Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Kirjoitettu 08.12.15
Esseen kirjoittaja: Linda Heikkilä
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian johtamismuoto on auktoriteettisen johtamistavan sijasta kaverijohtamista. Organisaation jäsenet ovat keskenään kavereita mutta vähemmän kuin ystäviä. Työn suoritteen vastuu ja aloite tulevat tasapainoisesti organisaatiolta ja jäseneltä. Tiimiakatemialla kaverijohtamisen periaate on se, että olet sekä omistaja että tekijä.

Luin kirjan johtoryhmän koulutusohjelmaa varten, mutta jotenkin tuntui, että tässä oli paljon pinkkuvuoden asiaa ja itselle jo hyvin itsestäänselviä asioita. Myös Junior Team Coach-koulutusohjelmassa käytiin jonkun verran samoja asioita, joten aika paljon kirjassa oli jo tuttua asiaa. Senpä takia kirjasta oli vaikeahko rakentaa järkevää esseetä.

Kirja kävi läpi kaverijohtamisen portaat työkaluineen: Maa, vesi, tuli, tuuli, tyhjyys.

Maa – johda itseäsi

Oma oppiminen alkaa aina oman itsensä tuntemisesta. Omat vahvuudet, heikkoudet, motivaationlähteet ja niin edelleen… Tieto omista oppimistyyleistä ja unelmista/tavoitteista vievät eteenpäin. Tähän rinnalle täytyy vain miettiä vielä keinot ja mittarit miten sinne pääsee ja mistä sen tietää, että on perillä? Tähän olemme käyttäneet Tiimiakatemialla oppimissopimusta. Itselläni ainakin on jäänyt tuo työkalu kunnolla hyödyntämättä. En ole ehkä nähnyt sitä todellista hyötyä siinä, koska en ole omasta tahdostani sitä päivittänyt saati edes vilkaissut, mitä sinne on tullut kirjoitettua aikaisemmin.

Vesi – muodosta merkityksellinen tiimi

Tämä vaihe korostaa yhteisten mission, arvojen, tavoitteiden ja vision jakamista. Kun tiimin jäsenet nauttivat toistensa luottamusta ja jakavat yhteiset yllämainitut asiat, niin kaikki näkevät toiminnalleen merkityksen. Tällä hetkellä Idealekan yhteinen tavoite on päästä maailmanympärysmatkalle tammikuussa 2016. Mutta missä ovat meidän välitavoitteet ja seuranta tälle suurelle rahalliselle tavoitteelle? Eipä taida olla missään. Ainakaan vielä. Tänä vuonna on muutenkin paljon rahallisia menoja, kuten Learning Circus ja kesäinvestoinnit. Tämä tärkeä asia täytyy nostaa pöydälle viimeistään minun lomareissuni jälkeen.

Kirjan mukaan positiivisuus on huipputiimin oleellinen tunnusmerkki. Monet hokevat sanontaa ”Tehdään tosissaan, mutta ei vakavissaan!”. Minun mielestäni Idealekassa on jo kauan tehty tosissaan ja vakavissaan. Tottakai positiivisuus ja vakavuus lähtee jokaisesta yksilöstä itsestään, ja siksi tuleekin miettiä mitä minä voin ja mitä minä teen asian eteen, jotta ilmapiiri ja tekemisen menininki olisi miellyttävä.

Tuli – kaverijohtajuus sytyttää tiimin

Tämän portaan yksi Tiimiakatemian tunnetuimmista työkaluista taitaa olla Hit Mr.-filosofia, joka on kirjassa muovattu uuteen järjestykseen MIHAR-filosofia. Tämä työkalu sopii ehdottomasti johtoryhmälle, mutta myös jokaiselle tiimin jäsenelle, sillä kaikkihan me olemme osuuskunnassa tasavertaisia ja kaikilla on yhtälainen vastuu osuuskunnan hyvinvoinnista ja kehittymisestä.

Hit mr. filosofia

 

Tuuli – tunne ympäristösi ja luo uutta

Tämä porras sisältää ympäristön ja uuden luomisen. Mikä innostaa tiimiä, missä olemme parhaita, mistä teemme rahaa? Tiimillä tulee olla strategia ja seuranta kunnossa, jotta tunnistetaan muun muassa asiakkuuksien kehittyminen.

Olemmekin käyneet Idealekan kanssa läpi asiakkaitamme sekä heidän sijoittautumistaan asiakasportaille. Kun olemme kartoittaneet sen, olemme miettineet millä keinoin voisimme nostaa asiakasta asiakkuusportailla ylemmäksi. Tätä on ihan hyvä välillä pysähtyä miettimään. Myös uusasiakashankinta olisi tällä hetkellä ainakin itselle melkoisen välttämätöntä, jotta saisin MYM-rahat kasaan tämän vuoden puolella.

Tyhjyys – Tietoinen läsnäolo

Keksi itse oman leikkisi säännöt. Ole läsnä dialogissa. Ajattele mitä ajattelet.

”Pelaa vain sellaisia pelejä, joiden säännöt voit itse määrätä”

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!