Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Kirjoitettu 30.10.15
Esseen kirjoittaja: Heidi Aittanen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kaverijohtamisen visuaalinen inostuskirja

 

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja tarjoaa työkaluja Y-sukupolven johtamiseen. Kirjassa käydään kaverijohtajuuden portaat läpi, maan, veden, tuulen ja tyhjyyden elementtien kautta. Helppolukuisuuden vuoksi tämä kirja onkin erityisen mukava lukea ja sivussa esiintyvien pikkuvinkkien avulla löytää varmasti jokainen jotain itseään eteenpäin vieviä asoita. En keskity tässä esseessä jokaiseen kaverijohtajuuden portaaseen, pelkästään niihin, joista tarttui minulle eniten oppeja matkaan.

 

Maa – Johda itseäsi

Oman itsesi tunteminen on ensimmäinen askel omaan oppimiseen. Tähän hyvänä työkaluna käytetään oppimissopimusta, joka on aivan varmasti jokaiselle Tiimiakatemialaiselle tuttu.

Missä olen ollut? Missä olen nyt? Mihin olen menossa? Miten pääsen sinne? Mistä tiedän, että olen perillä? Nämä puolivuosittain pohtimamme kysymykset kiteyttävät yhteen dokumenttiin henkilökohtaisen suunnitelman, mitä tavoittelemme. Tuntuu kuitenkin siltä, että meillä Aitossa (minä mukaan luettuna) emme pidä oppimissopimusta työkaluna, vaan pakollisena asiana mikä pitää tehdä, koska se nyt vain on pakko tehdä. Kirjoitin syyskuun alussa oman oppimissopimukseni ja niihin aikoihin esittelimme jokainen 30 sekunnissa oman sopimuksemme tiimille. Asioiden ääneen sanominen edesauttaa niiden tapahtumista, mutta ikävä kyllä oma oppimissopimus unohtui siihen, enkä ole sitä sen jälkeen selannut. Nyt kaivoin esille oppimissopimukseni tarkastaakseni olenko mennyt suuntaan mitä olen suunnitellut. Onnekseni huomasin, että näin kahden kuukauden jälkeen olen edelleen samalla polulla. Tietyt haarat ovat jääneet taka-alalle, mutta ovat edelleen mielessäni. Kirjan muistutus oppimissopimuksesta aiheutti kuitenkin sen, että kirjoitin kalenteriini oppimissopimus –tsekkaus päivämäärät ja päivityspäivämäärät. Näillä varmistan sen, että otan kaiken hyödyn irti työkalusta ja pysyn haluamallani polulla. Pieni muistutus kalenterissa ohjaa siihen, että oppimissopimuksen hyödyntämisestä tulee tapa.

 

Vesi – Muodosta merkityksellinen tiimi

Tiimin rakentaminen alkaa toisten tuntemisesta, luottamuksesta, visiosta, päämäärästä, arvoista ja missiosta. Keskittykää positiivisuuteen ja hauskuuteen.

Aiton kanssa pidimme viime keväänä Aito 2.0 –synnytyksen. Siellä synnytimme itsellemme päämäärän, vision ja arvot, jotka haluamme tuoda esille.

Nyt syksyllä olen huomannut ongelmia luottamuksessa, minä-asennetta, rakoilua tiimihengessä ja negatiivista ilmapiiriä. Viime viikolla kirjoitin esseen valetiimivaiheestamme, jonka myrskyisään satamaan olemme kakkosvuoden alussa saapuneet. Valetiimivaihe tulee jokaiselle tiimille vastaan, eroja on vain siinä, kuinka nopeasti sieltä päästään jatkamaan eteenpäin. Meillä valetiimivaiheesta ei poistuta ennen kuin olemme rakentaneet luottamusta toisiimme ja opimme positiivisen ilmapiirin hyödyn. Olemme velloneet turhaan negatiivisuudessa ja pyörineet paikoillamme. Treeneissä dialogi pyörii pitkälti omien mielipiteiden ja negatiivisien kommenttien ympärillä. En tiedä onko kukaan tiedostanut asiaa ja itsekin hoksasin sen tätä kirjaa lukiessani.

Kirjassa esiteltiin Marcial Losadan dialogimittaus, jonka päätin ottaa asiakseni suorittaa seuraavissa treeneissä. Sen avulla voidaan päätellä, millaisella tasolla tiimimme on. Tämän tekemällä voimme kaikki yhdessä tiedostaa dialogimme ja tiimimme tason ja pohtia yhdessä parannuskeinoja positiivisempaan ja avoimempaan dialogiin. Se on yksi monista askelista myös tiimin ilmapiirin nostattamiseen.

 

Tyhjyys – Tietoinen läsnäolo

Tietoinen läsnäolo, esimerkin voima, pelin sääntöjen muokkaus kaikki tämä kiteytyykin kätevästi yhteen lauseeseen:

”Mieti millaisessa leikissä olet mukana.”

 

 

 

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!