden aikana. Omaa kehitystä voidaan ajatella esimerkiksi oppimisen nelivedon kautta (dialogi, asiakas, teoria ja oppimissopimus) Myös oman vision voima voi olla uskomattoman tärkeä. Porho koulutusohjelmassa mietimme kaikki meidän henkilökohtaisia tärkeimpiä arvojamme. Johtajan on hyvin tärkeää tuntea itsensä, arvot mitä itse kunnioittaa. On osattava johtaa ensin itseään.

Vesi – Muodosta merkityksellinen tiimi

Kirja kertoo kuinka tiimin rakentaminen alkaa toisten tuntemisesta, luottamuksen rakentamisesta. Tiimin tulee tehdä yhdessä tarkoitus eli tiimin missio. Tulee pohtia tiimin arvot ja visio, rakentaa tiimin kulttuuri tiimin näköiseksi. Keskustelu Porhossa arvoista oli tiimillemme ajankohtainen. Kehitimme syksyllä Aiton yhteiset arvot, tavoitteet ja vision. Ennen joulua luin aikaansaannokset ajatuksella läpi, tajusin että arvot ja visio ovat hyvin ympäripyöreitä ja stereotyyppisiä, vaikka pyrimme lähestymään aihetta ”omalla” näkökannallamme. Nyt meillä ei ole selkeitä arvoja, tavoitteita, eikä visiota. Tänään koin pienen valaistumisen sen tärkeydestä, aionkin lukea syksyn aikaansaannokset vielä kerran läpi. Ehkä siellä onkin paljon asioita mitä voimme käyttää, kun asetamme päivitetyt arvot tiimillemme.

Tuli – Kaverijohtajuus sytyttää tiimin

Tuli kohdassa käydään läpi syväjohtamista, mielekkyyden johtaminen, MIHAR filosofia ja vuosikello. Nämä ovat kaikki erinomaisia työkaluja millä tiimi saadaan syttymään! Syväjohtaminen luo tiimiin innostusta, luottamusta, oppimista ja arvostusta. Pyri johtamaan tiimiäsi sydämellä, tuloksellisesti ja nuotittomasti kohti mielekkyyttä. Tuo MIHAR filosofia tiimillesi (mallinna tie, inspiroi jaettu visio, haasta prosessi, anna toisten toimia, rohkaise sydäntä). Tee tiimisi kanssa myös vuosikello ja jaa se kolmeen osa-alueeseen: syksy, kevät ja kesä. Vuosikellon olemme Aiton kanssa yhdessä jo tehneetkin, kuitenkin tiimillämme ei selvää visiota tai missiota ole. Sen synnyttämiseen tulenkin varmasti käyttämään hyväkseni MIHAR filosofiaa!

Tuuli – Tunne ympäristösi ja luo uutta

Taas erinomaisia työkaluja tarjolla! Tuuli kohdassa käsitellään Siilikonsepti, Strateginen valinta, brändikirjekuori ja asiakkuuden portaat. Siilikonsepti on erinomainen työkalu aloitteleville tiimiyrittäjille!

  • Mikä innostaa meitä?
  • Missä voisimme olla parhaita?
  • Mistä teemme rahaa?

Muistankin, että näin me myös lähdimme alussa liikkeelle ja esimerkiksi omassa oppimissopimuksessa nämä kysymykset voi kysyä aina itseltään! Sinisen meren nelikenttä työkalu oli jo aikaisemmin tuttu, mutta se tuli uudelleen esille PORHO koulutusohjelmassa. Tykästyinkin itse työkaluun ja uskon käyttäväni sitä jatkossakin paljon.

Tyhjyys – Tietoinen läsnäolo

Kiinalainen sananlasku sanoo: pelaa vain sellaisia pelejä, missä itse voit määrätä säännöt. Keksi omat säännöt leikkiin, niin kaikki on paljon mukavampaa. Myös helpompaa! Leiki aina sellaista leikkiä, mistä kaikki hyötyvät.

 

Harri Mustonen
Ideaosuuskunta Aito
harri@ioskaito.fi

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!